Turkiye’deki kariyerinde Gaziantepspor, Kardemir Karabukspor ve geride kalan sezonda Konyaspor formasını giyen 30 yaşındaki Traore, AA muhabirine yaptığı acıklamada, Sivasspor’a transferinin gercekleşmesinde emeği gecenlere teşekkur etti. Sivasspor’da olmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Burkina Fasolu oyuncu, "Takımın başarısı icin elimden geleni yapmaya calışacağım. Gecen yıldan daha iyi bir sezon gecireceğimize inanıyorum." dedi. Sivasspor ile ortak hedeflerinin olduğunu vurgulayan Traore, şunları kaydetti: "Eğer bu takıma geldiysem demek ki benim de bu takımla ortak hedefimiz var. Zaten bu hedef doğrultusunda Sivasspor ailesine geldim. Teknik direktorumuz Rıza Calımbay’ı tanıyorum, Konyaspor’da birlikte calıştık. Ne istediğini de iyi biliyorum. O yuzden Sivasspor’da onun olmasının adaptasyon surecimi daha da hızlandıracağını duşunuyorum. Hocanın ne istediğini ve benden ne beklediğini iyi biliyorum. Cok yoğun calışacağım ve bu şekilde devam edeceğiz." UEFA Avrupa Ligi hedefi Kırmızı-beyazlı ekibin Avrupa kupalarına katılmayı hedeflediğini aktaran Traore, "Gercekten Avrupa Ligi hedefinin olması cok iyi. Hedeflere kısa sureli bakmak da lazım. Her mac zor ve her macı final gibi oynamamız lazım. Sezonun sonlarına doğru puan tablosuna bakıp ona gore değerlendirme yapmak lazım. Hedefler doğrultusunda elimizden geleni yapmaya calışacağız." diye konuştu. Sivasspor taraftarına da teşekkur eden Traore, "Artık Sivasspor ailesinin bir uyesiyim. Elimden gelen her şeyi yapacağım, bu forma ıslanacak." ifadelerini kullandı. gunluk gazeteler