Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Ahmet Erturk, 1965-66 ve 1966-67 sezonlarında Beşiktaş'ın ust uste şampiyon olması sonrası siyah-beyazlı takım taraftarı olmaya başladığını soyledi. Erturk, Beşiktaş Kulubu'nun aylık resmi yayın organı Beşiktaş Dergisi'nin ocak sayısında yer alan roportajında, 1965-66 ve 1966-67 sezonlarında siyah-beyazlı futbol takımının ust uste şampiyon olduğunu belirterek, şunları kaydetti: ''O zaman televizyon yoktu, ama radyoda ve gazetelerde Beşiktaş'ın cokca yer bulduğu donemdi. Gazeteler oğleden sonra Malatya'ya gelirdi. Ben gazeteleri spor sayfasından başlayarak okumaya Beşiktaş sayesinde alıştım. Muhtemelen o şampiyonluk atmosferinin etkisiyle Beşiktaşlı oldum. Ama bu başarılı donemin ardından Beşiktaş'ın kotu bir donemi başladı. Şampiyonluk havasını gormesem ve o atmosferden etkilenmesem belki benim de futbolla hicbir ilişkim olmayacaktı'' dedi. Kendisinin biraz ''iyi gun'' taraftarı olduğunu kaydeden Ahmet Erturk, şunları soyledi: ''Nankorluk olarak anlaşılmasın. Şoyle acıklayayım, Beşiktaş'ın kotu yonetildiği ve bunun futbol sonuclarına yansıdığı donemler, benim Beşiktaş'tan soğuduğum yıllar oluyordu. Mac sonuclarının bana acı verdiği donemlerde kendimi bilincli olarak Beşiktaş'tan uzak tuttum. Sonucta taraftarlığın acı cekmek olmadığını, tam tersine coşku, sevinc duygularının yaşanması gerektiğini duşunuyorum. Beşiktaş'ın ozkaynak duzenine donerek tekrar canlanmasıyla birlikte şampiyonluk da geldi. Boylece ben de Beşiktaş'a kendimi yeniden vermeye başladım. 14 yıl sonra gelen şampiyonluk macını asla unutamam.'' Meslek alanı olan finansman ve bankacılık dışında konuşma yapmayı kabul ettiği tek sempozyumun Beşiktaş ile ilgili olduğunu kaydeden Erturk, ''Beşiktaşlılar, yenildiği ya da şampiyonluğu kaybettiği icin olay cıkaran, kendi takımını ya da yoneticisini suclayan, kufur eden değil, sonucları centilmence kabul edip, analiz eden ve bunu gidermeye calışan taraftarlardır. Eğer 'Biz farklıyız' diyorsak, işte farklılığı burada gostermemiz lazım. Mesela Beşiktaş'a haksızlık yapıldığı donemlerde Beşiktaşlılar cok fazla sesini cıkarmadı. Bu acizlik değil, Beşiktaş'ın vakur duruşuydu. Haksızlık yapılsa da guclu bir takım olmak icin calışmanız gerekiyor'' şeklinde konuştu. TMSF Başkanı Erturk, siyah-beyazlı kulubun ozkaynağına donmesi gerektiğini kaydederek, ''Oradan cıkardığı genclerle istikrarlı bir yol izleyip, şampiyonluğa gitmeli'' dedi. __________________