Kasımpaşa Başkanı Zafer Yıldırım, sezon hedefleri ile ilgili değerlendirmelerde iddialı acıklamalarda bulundu.
Super Lig’de ilk sezonunda 4 buyuklerin tamamını yenerek rakiplerine korku salan Kasımpaşa, yeni sezonda cıtayı yukseltti... Gecen sezonu, yeni sezondan beklentileri, projeleri ve hedefleri HABERTURK’e değerlendiren Başkan Zafer Yıldırım cok onemli acıklamalar yaptı: Yeni transferlerimizi cok uzun elemelerden sonra aldık. İyi oyuncu olmalarının dışında cok da iyi insan olanları sectik. Gecen yılki arkadaşlarımız olsun, bu sene yeni katılanlar olsun her biri cok farklı, karakterli, kaliteli isimler. Biz buna cok dikkat ettik. Zaten biz hep vizyonumuza katkı sağlayacak, karakterli ve kabiliyetli secimler yaptık. Bu durum masorumuzden, aşcımıza kadar bunyemizde calışan her kişi icin gecerli. Bu konuda şanslı olduğumuzu duşunuyorum. Scout ekibimizin takip ettiği 360 oyuncunun icinden ince eleyerek transfer yaptık. Bu işte iki kere ikinin dort yapmadığını biliyoruz ama bu arkadaşlardan cok umitliyiz. Aralarında gencler de var. Cok iyi bir uyum yakalayacağımızı tahmin ediyorum. Gecen seneki transferlerimiz de iyiydi ama bu sene daha rahat calıştık. Dileğimiz sakatlığın olmaması. 5.’LİK MUTLU ETMEZ Gecen seneki hedefimiz ilk 5 ile 10.’luk arasındaydı. İkinci yarının ortalarından itibaren bizde daha yukarıya cıkabileceğimiz fikri oluştu. Maalesef şanssızlıklar yuzunden gercekleşmedi. Bulunduğumuz yerin uzerinde olabilirdik ama olmadı. Bu seneki hedefimiz ilk 4 olacak. 5.’lik bizi mutlu etmez. Bu hedefimizi sonraki yıllarda daha yukarılara taşıyacağız. OKUL PROJESiNDEN YETENEKLER CIKACAK Kemerburgaz’da alt yapıya ve Turk futboluna hem oyuncu hem de eğitimli kişiler kazandırmak icin bir okul projemiz var. Bunu onumuzdeki yıllarda gercekleştireceğiz. Alt yapımızın buyuk bir kısmı burada olacak. Bu projeyi hem sosyal sorumluluk hem oyuncu hem de spor adamı yetiştirme projesi olarak goruyoruz. İmkanları kısıtlı olan insanları toplayıp normal eğitimin yanında spor eğitimi de vereceğiz. Belki starların cıkması zaman alacaktır ama mutlaka başarılı futbolcular cıkacaktır. Aşağı yukarı 200 oğrenci duşunuyoruz. Bunlar hem Turkiye’den hem de yabancı ulkelerden olacak. Kabiliyetli, imkanları yetersiz, eğitime ve spora ac olan gencler gelecek. Buradan zaman icerisinde cok iyi yetenekler cıkacağına inanıyorum. Tahminen onumuzdeki yıl okul biter. Daha sonra da taramalara başlarız. 