Cevdet Altınel'in bugunku koşe yazısı. Sakarya'yı hala unutamıyorum... 13 yıl sonra aynı kabus... Ama bu kez farklı. O zaman bizim kazanmamız yetmiyordu, şimdi yetiyor... Ivko Gancev, Mustafa Er kenardan ve Pablo Martin Batalla da saha icinden takımı yonetecek... Yuk onların uzerinde. Bu 3 isim yeşil beyazlıların bir donemine damgasını vurdu. Ivko Gancev: Bursaspor'da en cok forma giyen 2. yabancı futbolcu. İcimizden biri oldu. Unutulmaz Intertoto macerasında kalesinde adeta devleşti. Sakin kişiliği ile Trabzon macında onemli rol oynayacaktır. Mustafa Er: Forma giydiği donemde Bursaspor'un savaşcı askerlerinden biriydi. Yeşil beyazlı forma ile en kotusunu yaşadı. 2004 yılında takım kume duştuğunde kadroda o da vardı. Futbolculara kotuyu anlatacak en iyi kişi. Sessiz sakin karakteri ile bu gergin donemde oyuncular icin iyi bir abi. Pablo Martin Batalla: Bursaspor'a gelmiş en yabancı oyuncular arasında ilk ucte yer alması kesin (bana gore 1). Taraftarın sevgilisi. Mustafa Er'in tersine yeşil beyazlı forma ile şampiyonluk yaşadı. Gancev'ten en cok forma giyen yabancı oyuncu unvanını aldı. Trabzonspor karşılaşmasında sahanın beyni o olacak. Bursa, asistlerine ve gollerine her zamankinden cok daha muhtac. Cumartesi gunu bir şekilde sahneye cıkacaktır. Yeterki futbol şansı da yanında olsun. İstenilen tek şey şu.. Takımlar er meydanına cıkar, kora kor bir mucadele verir bunun sonucunda duşmeyi hak eden bavulunu toplar TFF 1.Lig'in yolunu tutar. Her iki olasılıkta Bursaspor'un onunde duruyor. Ne yapmalı?... Psikolojik ve fiziksel mucadelede, psikoloji yeşil beyazlılar icin bir adım daha one cıkıyor.. 4 Unsur macın kaderini belirler. Maksimum mucadele, sakinlik, hedef ve sonuc. Bunlar icerisinde en onemlisi sakinlik. Oyuncuların icinde asla korku ve panik olmamalı. O sahada; sabırla, ilmik ilmik dokuyarak eserini ortaya cıkartacaksın. Karadeniz'den gemiyi batırmadan Marmara'ya doğru yol alabilmenin en onemli diğer unsuru da inanmak... İnanacaksın ki o ozguven senin yanında olsun. Bu sezon, oğrencisinden gencine, yaşlısından fanatiğine, cekirdekcisinden esnafına kadar Bursaspor sevdalılarını cok uzdunuz... Arma icin,onurunuz icin, sevdikleriniz icin, bu 3 milyonluk şehir icin cıkın yureğinizle oynayın ve kazanın. Sen zafare inanırsan, zafer de sana inanır (Paulo Coelko) Şu uyarıyı da yapmakta fayda var! Burası Turkiye... 2004 yılında nelerin yaşandığını biliyoruz. Yani bu işin icine siyaset girerse Bursa, Bursasporlular bunu asla unutmaz... 2017/2018- 2018/2019 Sezonları da nasıl gecer bilemiyorum. Kaynak: Olay.com.tr