Yiğiner'in Cabaları
Futbol0 Mesaj
●32 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Futbol
- Yiğiner'in Cabaları
-
04-10-2019, 22:14:39Ankaragucu'nun, "100. yılında şampiyonluk" parolasıyla cıktığı yolculukta yaşadıkları kac Turk filmine, kac romana senaryo olur bilemiyorum. Yeni sezon oncesi yaklaşık 4 yılda vuku bulan olayları şoyle bir hatırladığımda inanın tuylerim diken diken oluyor, urperiyor ve de irkiliyorum. Uğranılan kayıpları duşundukce, "Olamaz boyle şey" demekten kendimi alamıyorum. Asırlık cınara reva gorulenler bırakın ulkemizde, dunyada hicbir spor kulubunun başına gelmemiştir. Ankaragucu kabus gibi gunler gecirdi. Hala buyuk sıkıntılarla boğuşuyor. Daha da onunde uzun yıllar uğraşılacak problemleri mevcut. Tum bu olumsuzluklara rağmen Ankaragucu'nun tekrar ayağa kalkacağına dair umitlerimi hic kaybetmedim. Hele 13 Ocak 2013 tarihinde goreve başlayan, Mehmet Yiğiner'in 6 ayda gosterdiği caba ve gayretler umutlarımı daha da artırdı. Yiğiner'in dava ve mucadele adamı olduğunu bilen biri olarak bu zor surecte gosterdiği azim ve kararlılık ve de dik duruş her turlu takdiri hak ediyor. Başkan Yiğiner, gecesini gunduzune katarak Ankaragucu'nu tekrar hayata dondurdu. O'nun bu zorlu mucadelesinde yanında 3-5 yoneticiden başka kimseciklerin olmadığı unutulmamalı. BU İŞLER KUCUMSENMEZ Beştepe ve Tandoğan tesislerinin bacalarından dumanlar tutuyorsa mutfağında corba kaynıyorsa futbolcu alacakları yapılandırılarak takvime bağlanmışsa calışanlar evlerine ekmek goturebiliyorsa gelen icralar yanıt bulmuşsa kulube uye olmanın onundeki engeller kaldırılmışsa insanlar artık karşılarında muhatap bir yonetim bulmuşlar ise bunda Mehmet Yiğiner'in cabaları etkin rol oynamıştır. Gecen sezon kume duşen kadronun futbolcuları yamyam gibi saldıran futbol simsarına kaptırılmamış, iskelet kadro korunmuş ise bu cok buyuk bir başarıdır. Bu yapılanları kimse kucumsememeli. Mehmet Yiğiner ve Ankaragucu her turlu desteği hak etmiştir. Bu şehrin kaderinde rol oynayan herkes bu yurekli başkanın yanında yer almak mecburiyetindedir. Ankaragucu, Başkent icin cok onemli bir değer, kimsenin bu değere sırtını donme luksu yoktur. Taksi, halk otobus ve dolmuş şoforlerinin evlerine goturduğu ekmekten bolerek vermeleri, Ankaragucu tarihine altın harflerle gecti. BAŞKA DESTEK ŞART Bu erdemli desteklere mutlaka yenileri eklenmeli. Hem de hic vakit gecirmeden. Şundan hic şupheniz olmasın, bir dava ve mucadele adamı olan, bulunduğu yerlere tırnaklarıyla kazıyarak gelen Mehmet Yiğiner, verilen destekleri boşa cıkarmayacaktır. Bu şehir futbol gibi dunyanın en değerli urununden, ekonomik, sosyal ve istihdam noktasında cok buyuk kayıplara uğradı. Buna mutlaka dur demeliyiz. Ankaragucu gibi cok buyuk sosyal değere gosterdiğimiz ihmalin bedelini ağır oderiz. Bunu bir kez daha hatırlatmakta yarar goruyorum. Bu kaos ortamında gosterdiği performanstan dolayı da Başkan Mehmet Yiğiner'i cok başarılı buluyorum ve ellerim kızarıncaya kadar da alkışlıyorum. Kaynak __________________