22. Cağlak Acık Satranc Turnuvası Başladı Akhisar Haber Ajansı - AHA 554. Cağlak Festivali kapsamında her yıl duzenlenen 22. Acık Satranc Turnuvası Akhisar Belediyesi Husnu Kahraman Kultur Parkı Golet buyuk salonda başladı. İki gun surecek olan turnuvaya ceşitli bolgelerden yaklaşık 300 sporcu katıldı. Turnuvada buyukler, yıldızlar, kucukler ve minikler olmak uzere 4 kategoride surerken dereceye girenlere ceşitli hediyeler takdim edileceği bildirildi. Turnuvanın acılış torenine AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Başkan Yardımcıları Omer İşci ve Latif Cakmak, Akhisar Belediyespor Başkanı Huseyin Eryuksel, Turkiye Satranc Federasyonu Başkanı Gulkız Tulay, TSF Onur Kurulu Başkanı Vehbi Başaran, Turnuva Başhakemi Aslan Goler, Turnuva Başkanı Kıyasettin Aydın ve Başkan Yardımcısı Tamer Kocaoğut katıldı. Turnuvanın acılış toreninde konuşan TSF Başkanı Gulkız Tulay şunları kaydetti; “satrancı cok iyi bilen biriyim, icinizden gelen birisiyim. Her birimin burada yaşadığı sıkıntıyı, endişeyi, kaygıyı sonuna kadar hissediyorum. Bu guzel atmosferde cok guzel bir hafta sonu gecirmenizi diliyorum, turnuva başlayacak birileri derece yapacak, birileri yapamayacak ama her kes cok guzel bir hafta sonu gecirecek. Hepinize başarılar diliyorum” dedi. 22 yıldır satranc turnuvasını surdurmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Belediye Başkanı Hızlı ise katılımcılara başarılar diledi. Plaket toreninde ise AK Parti Manisa Milletvekili Aydemir gunun anısına TSF Başkanı Tulay’a zeytinyağından oluşan şilt takdim ederken Belediye Başkanı Hızlı ise TSF Onur Kurulu Başkanı Başaran’a plaket takdim etti. Son olarak TSF Başkanı Tulay katkılarından dolayı Belediye Başkanı Hızlı, Başkan Yardımcıları, Akhisar Belediyesi Kultur ve Sosyal İşler Muduru Nadir Guven, Turnuva Başkanı Kıyasettin Aydın’a teşekkur plaketi takdim etti. __________________