Kasımpaşa teknik direktoru Şota Arveladze, Beşiktaş'ın stadın zeminini bozmayacağını ama havasını bozabileceğini soyledi.
Kasımpaşa’nın teknik direktoru Şota Arveladze TRTSPOR’da yayınlanan İşte Goool programına cok onemli acıklamalar yaptı. İşte o roportajdan onemli satır başlıkları: - Trabzonspor’dan Kalu Uche’ye teklif gelmedi - Kasımpaşa-Fenerbahce macı derbi olacak - 25 kişilik kadroyla lige başlayıp bitireceğiz - Başkasının kararına gore olmadan Avrupa'ya gideceğiz - Babel iyi bir futbolcu olduğundan Kasımpaşa’ya geldi - Beşiktaş ile sahayı paylaşacağız inşallah stadın havası bozulmaz - Beşiktaş taraftarı gelip maclarımızı izlesin - Oyuncularıma loca alacağım - 6+0+4 kararını bize sormadılar - Formda oyuncu kale arkasında oturacak Kasımpaşa'nın yeni tesislerindeyiz. Kasımpaşa kulubunun teknik patronu şota ile birlikteyiz. Oncelikle hocam hayırlı olsun. Yeni tesisler, yıldız transferler ve iyi bir hazırlık donemi... Nasıl gecti bu hazırlık donemi ? 6 hafta once hazırlık donemine başladık. İlk uc bucuk hafta İstanbul'da gecti. Ondan sonra Avusturya'ya gittik. Hazırlık macları oynadık. Hazırlık doneminden memnunuz . "25 KİŞİYLE BAŞLAYIP BİTİRECEĞİZ" Yıldız isimleri kadronuza kattınız; Malki, Ryan Babel, Ryan Donk gibi kafanızdaki kadro yapısı oluştu mu takviye yapmak istediğiniz bolgeler var mı? Hazırlık ve takıma alışmak icin herkese aşağı yukarı aynı zamanı verdik. Tabi bir kac tane sakatlıktan dolayı herkesi oynatmadık. Ama coğu futbolcumuzu gorduk, şans verdik. Ben her zaman soyluyorum 11 kişi başlayan sezonu bitirmez. Biz butun oyuncularımıza forma şansı vermeye calışıyoruz. Forma alamayan oyuncular da olacaktır. Biz 25 kişiyle lige başlamak ve bitirmek istiyoruz inşallah guzel bir sene geciririz. Gecen sezon ligi altıncı sırada 50 puanla bitirdiniz. Super lige cıktığı ilk sezonda bu takımın bu puanla ligi kapatması başarı mıdır? Bu sezon bu yıldız transferlerle hedefleriniz nelerdir ? Bence başarılıydık. Kasımpaşa iyi başlamıştı sezona ama daha da iyi bitebilirdi. Sonucta aldığımız 50 puan az değildi. Bu sezon daha fazlasını bekliyoruz daha fazlasını istiyoruz. Her sene daha fazlasını istiyoruz. İnşallah Avrupa'ya kimseyi beklemeden biz gideriz. Başkasının kararına gore olmadan gideriz Avrupa'ya. Bu yıl hedefimiz bu. "BABEL İYİ OLDUĞU İCİN KASIMPAŞA'YA GELDİ" Babel ile bir zamanlar rakip takımlardaydınız. Şimdi onun hocası oldunuz. Sizin icin cok disiplinli bir futbolcuydu dedi onun hocası olmak nasıl bir duygu. Bir zamanlar rakipken ve siz onun icin ne soylemek istersiniz? Onlar Ajax'ta buyudu ben onlarla oynarken onlar alt yapıdaydı. Sonra son donem iki uc mac karşılıklı oynadık. Şu anda Babel burada cunku iyi bir oyuncu. Onlardan fazlasını beklediğimiz icin burada. Kendi kalitesini gosterince her şey guzel olur biz de onu bekliyoruz inşallah. İlk mactan sonra her şey kendini gosterecek. "BEŞİKTAŞ İNŞALLAH BİZİ BOZMAZ" Galibiyet icin iyi futbolcular kadar zemin de cok onemli. Kasımpaşa'da iyi futbol oynamaya calışan bir kulup.Bu sene stadınızı Beşiktaş ile