"Artık biz onlarla oynuyoruz!"
Futbol0 Mesaj
●15 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Futbol
- "Artık biz onlarla oynuyoruz!"
-
04-10-2019, 22:38:37Turkcell Super Lig'de sezonun ilk yarısını lider tamamlayan Sivasspor'un teknik direktoru Bulent Uygun, şampiyon olamayacakları şeklindeki acıklamalarının bir taktik olduğunu soyledi. Futbol Federasyonu'nun aylık resmi yayın organı Tam Saha Dergisi'nin ocak sayısında roportajı yer alan Bulent Uygun, işini yaparken stratejik oyunlar oynadığını soyleyerek, ''Futbol aslında satranc gibi. Buyuk takımlar yıllar boyunca Anadolu takımlarıyla oynadı. İyi oynayan futbolcuyla temasa gectiler, 500 bin YTL'ye oynarken 1,5 milyon YTL verdiler ve takımların dengelerini bozdular. Şimdi Anadolu takımı olarak ben oyun oynuyorum. Diyorum ki, 'Şampiyon ol-ma-ya-ca-ğız'. Niye futbolcumu strese sokayım?. Ben Kocaelispor'da oynarken bunları yaşadım'' diye konuştu. Bulent Uygun, kulup olarak butcelerinin kısıtlı olduğunu ve rakiplerine oranla cok daha az rakamlarla kadro oluşturmak zorunda kaldıklarını vurgulayarak, ''Size verilen yıllık butce, transfer de dahil 13 milyon YTL. Bu parayla, birinci, ikinci, ucuncu tercihlerinizi değil, 300 bin dolarla alabileceğiniz en iyi oyuncuyu transfer etmeye calışıyorsunuz. Ama başlangıcta beğenilmeyen, eleştirilen, hep bir kulup bulunmaya calışılan bu oyuncuların oluşturduğu takım bugun herkese kok sokturuyor'' dedi. Kadrosunda olmasını hayal ettiği futbolcular olarak, Servet, Gokdeniz, Hakan Şukur ve Mehmet Topuz'un isimlerini veren Uygun, ''Bu dort oyuncu kadromda bulunsa, ligin şampiyonuyum diyebilirdim'' ifadesini kullandı. -''FATİH TERİM'LE SAATLERCE KONUŞTUM''- Bulent Uygun, Sivasspor'da Karol Pecze'nin gorevinden erken ayrılması sonrası takımın başına gectiğini hatırlatarak, şunları kaydetti: ''Zaten gectiğimiz sezonun sonunda teknik direktorluğe gelecektim. Ancak Pecze doneminde yaşananlardan dolayı bu goreve biraz daha erken başladım. Aslında futbolculuk doneminde profesyonelliğe adım attıktan sonra, calıştığım teknik adamların iyi yonlerini hep not aldım. Guvenc Kurtar'dan Yılmaz Vural'a, Fatih Terim'den Parreira'ya, Osieck'e kadar hepsinin ozelliklerini topladım. Takımın başına gecmem gerektiğinde, Fatih Terim hocamla oturup mentalite, sistem, taktik ve metot uzerine saatlerce konuştum. Onun Milan ve Fiorentina'daki antrenman sistemlerini Sivasspor'da uyguladım.'' Ayrıca, Sivasspor Kulubu Başkanı Mecnun Odyakmaz ile 15-16 yıldır tanıştıklarını da dile getiren Uygun, ''Bu kardeşlik bağı ise 1999 depreminde bircok yakınımı ve tum mal varlığımı kaybetmemden sonra kuruldu. O donemde bana maddi-manevi destek olan, kendimi futboldan soyutladığım anlarda bana ağabeylik yapan bir insandır Mecnun Odyakmaz'' dedi. __________________