Başakşehir'in Togolu golcusu, TamSaha'ya konuştu. Arsenal'a gidiş hikayesinden, Başakşehir'e gelişine bircok konuyu detaylarıyla anlattı. Emnnanuel Adebayor, TFF'nin cıkardığı TamSaha dergisine konuştu. Başakşehir'in golcusu Turkiye'ye gelişinden Arsenal'ın kendisini keşfediş hikayesine bircok konuda detaylı acıklamalarda bulundu. Ozellikle Adebayor'la Wenger'in ilk telefon konuşması roportajın dikkat ceken noktalarındandı: "Togo'da arkadaşlarımla futbol oynarken bir arkadaşım "Arsene Wenger diye bir adam seni arıyor" diyerek telefonu uzattı. Benle dalga geciyor sandım. Telefonu direkt kapattım. Israrla arayınca telefonu elime aldım, sesi duyunca tanıdım. Sonrasında menajerimin telefonunu verdim, goruşmeler iki gun surdu. Sonra da Arsenal'a imza attım."
"HAYAT BİR KURŞUN UZAKTAYDI"
Adebayor roportajda 2010'da Togo Milli Takımı'na yapılan saldırıda yaşadığı zor anları da anlattı, kendisine cok yakın insanların kollarında oluşunun kendi sarstığını belirtti: "Benim icin cok zor anlardı o saldırının yaşandığı zamanlar. Gozunuzun onune şunu getirin; bir otobustesiniz ve uzerinize kurşunlar yağıyor. Kurşunlarla beraber benim aynı ortamı paylaştığım kişisel asistanım kollarımda can verdi. Hayat bir kurşun uzaklığındaydı. Herkes icin gecerliydi bu. İğrenc bir saldırıydı. Olenler olmuştu. Dediğim gibi olenlerden birisi de bana cok yakın bir kişiydi ve kollarımda can verdi. "
"ABDULLAH AVCI COK FARKLI"
"Abdullah Avcı gibi bir hocayla calışmak benim icin cok guzel. Kısa suredir beraberiz ama şu surecte hocayla ilgili şunu soyleyebilirim. Diyaloğa cok acık. Kendini kapatmıyor. Bazı hocalar kendisini kapatır, diğer goruşleri benimsemez, "Benim dediğim doğru" prensibini savunur."
"BAŞAKŞEHİR'E GELMEMİ SAIDOU SAĞLADI"
"Turkiye'ye gelmemde en belirleyici olan, Alioum Saidou ile yaptığım goruşmeydi. Saidou bana Başakşehir'in plan ve projelerini, nasıl bir evrim gecirdiğini anlattı. Ondan sonra daha da fazla ikna oldum. Buraya gelmemle de herkes gulen yuzumu daha cok gorur oldu."
GOAL