500 BİN SECKİN TARAFTAR OLUŞTURACAĞIZ Kasımpaşa’nın vizyonuna da onem veriyoruz. Bu tesiste aşağı yukarı 80- 90 tablo var. Her futbolcumuzun odasında resim asılı. Bunlar, Turk resim sanatının cağdaş ornekleri... Futbol, sanat, eğitim icice. Burası sadece futbol dunyası değil. Gol atıyoruz, top oynuyoruz. Bu total bir heyecandır. Mac oncesi, sonrası ruh birlikteliği, heyecanı yaşatmaya calışıyoruz. Goreceksiniz; şimdi erken ama Turkiye’nin en seckin 500 bin taraftarını 3-5 sene icerisinde oluşturacağız. Bunlar Kasımpaşa’ya gonulden bağlı olacak. Cunku Kasımpaşa kompakt bir yer. Butik bir takım ruhuyla Turkiye’nin en başarılı orneğini vereceğiz. Toplumu kucaklayan, toplumla barışmış bir takım olacağız. Bu 500 bin kişi bize yeter. BEŞİKTAŞ'A KAPILARIMIZI ACTIK Beşiktaş olur, bir başka Turk kulubu olur, ihtiyacı varsa gelip stadımızda oynayabilir. Biz olaya boyle bakıyoruz. Birbirimize destek olmalıyız. Beşiktaş uzun arayışlardan sonra bize geldi, biz de kapılarımızı actık. Teknik olarak stadın yetersizliği, cimin tabii ki surekli iyi kalması gibi kuşkularımız oldu. Ama sorun yok, oynayacaklar. OLİMPİYAT STADI YENİLENSE 'KURTARICI' OLURDU Ataturk Olimpiyat Stadı’nın coktan yenilenmesi gerekiyordu. Ben federasyondayken 2016 icin calışmıştık. Olimpiyat Stadı’nın kapasitesinin 90 bin kişiye cıkması, catısının yapılması, ruzgarın kesilmesi, zeminin duzeltilmesiyle ilgili projemiz vardı. Aşağı yukarı 40-50 milyon dolarlık bir şeydi. Aslında şimdiye kadar yapılsaydı bugun milli takım icin bile kurtarıcı olurdu. Atıyorum F.Bahce, Barcelona’yla oynayacak, Olimpiyat’ta 90 bin kişilik bir şolen havasında mac yapardı. Bunu TFF yapabilirdi, zaten yapacaklar... Ama Beşiktaş da bunu yapabilirdi. Ben olsam gider orayı kendime 90 bin kişilik stat yapardım. 50 bin kişiye oynayacaksam, ust katları satmam alt katları satardım, muthiş atmosfer olurdu. Zaten İstanbul’un 3’te 1’i o tarafta yaşıyor, onların ulaşımı acısından doğru bir proje olurdu. Ama buna kimse boyle bakmadı, yanlış oldu. ŞOTA, PAŞA’NIN EN BUYUK ŞANSI Bana gore Şota, Kasımpaşa’nın en buyuk şansı. Muthiş, cok kaliteli bir insan. Kendisini Avrupa’da kanıtlamış biri. Biz Şota ile cok uzun yıllar birlikte calışabileceğimize inanıyoruz. İnanıyorum ki Şota Arveladze, Kasımpaşa ile birlikte bircok şeye imza atacak. Kendisinde o kapasite var. TESİSLERİMİZ DORT DORTLUK Bana gore Şota, Kasımpaşa’nın en buyuk şansı. Muthiş, cok kaliteli bir insan. Kendisini Avrupa’da kanıtlamış biri. Biz Şota ile cok uzun yıllar birlikte calışabileceğimize inanıyoruz. İnanıyorum ki Şota Arveladze, Kasımpaşa ile birlikte bircok şeye imza atacak. Kendisinde o kapasite var. YABANCI KARARI YANLIŞ Yabancı kısıtlamasının Turk futboluna hic faydası yok. Gelen yabancıların kalitesine bakarsın. TFF’ye para odeniyor, artırırsınız. Sanki kulupler, ulkede cok yetenekli oyuncu var da dışarıdan alıyor! STADIMIZ ŞİMDİLİK YETER AMA... Şu anda 20 bin kişilik stat bize yeter. Ama teknik ve mimari olarak aksaklıklar var. İşte bir taraf nasıl kapatılır, bunu duşunuyoruz. Zaman icerisinde bu tesisimiz bittikten sonra da orada toparlayıcı değişiklikler yapmayı duşunuyoruz.
sporx