paylaşıyor olmanız sizin icin handikap yaratır mı yani iyi futbolunuzu etkiler mi ? Evet stadımızı Beşiktaş ile paylaşacağız. Havası inşallah bizi bozmaz. Artık bu sahanın sadece havası bozulur. Her gun sahaya cıkıyoruz goruyorsunuz. Cift antrenman oluyor. Onu kaldırıyor. Zemin olarak saha kaldırır ama gerisini bilmiyorum. "BEŞİKTAŞ TARAFTARI GELSİN MACLARIMIZI İZLESİN" Peki taraftar bazında değerlendirirseniz Kasımpaşa ve Beşiktaş taraftarının aynı statta mac izlemesini ? Bu konu kolay bir konu değil. Biz sadece kendi taraftarımızı duşunuyoruz. Kendi taraftarımızı bekliyoruz. Beşiktaş da kendi taraftarını bekleyecek kendi maclarında. Bizim kendi aramızda oynayacağımız 2 maş olacak sezon boyunca. Ama eğer Beşiktaş taraftarı bizim maclarımıza gelmeye hazırsa bekleriz gelsinler, bizi takip etsinler yani yardımcı olsunlar bize. Sorun yok. "YABANCI KARARINI BİZE SORMADILAR" Yabancı sınırlamasıyla ilgili neler duşunuyorsunuz? Gerci siz takımdaki yabancı sayısını azalttınız ama baktığınız zaman bu Turk futbolu icin bir handikap oluşturur mu ? Bilmiyorum gercekten onu beklemek lazım. Her zaman soyluyorum ben karşıydım ama bize sormadılar tabi karar verenler. İnanıyorum ki iyi duşunmuşlerdir cunku kararı verenler tecrubeli insanlar. Ama bu uygulamanın nasıl bir sonuc vereceğinin hemen goremeyiz. 3-4 yıl beklememiz gerekiyor. Ama şu anda bazı takımlarda yabancı sayısı fazla. Bu uygulama ile onlar zor durumda kalacaktır. İyi bir oyuncu, formda bir futbolcu bile bu karar yuzunden mecbur kadro dışı kalıyor. O oyuncuyu kazanmak motive etmek de zor oluyor. Ben oyucularımı nasıl motive edeceğim diye sorarsanız forma şansı bulamayan oyuncularıma loca alacağım. "FORMDA OYUNCU KALE ARKASINDA OTURACAK" Bu konuda sıkıntısını en cok belli eden kulup Galatasaray oldu. Elinde iyi oyuncu varken elinde, formda olan oyuncu varken kural sana diyor ki o yok oynayamaz, gitsin kale arkasında otursun seyretsin diyor. Yani bunun doğrusunu bilmiyorum duşundum bulamadım. Ama artık karar verilmiş biz de buna gore calışıyoruz. "TRABZONSPOR'DAN UCHE'YE TEKLİF GELMEDİ" Kalu Uche gecen sezon en cok gol atan ikinci futbolcuydu. Ve yakın zamanda da ismi Trabzonspor ile anıldı. Son durum nedir sizin goruşunuz nedir Uche'yi kadroda duşunuyor musunuz ya da Trabzon’a gitmesine nasıl bakarsınız? Bize bir tane resmi teklif geldi o da Cin’den. Zaten Uche teklifi kabul etmedi. Trabzon’un boyle bir teklif yaptığını gormedim de duymadım da. Sağdan soldan konuşanlar hep cok oluyor zaten. Her sene 100 oyuncu alıyoruz 100 oyuncu satıyoruz gazetelere bakarsak. "KASIMPAŞA-FENERBAHCE DERBİ OLACAK" 4. haftada Fenerbahce ile karşılaşacaksınız. İstanbul takımlarının oynadığı maclara derbi diyecek olursak Kasımpaşa- Fenerbahce macı icin derbi mac diyebilir miyiz? Trabzonspor, Galatasaray, Fenerbahce maclarına derbi diyorlar. Derbi tabi aynı şehrin takımları icin kullanılan bir terim. Kasımpaşa-Fenerbahce macı şuan icin derbi sayılmasa bile yarın obur gun kesinlikle derbi olacak. İnşallah o gunler cabuk gelecek. sporx __________________