Oyun Sirasi Sİvasspor'da!
Futbol0 Mesaj
●17 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- Oyun Sirasi Sİvasspor'da!
-
04-10-2019, 22:38:25Sivasspor Teknik Direktoru Bulent Uygun, bazı demecleri, şehrin kenetlenmesini sağlamak icin stratejik olarak verdiğini soyledi. Dort buyuklerin yıllarca kendileriyle oynadığını ifade eden Uygun, "Artık ben bunu yapıyorum" dedi. Hakan Şukur'u savunan Uygun, F.Bahce hakkında da konuştu. Uygun, kardeşi Yaprak İncebacak'ın matematik oğretmenliği yaptığı Antalya'daki 75. Yıl Cumhuriyet Lisesi'nde oğrencilerle buluştu. Turkiye'nin en genc teknik direktoru olduğunu belirten Uygun, ''Ama sizin yanınızda kendimi yaşlı hissettim'' dedi. Oğrencilere, eğitimlerine buyuk onem vermelerini ve kendilerine bir hedef belirleyerek, ona ulaşmak icin calışmalarını tavsiye eden Uygun, ''Ben hala bir şeyler oğrenebilirim diye Fatih Terim'in kapısında nobet tutuyorum'' diye konuştu. Kendisine, ''Sivasspor'u UEFA'ya goturmek'', ''Bir Anadolu takımını şampiyon yapmak'' ve ''bir takımla şampiyonlar ligi şampiyonu olmak'' gibi hedefler belirlediğini dile getiren Uygun, ''FB'den teklif gelirse gider misiniz'' sorusu uzerine, ''FB'ye gitmek istiyorum. Bunun icin calışıyorum. O arzuladığımız yere gelmek bize de nasip olacaktır'' dedi. -FENERBAHCE'YE TRANSFERİ NEDENİYLE PERFORMANSI DUŞMUŞ- Bir oğrencinin, ''15 yıl once Kocaelispor'da oynarken birinci ligde ilk devreyi lider tamamladıklarını'' hatırlatması uzerine Uygun, başarıyla gelen kargaşalar nedeniyle o yıl hedefe ulaşamadıklarını soyledi. O sezon sonunda Fenerbahce'ye transfer olan Uygun, başarıyla Kocaelispor'da kargaşa yaşandığını ve bu kargaşanın Sivasspor'da tekrarlanmaması icin calıştığını vurguladı. Uygun, şoyle konuştu: ''O zaman yaşananları yaşamamak icin satranctaki gibi piyonlarla oynuyor, stratejik hareket ediyorum. Belki bu yıl mat edeceğiz. Sezon sonunda şampiyon olmak icin elimizden geleni yapacağız. O takımdan 9 futbolcu 4 buyuklere gitmişti. Mesela ben o yıl 300 bin liraya top oynuyordum. 3 milyon YTL transfer teklifi almıştım. O takımın yoneticileri transferi duşunerek, (Aman bizim macta dikkatli oyna, seyirciyi tahrik etme), (sakın sakatlanma, transferin suya duşer) dediler. Bu da o yıl ikinci yarıda performansımı etkilemişti. Kendimi otokontrole aldım ve o yıl şampiyon olamadık.'' -HAKAN ŞUKUR'E ELEŞTİRİLERE TEPKİ- Turkiye'deki kuluplerin yuzde 99'unun ozellikle yabancı transferindeki stratejileri nedeniyle borc batağında olduğunu savunan Uygun, ''Hakan Şukur denen insanı eleştiriyoruz. Kim o... 55'i milli takımda olmak uzere 240 gol atmış, UEFA'yı kaldırmış... 5-6 capulsuz eleştiriyor. Once kendimize kıymet vermemiz gerek'' dedi. ''Bu sene şampiyon olamayız'', ''3 buyukler soz konusuysa gerisi teferruattır'' ve ''Mehmet Yıldız'ı satacağız'' gibi demecleri stratejik olarak verdiğini dile getiren Uygun, ''Stratejik oyunlar oynuyorum. 4 buyukler yıllarca bizle oynadı, şimdi ben yapıyorum. Şehrin kenetlenmesi icin bu demecleri veriyorum'' diye konuştu. ''Mehmet Yıldız'ı satacağız'' demecinin ardından Sivaslılar'ın bugun toplanarak takım icin kaynak yaratacaklarını belirten Uygun, bu parayla futbolculara olan 10 maclık borcun odeneceğini ve yeni transfer yapılacağını kaydetti. -''TEKLİFLERİ KABUL ETMEDİM''- Turkcell Super Ligi'ndeki 6-7 takımdan teklif aldığını belirten Bulent Uygun, Sivas'ta verdiği sozleri tuttuktan sonra diğer teklifleri değerlendireceğini soyledi. Uygun, Hakan Şukur, Gokdeniz, Servet ve Mehmet Topuz'un Sivasspor'da oynaması durumunda kesinlikle şampiyon olacaklarını belirterek, ''O zaman ikincinin kim olacağını merak ederim'' dedi. Oğrencilere hangi takımı tuttuklarını da soran Uygun, coğunun Galatasaray, Fenerbahce ve Beşiktaş ile Sivasspor'u tuttuklarını belirtmeleri uzerine, ''Delikanlı adamın tuttuğu takım nufus cuzdanında yazar. Hepiniz once Antalyaspor'u, sonra diğer takımları tutun. Size de o yakışır'' diye konuştu. __________________