Bursaspor, cumartesi gunu tarihinin en onemli sınavlarından birine cıkacak. Son hafta oncesi Caykur Rizespor'la kumede kalma savaşı veren yeşil beyazlılar, Trabzonspor'u kazandığı takdirde Spor Toto Super Lig'de yoluna devam edecek. Beytullah SUAT Aksi bir sonucta ise Rizespor-Alanyaspor macından cıkacak sonucu bekleyecek. Bu sezon en cok eleştiri ve tepki alanların başında futbolcular geldi. Ancak tum camia Trabzonspor karşısında onlardan zafer bekliyor. Bursaspor'a tarihinin en onemli başarısını yaşatan isimlerinde futbolculara mesajı var. Yeşil beyazlı formayla 2009-2010 sezonunda şampiyonluk kupasını kaldıran Ali Tandoğan, Omer Erdoğan, Tuna Uzumcu, Veli Acar, Mustafa Keceli ve Huseyin Cimşir bakın neler soylemiş: ALİ TANDOĞAN Taşın altına elimi koydum 'Sayın Başkana mesaj attım, haber gonderdim. 'İhtiyac olursa yanınızda olurum' dedim. Teknik direktorluk icin değil, kafilede bulunurum moral ve motivasyon anlamında katkı sağlarım diye. Ben yapacağımı yaptım Bursaspor icin. Bu zor surecte cok sevdiğim kulubumuz icin taşın altına elimi koydum. Oyuncular yurekli olmalılar. Akıllı oynamalılar. Oncellikle gol yememek lazım. Yemeden atılacak 1 gol Bursaspor'a yetiyor. Destek cok onemli. Bursaspor taraftarı takımın yanında olacaktır. Nasıl Beşiktaş, Gaziantep'ten fazla bilet talep ediyorsa, Bursaspor'da Trabzonspor'dan etmeli.' MUSTAFA KECELİ Hatalar oldu fakat yapacak bir şey yok 'Bursaspor'un bu durumda olması bizleri uzuyor. Sezon başı kadro kotu kuruldu. Devre arasında yapılan transferler yetersizdi. Ben bile kendi kendime 'Bu futbolcuları nasıl aldılar' diye sordum. Yonetimin cok ciddi hataları oldu burada. Tablonun bu kadar kotu olacağını duşunmuyordum. Ancak herşey yine Bursaspor'un elinde. Kazandığı takdirde ligde kalacak. Karşıda iddiası olmayan bir Trabzonspor var. Mucadele ettikten sonra mac kazanılır. Oyuncular cıkacak bu işi biterecek. Ben Bursaspor'un ligde kalacağına inanıyorum' HUSEYİN CİMŞİR Akılları sahada olsun 'Nereden nereye geldi Bursaspor. 6-7 yıl icersinde bu duruma gelmek gercekten uzucu. Bursaspor gibi bir camiada bunları konuşuyor olmak bile cok acı. Dualarım Bursaspor'la. Futbolcu kardeşlerimiz kendilerine inansınlar ve guvensinler. Akılları sadece sahada olsun. O işe odaklansınlar. Nasıl bir camiayı temsil ettiklerini, nasıl bir camianın formasını giydiklerini bilsinler. 3 puan yetiyor. Rizespor'un farklı kazansa ne olacak?. Cunku kendi elinde değil. Allah Bursasporlu futbolcuların yardımcısı olsun.' TUNA UZUMCU Baskı kurmamak lazım 'Şu durumda yapacak tek şey var o da futbolculara destek olmak. Bursaspor final maclarını her zaman kazanmıştır. Futbolcular uzerine baskı kurmamak lazım. Cunku aşırı baskı oyuncuya istediklerini yaptıramayabiliyor. Gorduğum kadarıyla zaten bu kadro sezon başından bu yana o baskıyı kaldıramadı. Guven vermek lazım. Camiada herkes sakin olmalı. Sağduyulu davranılmalı. Şehirde de birlik, beraberlik anlamında adımlar atılıyormuş. Bunlar guzel hareketler. Bursaspor'un bu ligde kalmasını herkes cok ister.' OMER ERDOĞAN İmkanı olan Trabzon'a gitsin 'İşler kotu gitti ve bugunlere kadar gelindi. Artık birşeyleri sorgulama değil bu takıma destek olma zamanı. Eleştiri her zaman yapılır. Ancak şimdi bir kenara bırakalım. İmkanı olan Trabzon'a maca gitsin ve takımın yanında olsun. O tablo orada oyunculara guc verecektir. Futbolcularda inanıyorum ki sahada ellerinden geleni yapacaktır. Ben Bursaspor'un layık olduğu yerde kalacağına yurekten inanıyorum. Bu saatten sonra yapılacak eleştirinin inanın kimseye hicbir faydası olmaz. Oyuncuların şuan tamamen desteğe ihtiyacı var.' VELİ ACAR Oyuncu kalitesi iyi değil 'Butun kalbimiz dualarımız Bursasporlu futbolcularla birlikte. Trabzonspor'u yenmek zorundalar. Yoksa koskoca şehir yıkılır. Bursa şehri takımını cok seviyor. Boyle bir tabloyu kolay kolay kaldıramaz. Son Genclerbirliği macına geldim. Eskiden rakiplerine korku veren bir takım vardı. Şimdi oyle bir ekip yok ortada. Gelen takımlar sahada baskı hissetmiyor. Bu sezon biraz oyuncu kalitesi cok iyi değildi maalesef. İnşallah bu hatalar bir daha yapılmaz. Bursaspor'un yeri buraları değil. Trabzonspor karşısında başarılar diliyorum' Bursasporluyuz.org