Bursaspor Teknik Direktoru Christoph Daum, Beşiktaş’ı iyi analiz edip, mental ve fiziksel olarak iyi hazırlandıklarını ifade ederek, “Onemli olan musabakada bunlarını nasıl gercekleştireceğimiz. Futbolcularıma sure veriyorum. İdmanlarda yaptığımız şeyleri sahada gormek istiyorum” dedi. Bursaspor’un Alman calıştırıcısı Christoph Daum, Beşiktaş macı oncesi Ozluce Tesisleri’nde basın toplantısı duzenledi. Beşiktaş macına değinen Daum, 10 gundur yoğun tempoda calışarak maca hazırlandıklarının altını cizdi. Futbolcularının yuksek tempoda antrenman gorduğunu vurgulayan Alman calıştırıcı, “Beşiktaş macı icin onemli olan şeyleri idmanlarda yaptık. Rakibimizi iyi analiz edip mental ve fiziksel olarak cok iyi hazırlandık. Onemli olan musabakada bunları nasıl gercekleştireceğiz. Her şeyin yuzde 100 yapılabileceğini beklemiyorum. Futbolcularımıza bir surec veriyorum. İdmanlarda calıştığımız bazı şeyleri sahada gormek istiyorum. Bazı alternatifler uzerinde calıştık” diye konuştu. “BEŞİKTAŞ MACINDA GOL YEMEZSEK SEVİNİRİM” Beluschi’nin Beşiktaş karşısında oynayamayacağını vurgulayan Daum, “Oynamak isteyen arkadaşlarımız var, onlar kendilerini bu musabakada ortaya koyabilirler. Bizim kadromuzun cok kaliteli olması gerekiyor. Oyuna giren arkadaşlarımız icin de aynısı gecerli. Benim futbolcularım kesinlikle bu soylediklerime profesyonel olarak bir cevap verdi. Musabakayı kontrol etmemiz icin kendi sahamızda tabi ki baskıyı kuracağız. Gol yemezsek cok sevinirim. Bu yalnız defansla ilgili değil, gol yememek butun takımın işidir. Zannediyorum ki bizim takımızın gol atma arzusunu kesinlikle gosterebilir. Kendi sahamızda nasıl bir performans gosterebileceğimizi Galatasaray macında gosterdik. Oradaki musabakayı nasıl bitirdiysek, onun ustune koyarak bazı pozisyonlarda daha iyi oynamak istiyoruz” acıklamasını yaptı. “TAKIMIMIN İDMANLARDA GOSTERDİĞİ ARZUYU MACTA DA GORMEK İSTİYORUM” Futbolcuların sahaya cıktığı zaman her zaman ortaya gercek performansını koyması gerektiğini ifade eden Daum, sozlerini şoyle surdurdu: “Hedeflerimizden bir tanesi kesinlikle sonuc almak. Skordan ve macı kazanmaktan ziyade, futbolcularımdan şunu istiyorum. Herkesin de bunu gormesini istiyorum. Futbolcularım ortaya cıktığında her şeyini vermekte. Musabakalarda her zaman hedef, mumkun mertebede en yuksek derecede mucadele ve en iyisini yapma. Tabi bazı antrenman esnasında bazı pozisyonlardan cok memnundum. Ama sonucta onemli olan musabakanın sonucu. Takımın bu idmanlarda gosterdiği arzusunu, isteğini musabakada gormek istiyorum. Gercekten cok sevincliyiz, bu macı bekliyoruz. Ben her rakibimi, Beşiktaş da olsa misafirperverliğimizi gostereceğiz. Mactan sonra Beşiktaşlı arkadaşlarımızı, Fair-play icerisinde evlerine uğurlayacağız.” “DOST OLMAK İSTİYORSAN ONCE DOST KAZANMALISIN” Bursaspor ile Beşiktaş arasında yaşananların gecmişte kaldığını dile getiren tecrubeli calıştırıcı, “Gecmiş olaylardan haberdarım fakat bunlar artık gecmişte kaldı. Ben şunu diliyorum, Bursaspor ve Bursaspor taraftarları bu musabakadan cıktığı zaman herkesin ne kadar sempatik olduğunu gormek istiyorum. Bence ne olursa olsun sportif yonden rakip olabilirsiniz her şey olabilir yalnız sporda dostluk da vardır. Bunu da unutmamalıyız. Gecmişte olanlar cok uzucu ama onlar geride kaldı. Kendimize sormamız gerekir, insanları kazanmak mı istiyoruz. Dost olmak istiyorsan, once dost kazanmalısın" şeklinde konuştu. Olayspor