TAMBURAMIN TELLERİ - OSMAN TANBURACI ZAMAN ZAMAN DEĞİL HER ZAMAN ZAMAN 28.02.2006 Dun akşam Lutfi Kırdar’da ZAMAN GAZETESİ’NİN “ODUL GECESİ” vardı. Salon alkıştan cınladı. Mukemmel bir gece yaşadık, kimi isterseniz oradaydı. Teşekkurler ZAMAN, BASIN DUNYASINA TEMİZ, DUZENLİ, SADE, AZ BOYALI, BOL FİKİRLİ SAYFALARINLA MUKEMMEL BİR DİZAYN GETİRDİN. Umarım, giderek buyuyen okuyucu profilin seni zorlayacak ve ortaya koyacağın iyi gazetecilikle herkese “ZAMAN ZAMAN DEĞİL HER ZAMAN ZAMAN” dedirteceksin… Okurlarına da teşekkurler, doğruları secmişler ama biraz Fenerli bir okuyucu profili gibi geldi bana… Gunahı boynunuza… Secilenlerin coğu Fenerli; Başkan AZİZ YILDIRIM, CHRİSTOPH DAUM, Fenerbahce Milli takımı, ALEX DE SOUZA… AMA HİC BİRİ SALONDA YOKTULAR… Butun odulleri İdari Menacer Volkan Ballı aldı! ETOO İSPANYA’DAN GELDİ AMA… Misafir yabancı futbolcu ise Barcelona’nın yıldızı Etoo’ydu. Hani gecen gun “IRKCILIĞI PROTESTO” amacıyla macın yarısında oyunu terk etmek isteyen Etoo… ADAM KALKIP TAA İSPANYA’DAN GELMİŞ BENİM ODUL ŞAMPİYONU FENERBAHCEM SAMANDIRA’DAN KALKIP GELEMEMİŞ! BRAVO FENERBAHCE! Aziz Başkan eksik olmasın kufuru durdurmak icin her careye başvuruyor ama odul torenine katılmıyor! Bu ne menem centilmenliktir. Sonra diyoruz ki neden; bizim tribunlerde anarşi var? Olur tabii, karşılıklı saygımız eksik… Bizde yakışıksız olayı protesto etmek yok! Sindirilmiş ve vurdumduymaz bir toplum olduk! Etoo mikrofondan şoyle dedi; “Tribun anarşisini engellemek icin lutfen siz de bana destek olun! Protesto edin.” Salon alkıştan inledi ama Fenerbahce odul almaya gelmedi! Şimdi bugun bakın kac gazete Fenerbahce’yi tenkit edebilecek… Barcelona boyle bir odul torenine katılmasa acaba ne olurdu? İnanmazsanız Etoo’ya sorun. Bir daha onlara odul vermezlerdi!... Yer yerinden oynardı! Toplumun sectiği insanlar odul almaya gelmiyor. Tuhaf ve ayıp! Mutluluk da var Odul alanlardan biri de engelli sporcumuz UĞUR KUCUK’tu. Sağır olan Kucuk, atletti. Salonu şereflendirmiş ama ne yazık ki kendi şerefine carpan avuclardan cıkan o muhteşem sesi duyamamıştı… Uğur Kucuk’un odulunu vermeye gelen kişi ENGELLİ MİLLETVEKİLİ LOKMAN BEY; bir refakatci eşliğinde sahneye cıktı ve şoyle dedi; ”HAY ALLAH! BİLMEYENLER DE KORLER SAĞIRLAR BİRBİRİNİ AĞIRLAR” diyordur… Cunku Lokman Bey de bir gorme engelliydi… Yine salon alkıştan inledi. İkisini de yanaklarından opuyorum… Spordan Sorumlu Devlet Bakanı MEHMET ALİ ŞAHİN’in kursuye cıktıktan sonra “buradan her şey guzel gozukuyor” demesine gonderme yapan gorme ozurlu bakan Lokman Bey de aynen şoyle dedi; “VALLAHİ, BURADAN HİC BİR ŞEY GOZUKMUYOR!...” Alkışlar, espriler ve de hoşgoru… Ne guzel. Gecede taşlamalar da var Zaman Gazetesi’nin “Odul Gecesi”nde BAKAN ŞAHİN ile HALUK ULUSOY da birbirlerine kinaye