Bursaspor’da odenmeyen stopaj vergileriyle ilgili ortaya korkunc bir rakam cıkıyor Orhan GUNEY 2010 yılına ait fatura kulube geldi; 11 Milyon TL. Denetleme firması KPMG, bu rakam uzerinden 2010, 2011, 2012 ve 2013 yıllarının tahmini toplamını hesapladı; 103 Milyon TL. Başkan Erkan Korustan ve 2. Başkan Rıdvan Şen, Salı gunu Ankara’ya giderek Başbakan Yardımcısı ve Hukumet Sozcusu Bulent Arınc’la bu konuyu goruştu. Bursaspor Yonetim Kurulu, goreve geldikten hemen sonra kulubun son iki sezondaki mali, finansal ve vergisel durumunu incelemek icin uluslar arası denetleme şirketi KPMG’yle anlaşmıştı. Hatta, cıkan sonucları da kamuoyuyla paylaşma sozu vermişti. KPMG’nin incelemeleri artık bitme noktasına gelmiş… Aldığım bilgiye gore de, ortaya korkunc rakamlar cıkıyormuş. KPMG firması, benim, son iki yıldır ozellikle sorguladığım ama bir turlu cevabını alamadığım futbolcuların 2010 yılından bu yana odenmediği one surulen stopaj vergisiyle ilgili rakamları hesaplamış. Daha doğrusu, 2010 yılının vergisi tahakkuk ettirilince kulube faturası gelmiş; 11 MİLYON TL. KPMG, bu rakam uzerinden 2010, 2011, 2012 ve 2013 yılları icin cıkacak toplam faturayı tahmini olarak hesaplamış; 103 MİLYON TL. Yanlış, okumadınız… İsterseniz yazıyla da belirteyim; Yuz uc milyon lira… Eski parayla 103 TRİLYON. İnanılır gibi değil… “Bu rakamlar niye kesin değil?” veya “Kongrelerde dağıtılan mali tablolarda niye gozukmuyor?” diye aklınızdan gecebilir… Nedeni de, borcun tahakkuk ettirilmemesi… Rahmetli İbrahim Yazıcı, vefatından once yapılan son kongreye girmeden Ankara’ya gitmiş, yapılandırma istemişti… O donem, 2010 yılını da tahakkuk ettirmiş… Bu nedenle, şimdi 2010 yılının borcu kulube gonderildi. Gectiğimiz salı gunu de Başkan Erkan Korustan ve 2. Başkan Rıdvan Şen, Ankara’da Başbakan Yardımcısı ve Hukumet Sozcusu Bulent Arınc’la bir araya geldi… Goruşmenin olumlu gectiği, onumuzdeki gunlerde bir toplantının daha olacağını oğrendin. Tabii, bu yıl sonunda vergi affının cıkması da gundemde… Bu sıkıntı tabii ki sadece Bursaspor’un başında değil, butun kulupler aynı sorunu yaşıyor… Bakalım, Bursaspor bu işten nasıl kurtulacak? *** Yazı, turayla Daum roportajı! Kura cektim, Daum cıktı! Hangi sivri akıllının işiyse gercekten kutlamak gerekir! Daum, Bursaspor’a teknik direktor olunca doğal olarak gazete ve televizyonlar kulube yazılı olarak başvurup, hem programlarında ağırlamak hem de gazeteleri icin roportaj yapmak icin talepte bulundular. Tabii, bende medyam adına bulundum. Hemde 3 kez… İlki 22 Ağustos tarihli… Onceki gun, bu taleplerle ilgili Daum, yardımcısı İrfan Buz, Osman Akın ve Barış Guclu bir toplantı yapmış. Toplantının sonucunu bildirdiler; hocamız, sadece dun icin TV’lere sadece 30’ar dakika vakit ayıracakmış, talebi olanlar icin sıralama kura cekimiyle belirlenecekmiş ve yapılan roportajlar saat 18.00’den once verilemeyecekmiş… Kulube verdiğim cevap şu oldu: Benim Daum’dan roportaj talebim yok, o nedenle boyle bir kura cekimine medyamın adını sokmam. Ayrıca, yapsam bile hangi saatte yayınlayacağıma ben karar veririm, siz değil. Benim talebim, size gonderdiğim 3 yazılı başvuruda acık acık yazıyor. Lutfen buna yazılı olarak cevap verin… Sağolsunlar, isteyince, Osman Akın imzalı bir yazı geldi… Bana telefonla soylenenlere benzer ifadeler. Dun sabah da Ozluce Tesisleri’nde iki TV kanalı icin kura cekimi yapıldı, yazı/tura’yla. Madeni 1 lira havaya atıldı, Daum roportajını ilk kazanan talihli belirlendi. Hayırlı, uğurlu olsun… Sayın Osman Akın’a, yıllar once kısa sureliğine gorev yaptığımız medya kuruluşunda, bu işleri tam olarak oğretememişiz demek ki. Medya ve iletişim senin beyninde oluşturduğun kurguyla donmuyor maalesef… Bazı yerlere olan gonul borcunu bu şekilde odemeye calışıyorsan, cok buyuk yanılgıya duşersin. OLAY markası altında ezilirsin, benden soylemesi. Mazeret olarak da sakın ola bir daha Daum’u ortaya atma… Kulube, şimdilik para almadan, bir oda, bir arabaya, gelip, gidiyorsun buna sozumuz yok, alkışlıyoruz da hatta… Umarım, aynı kararlılığı ileriki donemlerde de gosterirsin. Bu arada unutmadan; Bursastore’un kaybolan 72 bin lirasıyla ilgili kulubun televizyonundan bana cevap vermişsin. İyi etmişsin de, kayıp parayı buldun mu ondan hic bahsetmemişsin… Olayspor