Bursaspor’un Olağan Divan Kurulu toplantısı Merinos Ataturk Kongre ve Kultur Merkezi’nde gercekleştirildi. Yapılan toplantıya Divan Başkanlık Kurulu uyeleri ve Divan Kurulu uyelerinin yanı sıra İkinci Başkan Ali Ademoğlu ve Yonetim Kurulu uyesi Adem Sakarya da yer aldı. SEVİNC: “ DİKENLİ YOLLARI HEP BİRLİKTE AŞACAĞIZ” Divan Başkanlık Kurulu Başkanı İdris Sevinc yaptığı konuşmada “Bursaspor futbol takımının ligde kalacağına inanclarının yuksek olduğunu“ belirtti. Divan Başkanlık Kurulu Başkanı İdris Sevinc Divan Kurulu uyelerine şu konuşmayı gercekleştirdi; “Bu mubarek gunde buraya geldiniz. Ramazan’ın hayırlı olmasını diliyorum. Bugun farklı bir gun yaşıyoruz. Bursaspor’umuzun 1 Haziran 2017 Bursaspor’umuzun 54. kuruluş yıldonumu.. Cok daha mutlu bir şekilde bu gunu kutlamak isterdik ama hak etmediğimiz bir noktadayız. Farklı boyutlarda duşunmuştuk. Bununla ilgili tum hazırlıklarımızı hazırlamıştık. Divan, Vakıf ve Sicil Kurulumuz ile birlikte 54. Yılımızda 6200 uyemiz ile birlikte Vefa, Veda, Birlik adı altında eski stadyumumuzda cimlerin uzerinden 6000 kişilik bir iftar duzenlemek istemiştik. Bununla ilgili kuruldaki tum arkadaşlarımız buyuk bir ozveriyle calıştı mucadele etti. Belli bir noktaya getirildi. Bizden desteklerini esirgemeyen BTSO’ya Buyukşehir Belediyesi’nin lojistik hizmetlerinden istifade edecektik. Bulacağımız sponsorlarla boylesine bir iftarı yaparak veda edilmeyen stadyumumuza veda edelim istedik. Mustafa Ceceli’nin davet edildiği bir konser yapmak istedik. Lakin icinde bulunduğumuz durum nedeniyle bunu uzulerek belirtiyorum ki davetiyeleri de hazırdı. Bu geceye tum milli erkan, eski yerli yabancı futbolcular, teknik adamlar, spor yazarlarının iştirakiyle guzellikler ile dolu bir gece yaşayalım istemiştik. Bunun uzuntusu icindeyiz ve iptal etmek zorunda kaldık. Bu organizasyonda buyuk emek sarf eden Şenol Dolar, Adnan Altınlı ve Mehmet Gulsecen kardeşimize Sinan Bur, Sinan Oral ve Sedat 3 kardeşlerime cok teşekkur ediyorum. Kulup olarak maalesef hak etmediğimiz noktalardayız. Kim ne derse desin Bursaspor Turkiye’nin beşinci buyuk kulubudur. Bunun yanında camia olarak da şehir olarak da Bursaspor buyuk bir kuluptur. Hepimizi bunun bilincinde olmamız gerekiyor. Bazı dikenli yollar olabiliyor onemli olan bunları aşmaktır. Onumuzde iki gunluk sure var. Kişilerin uzerinde bir umitsizlik olsa da ben inanıyorum ki Allah’ın izniyle bu ligde kalacağız. Ardından nelerin yanlış yapıldığını hep beraber değerlendireceğiz. Hepimizin belki payı vardı ama Bursaspor birdir ve başka Bursaspor yoktur. Varsa hesaplaşma bu hesaplaşmaların lig sonunda yapılır. Gerekirse olağan ustu Divan Kurulu toplantısının yapılabileceğini belirtiyorum.” BURSASPOR’DA 50 YILINI DOLDURAN UYELERE PLAKET Divan Toplantısında genel kurul uyeliğinde 50 yılını dolduran uyeleri, Necmi Yeşilova, Osman Şekercioğlu, Fehim Kahveci, Erol Yadigar, Cevat Diniz, Arif Carit, Behzat Cavdar’a Divan Başkanlık Kurulu Başkanlığı uyeleri tarafından teşekkur plaketi takdim edildi. ADEMOĞLU: “ HERKESİN OZELEŞTİRİ YAPMASI LAZIM” İkinci Başkan Ali Ademoğlu yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı; “Bugun 1 Haziran Bursaspor’un 54.kuruluş yıldonumu. Allah bin kere razı olsun bu kulubu kuranlardan. Sayın Başkanımız Ali Ay’ın sizlere selamları var. Bursasporlu olmaktan, bu kulubun yoneticisi olmaktan gurur duyuyorum. Her zaman istediğiniz şeyler iyi gitmeyebilir. İstişare yapılmalıdır. Herkesin fikri alınmalıdır. Bugun 48 saatimiz var. Bu zaman diliminden sonra Bursaspor’un bu doneminin kaderi belli olacak. Herkesin ozeleştiri yapması gerekli. Uc hafta evvel uc mac alsaydık ilk 10’a girmenin hesabını yapacaktık. 100 milyonluk kredi cekilmesiyle ilgili olarak, borc bu şekilde devam etseydi Bursaspor’un kasasından 19 Milyon TL fazla para cıkacaktık. Bir sonraki Divan Kurulu’na Başkanımız Ali Ay ve tum yonetim kurulu uyeleri beraber geleceğiz ve hesap verilecektir. Belki ben de 20 yıl sonra burada 50 yıllık plaket alan ağabeylerim gibi oturacağım. Ozeleştirimizi iyi yapalım. Burada yapılacak cok iş var. Gelin şu 48 saati dualarla gecirelim. Biz de Cumartesi gunu Allah’ın izniyle gideceğiz. Biz şampiyon olduğumuzda dualarla olduk. İnşallah dualarla ligde kalacağız ama kesinlikle ozeleştiri yapılacaktır” dedi. Divan Kurulu uyelerinden gelen istek uzerine yapılan oylamada, oybirliği ile onumuzdeki gunlerde Olağanustu Divan Kurulu yapılması yonunde karar alındı. Bursasporluyuz.org
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Futbol
- Ademoğlu "Herkesin ozeleştiri yapması lazım!"