Bursaspor’un teknik direktoru Hamza Hamzaoğlu, Lig TV’ye ozel acıklamalarda bulundu. Hamzaoğlu’nun acıklamaları şoyle: “Daha buyuk hedeflere koşmak istiyoruz”” “Puan tablosuna baktığımızda, olmamız gereken yerdeyiz. Ama oyun olarak istediğimiz seviyede değiliz. Topa daha cok sahip olmak zorundayız. Neden istediğimiz gibi olmadığımızı biliyoruz, bunları duzelteceğiz. İyi bir takım olduk. Sahada sonuna kadar savaşıyoruz. Bunlar bizim artılarımız. Sezon başından beri soyluyoruz, ilk 5 bizim hedefimiz. Yeni bir araya gelmiş bir takımız. Kadromuzda genc isimler de var. Takımımızın zamana ihtiyacı var. Daha buyuk hedeflere koşmak istiyoruz. Hedefimiz şampiyonluk yarışı icerisinde olmak.” “Taraftarımızın o gunku tepkisi beni uzdu” “Başakşehir macındaki tepki, kendime olduğu icin değil, oyuncularımı da etkilediği icin uzuldum. Bursa zor camia. Şampiyonluk yaşamış bir camia olduğumuz icin biz de kendimizi buyukler arasında goruyoruz tabii ki. Sosyal medyadaki tepkiler algı oluşturuyor. Sosyal medya kullanılarak kendi oyuncularımıza kotu algı oluşturuldu. Başakşehir macında skor 1-0 iken tepkiler gelmeye başladı. İyi de oynamaya başlamıştık 2. yarı ustelik. Bizi uzdu. Bana tepki olabilir, ben bunu kaldırabilirim. Gerekirse, istenmiyorsak gideriz de. Ben sadece işimi yapmaya calışıyorum. Ama oyuncularıma tepki gelmesini istemiyorum. Ustelik evimizdeki ilk mactı bu. Ben mutlu olduğum yerde calışmak isterim. Taraftarımızın o gunku tepkisi beni uzdu. Ama birlikte yola cıktığımız bir yonetim var. Eğer git deselerdi giderdim.” “Van Persie’den yeterince faydalanılmıyor” “Cok cekişmeli bir lig bekliyor bizi. Kimse kimseyi cok kolay yenemez. En alttaki takım, lideri yenebilir. Ust sıralara oynayan takımlar takviyeler yaptı. Onlar da alışma surecinden gececekler. Lider Başakşehir'in kadrosunda cok buyuk yıldız denilebilecek cok oyuncu yok. Demek ki onemli olan takım oyunu. Emre Belozoğlu yaşına rağmen cok iyi oynuyor. Artık bırakma yaşı 38'e kadar geriledi. Yaşlı diye oyuncu eleştirilmemeli. Fenerbahce'nin kadrosu cok guclu. Lens ve Sow'u aldılar. Van Persie'den yeterince faydalanılmıyor. Beşiktaş cok iyi isimlere sahip. Giden oyuncuları cok fazla aramıyorlar. Belli bir sure gecmesi lazım tabii, alışacaklar. Galatasaray gerek yaptığı takviyelerle, gerek kadrosundaki kaliteli isimlerle ligi zorlayacaktır. Sadece lig var ayrıca. Trabzonluların sabır gostermesi lazım. İnanmaları gerekiyor. Baskıdan oyuncuları, hocayı ve yonetimi uzak tutmak gerek. Bu tum takımlar icin gecerli. Baskı altında kimse başarılı olamaz. Aksaklıklar olsa da yola devam edersiniz.” “Hakemler oyunu devam ettirmeye calışmalı” Hata her zaman olacak. Ya da teknoloji bu işin icine girecek. Hakemler konusunda iki secenek var. Hakemler oyunu devam ettirmeye calışmalı. Surekli her harekete duduk calmamalılar. Oyuncular da zevk almaz bundan. Birkac faul verilmediği zaman oyuncular da kendini atmayacaktır. Haksız kazanc peşinde koşmamak lazım.” “İki takım calıştırmak daha heyecanlı” “Teknik direktorun, takıma etkisi değişkendir. Bazen %100 olur, bazen 10. Ama kesinlikle etkisi vardır. Onlara guven veren o. Ben Akhisar'da, Fatih hoca da G.Saray'dayken milli takımda birlikte calıştık. İki takım calıştırmak daha heyecanlı.” “Yasaklara karşıyım ben” Deplasman yasağının kalkmasını doğru buluyorum. Yasaklara karşıyım ben. Yok yabancı yasağı, yok deplasman yasağı… Biz birlikte mac izleyemez miyiz? Bu yasaklar işi daha korukluyor. Engellemiyor. 2 kişi bağırıyor, herkesi cezalandırıyor. Cezalar sonrası tribunler daha da boş kalıyor. Biz bu oyunu taraftarlar icin oynuyoruz. Bu yasaklar niye? “Riekerink’i tebrik ediyorum” “Bizim ligimizde illa ki kazanmaya yonelik bir baskı oluşuyor. Hep baskıyla futbol oynatılıyor maalesef. Şu an en keyifli futbol oynayan takım Başakşehir. İstikrarlı ve ne oynadığını biliyor takım. Beşiktaş da oyle. Galatasaray bu sene iyi oynuyor. Riekerink'i tebrik ediyorum. Fenerbahce'de hoca iyi. Yeni bir sistem oluşturmaya calışıyor. Herkesi tanıdıktan sonra daha guzel şeyler yapacaktır. Eren Derdiyok yapacağını yapıyor zaten, tartışmaya gerek yok. Daha da iyi olacak. Her turlu ozelliği var forvet icin. Eren yetinmezse şu anki durumundan. Daha da iyiye goturur durumu. Cok iyi oyucu.” “Bursaspor taraftarının gucu cok buyuk” “Biz taraftarımızla her zaman bir butun olmak istiyoruz. Başarılı olacaksak hep birlikte oluruz. Tribunler boş olmamalı. Başakşehir macı sonrası diğer maclarda taraftarlarımız destek verdi. Başakşehir macındaki tepkinin doğru olmadığını anladılar. Bursaspor taraftarının gucu cok buyuk. Bu gucu doğru kullanırsak yapacaklarımızın sınırı yok. Cok teşekkur ediyorum onlara.” Bursasporluyuz.org
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Futbol
- “Taraftarımızın o gunku tepkisi beni uzdu”