ama latif gondermeler yaptılar… BOYLESİ GECELER MUKEMMEL OLUYOR, TURKİYE’NİN DORT BİR YANIYLA KUCAKLAŞMAK FIRSATI BULUYORUZ. KIRGINLAR BİLE BARIŞIYOR. TEŞEKKURLER ZAMAN… EN SAĞLAM ALKIŞ SAĞLAM’A Kayserispor Teknik Direktoru ERTUĞRUL SAĞLAM odulunu alırken en cok alkışı da alan isim oldu. Demek toplum calışanı, durust olanı, terbsiyesini bozmadan mucadele edeni ve haksızlığa uğradığı vakit bile asaletini bozmayanı takdir ediyor. Alkışın yucesini hak ettin Ertuğrul Sağlam. Kayseri’ye de başarılar. Ertuğrul’un da odulunu eski Başkanı SULEYMAN SEBA verdi… Seba da buyuk alkış aldı… ABDULLAH GEGİC TURK AŞIĞI Bir zamanların efsane hocası Abdullah Gegic de konuşma yaptı; “Turk futbolunun 35 yıldır icinde olduğunu Eskişehirspor’u ve bizleri cok sevdiğini, Turk futboluna katkılarının cok olduğunu soyledi. Gegic’in elinde kendi hazırladığı bir rapor varmış. Adı; “Turk futbolunun geleceği nasıl planlanmalı” diye… Yakında ilgililere verecekmiş. Almanya’daki başarılı evladımız NURİ ŞAHİN’e odulunu veren MİRCEA LUCESCU ise şoyle dedi; “İşte bu cocuklar Turk futbolunun geleceğidir…” Bir alkış daha koptu. Sonra Galatasaray’ın ve Beşiktaş’ın eski hocası FELDKAMP geldi sahneye o da; “Lucescu bu cocuklar icin Turk futbolunun geleceği dedi … Ben de diyorum ki bu cocuklar gelecek değil, bugunun Milli takımı!...” Teşekkurler Herr Feldkamp… Alkışşşş. İnşallah Fatih Terim de duyar bu sozleri… Zaman gecesi, zamanında başarılı olmuşlarla bugunun başarılı olanlarını sarmaş dolaş etti. TEŞEKKURLER ZAMAN. BİR ZAMAN DEĞİL… HER ZAMAN ZAMAN TEŞEKKURLER… http://www.superspor.com/detail.php?...azar=1&go=1424 --------------------------------- AHMET CAKIR 01.03.2006 CARŞAMBA HELAL OLSUN ZAMAN'A! Basın mesleğinde birbirini ovmek pek sık gorulen bir durum değildir ama Zaman'ın 16. Yılın Sporcusu Odul Toreni’nde Barcelona'nın dunyaca unlu Kamerunlu yıldızı Samuel Eto'o'nun konuk oluşu, en zor beğenen dostlarımıza bile başlığımızdaki sozu soyletmiş olmalıdır. Hayatta kimi zaman istediğinizi elde etmek icin cok buyuk caba gosterir, alınteri dokersiniz. Fakat sonuca ulaşabilmek icin biraz da şansa ihtiyacınız olur. Bizim icin Eto'o işi de biraz boyle oldu. Bu futbolcuyla ilgili gelişmeler sırasında elbette ki epeyce sıkıntı cekildi ama sonuc şansı da aşıp adeta bir piyangoya donuştu. Eto'o'nun getirilmesine karar verilmesinin ardından Chelsea macının onun goluyle kazanılması ve hepsinden onemlisi Zaragoza'da karşılaştığı ırkcı muamele, onun medya icin "olay adam" haline gelmesine yol actı. Boyle bir durumda yeryuzunde Eto'o'yu ozellikle konuk etmek isteyecek bir yığın dev organizasyon soz konusu olabilirdi. Ama bu olanağı sadece Zaman bulmuştu. Belki de Eto'o'nun konuk oluşunun, bu muhteşem odul toreninin hic akla gelmeyecek yerlerden gelen -hani dilim varmıyor ama- neredeyse sabote etmek denebilecek kadar haksız davranışlarına karşı, olayın adaletini temsil etmek gibi bir boyutu da vardı. Arkadaşlarımızın Eto'o'yu getirme cabalarında son anda karşılaşılan tam 3,5 saatlik ucak rotarı, azaplar icinde kıvranmamıza yol actı. Ancak sonuc o kadar gorkemliydi ki, insanı kavuran sıkıntıların hepsi unutuldu. Efsane başkan Suleyman Seba, butun zamanların en buyuk centilmenlerinden Ozhan Canaydın gibi gercek spor adamları, yaşadıkları sağlık sorunlarına karşın koşarak gelmişlerdi. Seba'nın Ertuğrul Sağlam'a odulunu verişi, gecenin en cok alkış alan futbol guzelliğiydi. Ergun Gursoy, Eto'o'yu değil transfer etmek, ona 1 metre yaklaşmış olmanın bile heyecan verici olduğunu soyleyebilecek kadar dobraydı yine... İşitme engelli atletimize odulu kor -boyle soylenmesini kendisi ozellikle istiyor- bir milletvekilimizin vermesi, bunu yaparken de "Korlerle sağırlar birbirini ağırlar" esprisini yapması, gecenin en hoş yanlarından birini oluşturdu. Asrın gureşcisi Hamza'dan gozbebeğimiz U17 Milli Takımı’na, sporumuzun en zor zamanında bizi dunyada başarıyla temsil eden tekvandocularımıza kadar hepsini doyasıya alkışladık... Bu muhteşem torenle Turk sporuna harika bir gece yaşatan arkadaşlarımızı sizlerin onunde bir kez daha gonulden kutlamayı gorev sayıyorum. 01.03.2006 e-posta adresi:[email protected] ------------------------------ HAYRİ BEŞER 01.03.2006 CARŞAMBA EN BUYUK ALKIŞ ZAMAN OKURLARINA Bazı anlar vardır, tarifi zordur. Hayatın butun kareleri orada donar kalır. Duygu ile coşku hatta biraz da huzun kol kola girer. O anı yaşamış olmanın mutluluğu derin bir tebessum halkası olarak yuzlere yayılır. Guc ve enerji depolarsınız. Geleceğe bir an once sarılmak icin sabırsızlanırsınız. Cunku butun hucreleriniz umuda teslim olmuştur. Onceki akşam Lutfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda '‘16. Yılın Sporcusu Odul Torenimizi' gercekleştirdik. Yukarıdaki satırlar genel mudurumuzden bu organizasyonda aktif olarak yer alan-almayan butun Zaman calışanlarının, daha da otesi butun Zaman ailesinin his dunyasını anlatmak icindi. Bizler sporu her şeyden once erdemli bir uğraş olarak telakki ediyoruz. Ve sporcunun bir cicek kadar narin, hassas ve guzel bir varlık olduğunu biliyoruz. Sporcu sevgiyle, alkışla, ovguyle beslenir. Gucunu rekabetten alır. Bu sebeple odul torenlerini bir geleneğin ifası olarak gormedik. Tercihi Zaman okurlarına bıraktık. Onlar bir ay boyunca tatlı bir rekabete tutuştular. Kuponlar biriktirip, Spor Servisi'ne oy yağdırdılar. Onların sectiklerini en guzel, en saygın bir şekilde odullendirmek, onlara layık bir odul toreni gercekleştirmek bizim icin 'kutsallık' mesabesinde bir gorevdi. En Başta Genel Mudurumuz Ekrem Dumanlı ve yardımcısı