Yeni yılın ilk gunleriydi... Bursaspor Hamza Hamzaoğlu yonetiminde Antalya'da calışırken Mustafa Er de kamp yapılan otelin birkac kilometre yakınında antrenorluk kursundaydı... Kısa bir goruşme gercekleşmişti aramızda... Sohbette, "Şimdi diploma almak icin calışıyoruz. İnşallah bir gun sıra bize de gelir, takımımızda teknik direktor oluruz" demişti... Ve aradan sadece 5 ay gecti... Mustafa Er şimdi hayalini kurduğu takımın başında sahaya cıkacak... Hem de kulup tarihinin en onemli macında... Sadece 37 yaşında boyle bir sorumluluğu kariyerin ilk macında almak ve bu yukun altına girmek kolay değil... Tebrikler Mustafa Er... Cok kişiyle yollar ayrılacak... Başkan Ali Ay Trabzonspor macında takımı saha kenarından yonetecek antrenor Mustafa Er'e Ordu'da 'Sana guveniyorum' dedi... Bu sezonki plansızlık o kadar buyuk boyuta ulaştı ki başkan Ali Ay bir taraftan oyuncuların gozunun icine bakarken, obur tarafta kariyerinin ilk macında takımı yonetecek Mustafa Er'i motive etmek icin uğraşıyor... Hep dedim, 'Ozluce'de futbolun dili konuşulsaydı boyle olmazdı' diye... Neyse... Tarih bu sezonu yazacak ama inşallah bir daha boylesini gostermesin... Sezona Hamza Hamzaoğlu ile başlayan sonrasında Tunahan Akdoğan, Mutlu Topcu ve Adnan Ornek'le devam eden Bursaspor'da Mustafa Er 5'inci teknik direktor olacak... Ali Ay elbette bu tablonun en buyuk sorumlusu, kendisi de kabul ediyor... Ama şimdiden soyleyelim... 'Olağan kongreye kadar gorevimin başındayım' diyen başkan Ali Ay, bizzat kendisinden aldığım bilgiye gore bu yılki akıl hocalarının hicbiriyle onumuzdeki sezon devam etmeyecek... Eğer devam ederse kendi ipini cekeceğinin farkına varması başkan Ali Ay icin sevindirici bir gelişme... Viyana'da kiminle buluşacaktı? Peki, onumuzdeki yıl ne olacak? Başkan Ali Ay ille de Prosinecki diyor... Aklı hep onda... Bursaspor, Genclerbirliği macını kazansaydı, başkan Ali Ay soluğu Avusturya'da alacak, Viyana'da Prosinecki ile bir araya gelecekti... Ama plan tutmadı... Fakat başkan Ali Ay Prosinceki'den vazgecmiyor ve 'Olacaksa sadece o olsun' diyor... Bundan sonraki gelişmeler neyi gosterir bilinmez fakat kısa bir surecte Ali Ay ve Prosinecki arasındaki goruşmeye şahit olmak buyuk olasılık... Bağışlayın, imajı kurtarın... Gelelim prim olayına... Ali Ay ser verip sır vermiyor soyunma odasında acıklayacağı prim konusunda... Prim miktarını kendisi belirleyecek futbolcular eğer Trabzonspor'u yenerse (aksini duşunmek bile istemiyoruz) ciddi bir primin sahibi olacak... Her ne kadar Bursasporlu futbolcular 'Bu işin artık parayla pulla ilgisi yok' dese de yonetim kademesinin aklından gecen rakam adam başı 100 bin TL... Yani Bursasporlu futbolcular Trabzonspor'u yener ve ligde kalmayı garantilerse 100'er bin TL'lik primin de sahibi olma ihtimali yuksek... Futbolculara kucuk bir oneri... Kadrodaki gencleri ayrı tutuyorum... Takımdaki tecrubeliler icin 100 bin TL kucuk bir rakam... Ben olsam o verilmesi planlanan primi altyapıya bağışlarım... Belki futbolcular bu hamleyle bu sezon camia icinde kaybettikleri imajı bu sayede yeniden kazanabilirler... En değerli arsa hangisi? Onceki gun haber ajanslarına 'Son dakika' diye gecti Enes Unal'ın Villarreal ile anlaşması... Manchester City 14 milyon Euro'ya gonderdi, ama sozleşmeye 20 milyon Euro'ya geri alırım maddesi koydurdu... Futbola yatırımın muthiş bir orneği... İki yıl once 3 milyon Euro yatırım yapıyorsun... İki yıl icinde parayı 14 milyon Euro'ya katlıyorsun... Manchester City'nin bu hamlesinden Bursaspor'daki profesyonellerin ve yoneticilerin ders cıkarması gerek... Dunyanın dev kulupleri sadece futbola yatırımla kazanıyorlar... Unutmayın futboldaki en değerli arsa, oyuncuların uzerine ayak bastığı saha... O sahaya ne kadar yatırım yaparsan o kadar cok kazanırsın... Suha Gursoy
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- Parayı bağışlayın, imajı kurtarın!