Merhaba 11 Ayın Sultanı Hoş geldin 11 Ayın Sultanı Ya Şehr-i Ramazan Bir ramazan ayı daha kapımızda. 13 Eylul Preşembe gunu 11 Ayın Sultanı Ramazan’a hoşgeldin diyecek 11 Ekim Perşembe ise bir sene sonra goruşmek uzere gule gule diyeceğiz. Ramazanın ilk gununde orucu ilk once 18:06’da Iğdırlılar acarken, en son ise 19:17’de Canakkaleliler acacak. Her gecen yıl Ramazan ayının yaza biraz daha yaklaşmasıyla bu Razaman ayı biraz daha zor gececek. Gecen Razamanlara gore hem daha uzun sureli oruclu kalınacak hem de sıcaktan dolayı ozellikle susuzluk oruc tutanları cok zorlayacak. Ozellikle universite yemekhanelerinde dakikalarca ayakta yemek sırası bekleyip oruc acmaya calışacak oğrenci kardeşlerime şimdiden Allah kolaylık versin. Ben de bir ramazan boyunca size ezan vakitleri, dini bilgiler, ramazan sofrası gibi konularda yardımcı olabilecek siteleri derledim. Umarım bu kaynaklar işine yarar. Ramazan ayının inanan veya inanmayan, oruc tutan veya tutmayan, namaz kılan veya kılmayan kısacası tum dunya icin hayırlı olmasını diliyorum. [IMG]http://img167.**************/img167/3157/ramazanzp6.jpg[/IMG]