Mehmet Kamış'ın sahiplendiği bu guzel organizasyonda bircok insanın emeği var. Ozetle Zaman Gazetesi odul torenleri kurumsal bir başarının urunudur. Lutfi Kırdar'daki guzel atmosfer, uzun soluklu, gorev paylaşımına dayalı, ozverili ve ozenli bir calışma neticesinde ortaya cıktı. Bardağın dolu tarafına bakıldığında 2005'in, Turk sporu acısından sanıldığı kadar ic karartıcı bir yıl olmadığı gorulur. Okurlarımızın tercihleri ve onceki akşam Şeref Kursusu'ne cıkan isimler sanıyorum bu hatalı algının uzerine beyaz bir cizgi cektiler. Orada gureşin, futbolun, basketbolun, tekvandonun, golfun ve engelli sporların parlak yuzleri vardı. Salon saygın bir konuk kitlesiyle doluydu. İsimleri zikretmeyeyim cok iyi biliyorsunuz. Samuel Eto'o'nun aramızda oluşunun cok farklı bir anlamı vardı. ‘Nicin Eto'o sorusunun cevabını, unlu futbolcunun şu cumlesi sanırım fazlasıyla veriyor: "Tribun anarşisini engellemek icin lutfen siz de bana destek olun." Spor ailesine yaşattığımız bu guzel gecenin acık-gizli mimarlarına şukranlarımı sunmayı bir gorev biliyorum Teşekkurler Osman Tanburacı Okurlarımız tarafından odule layık goruldukleri halde F.Bahcelilerin torenimize katılmaması sadece bizleri değil, herkesi şaşırttı. Bunun bir izahı var mı bilmiyorum. Gunun nezaketini ve yayın cizgimizdeki saygılı duruşu ihmal etmeyerek takdiri okurlarımıza ve kamuoyuna bırakıyorum. Değerli spor yazarı Osman Tanburacı dun, Superspor.com'da bu konuya bam teli mesabesinde değinmiş. Geceyle ilgili ovucu ve guzel yazısı dolayısıyla Osman Bey'e teşekkur ediyorum. Ayrıca şu ifadelerini sizlerle paylaşmak istiyorum: Eto’o İspanya’dan geldi ama… Misafir yabancı futbolcu ise Barcelona’nın yıldızı Eto’o’ydu. Hani gecen gun “ırkcılığı protesto” amacıyla macın yarısında oyunu terk etmek isteyen Eto’o… Adam kalkıp taa İspanya’dan gelmiş benim odul şampiyonu Fenerbahce’m Samandıra’dan kalkıp gelememiş! Bravo Fenerbahce! Aziz Başkan eksik olmasın kufuru durdurmak icin her careye başvuruyor ama odul torenine katılmıyor! Bu ne menem centilmenliktir? Sonra diyoruz ki neden; bizim tribunlerde anarşi var? Olur tabii, karşılıklı saygımız eksik… Bizde yakışıksız olayı protesto etmek yok! Sindirilmiş ve vurdumduymaz bir toplum olduk! Eto’o mikrofondan şoyle dedi: “Tribun anarşisini engellemek icin lutfen siz de bana destek olun! Protesto edin.” Salon alkıştan inledi ama Fenerbahce odul almaya gelmedi! Şimdi bugun bakın kac gazete Fenerbahce’yi tenkit edebilecek… Barcelona boyle bir odul torenine katılmasa acaba ne olurdu? İnanmazsanız Eto’o’ya sorun. Bir daha onlara odul vermezlerdi!... Yer yerinden oynardı! Toplumun sectiği insanlar odul almaya gelmiyor. Tuhaf ve ayıp! Metnin tamamı www.superspor.com’da 01.03.2006 e-posta adresi:[email protected] __________________