Torku Konyaspor Başkanı Ahmet Şan, Fenerbahce macı oncesi fair-play cağrısında bulundu.
Torku Konyaspor Başkanı Ahmet Şan, Fenerbahce karşısında, futbol kamuoyundaki tahminlerin aksine bir başarıya imza atmayı duşunduklerini ancak asıl onemli konunun, Turkiye'ye yakışır bir mucadele izletmek olduğunu belirtti. Şan, yaptığı acıklamada, ligin ilk macını yarın Fenerbahce ile oynayacaklarını, İstanbul takımlarının Konya'ya gelmesinin şehirde ayrı bir hareketliliğe neden olduğunu soyledi. Fenerbahce karşısında genc futbolcuların heyecanlanabileceklerini ifade eden Şan, "Fakat, futbolcularımıza ve teknik heyetimize guveniyoruz. Kamuoyunda favori Fenerbahce ama iyi bir sonuc alacağımıza inanıyorum. Yeter ki futbolcularımız kendi oyunları ve ozguvenleriyle sahada mucadele etsinler" diye konuştu. Ahmet Şan, sarı-lacivertli takımda onemli eksikliklerin olduğunu ancak bu eksikliklerin Fenerbahceyi olumsuz etkilemeyeceğini dile getirdi. - "Artık genc nesillere guzel ornekler sunalım" İc sahada taraftar desteğinin cok onemli olduğunu vurgulayan Şan, şunları kaydetti: "Fenerbahce karşısında futbol kamuoyunun beklentisinin aksine bir başarıya imza atmayı duşunuyoruz ancak onemli olan Turkiye'ye yakışır bir mucadele izletmek. Statta guzel bir atmosfer olacağını duşunuyorum. Sahadaki mucadele ve tribunlerdeki taraftar desteği guzel olsun. Turk futbolu son iki yıldır maalesef hep olumsuzluklarla anılıyor. Fair-Play surekli lafta kalıyor. Artık genc nesillere guzel ornekler sunalım. En son Kayseri'de Super Kupa mucadelesi oynandı ve iyi yonleriyle surekli on planda tutuldu. Futbolu olağanustu bir şey gibi gostermeyelim. Konyaspor taraftar gruplarına cağrıda bulunuyorum. Kufur hicbir stada yakışmıyor. Surekli Mevlana'nın soylemlerini dile getiriyoruz ama ne yazık ki kufur ve kotu tezahurat nedeniyle cok cezalar aldık. Bir Konyalı olarak statlarda kufur edilmesinden utanıyorum." Şan, Mısır'da insanların katledildiğini, dunyada yeterince olumsuz hadisenin yaşandığını belirterek futbolda guzelliklerin on plana cıkarılması gerektiğini aktardı. Liglerde gorev alacak hakemlere bol şans dileyen Şan, "Herhangi bir yanlış anlamaya sebebiyet vermeyecek şekilde formda olsunlar. Mac icinde hata olabilir ama bunun insani bir hata olduğunu futbolseverler gorebilmeli" dedi. sporx