Deve tellal iken, pire berber iken, Recep Bolukbaşı denilen ibra kackını adam Bursaspor’un beşiğini tıngır mıngır sallar iken, onun tam iki donem boyunca yonetiminde olan Ali Turan isimli bir herif daha var imiş. Bursa’nın Arabayatağı semtinden cıkma bu Ali Turan’ın mahalledeki lakabıG. Ali’ymiş. Bu G. Ali yapılan son kongrede yine Recep Bolukbaşı’nın listesindeyken onun kazanamayacağını anlayınca son dakikada oynak başı olmayı tercih ederek Ali Ay’ın listesine girmiş, yani son dakikada Recep’i satıvermiş. G.’e gelen Recep Bolukbaşı’ysa bu oynak Ali’nin tavrından dolayı şaşa kalmış. Secimi kazandıktan sonra bu galibiyeti kendisine etci Yuksel Colak ve G. Ali’nin sağladığını duşunen Bursaspor Kulup Başkanı Ali Ay daVakıfkoy’deki alt yapının sorumluluğunu bu Ali Turan’a vermiş. Ali, Veli, kırkdokuz, elli. Deve tellal iken, pire berberiken, birileri Bursaspor’un beşiğini tıngır mıngır sallariken, bir onceki secim evvelinde Recep Bolukbaşı’nın listesine paralı pullu, zengince iri ve kıllı insanların girmesi icin hususi caba sarf eden bu Ali Turan, şehrimizin meşhur iş adamlarından Ahmet Eraslan’ınkapısını calmış. Cocukluğundan beri hasta Bursasporlu olan Ahmet Eraslan’ın, Seyitabat Şelalesi’ne işerken bile cişi bir yeşil, bir beyazakarmış! Ali Turan’ın onceki yonetim doneminde kendisine yaptığı, “Recep Bolukbaşı’nın yonetiminde yer alır mısın” teklifini duyunca “yeşil” diye bağıran Ahmet Eraslan, karşı taraftan gelen “beyaaz” yanıtı uzerine Bursaspor’un yonetimine girmeyi kabul etmiş. Ancak G. Ali’nin tek şartı varmış, o vakit 200 bin yeşil Amerikan doları karşılığı olan keş parayı kulube hemen odemesi gerekiyormuş Aslan Ahmet’in. Ahmet Eraslan’da oyle bir Bursaspor sevdası varmış ki, değil 200 bin, on yuz bin milyon dolar isteseler bile hemen o dakikada cıkarıp verecekmiş. Ancak o sıra henuz kulup yoneticisi olmadığı icin, aktif yonetim kurulu uyesi olan Ali Turan’ın hesabına yatırmış Bursaspor’a verilmek uzere 200 bin dolar karşılığı olan 550 bin Turk lirasını. Ardından az gitmiş, uz gitmiş, dere tepe duz gitmiş… Secimler yapılıp da 2’nci İrecep donemi başladığında Ali Turan’ın meğerse kulube 550 değil de 450 bin lira yatırdığı ortaya cıkmış. Ahmet Eraslan sormuş, “Ulan G. Ali, niye boyle yaptın, parayı 100 bin lira niye eksik yatırdın” diye? Ali Turan, “kem” demiş, “kum” demiş, “lem” demiş, “lum” demiş, G. yedi ayağı yapmış yani! Ardından da “100 bin lirayı en kısa zamanda kendisine iade edeceğini”soylemiş Ahmet Eraslan’a. Bir ay sonra da “o parayla Teksas tribunune bilet aldığını” soyleyerek uzerine yatmaya calışmış yine. “Ulan G. Ali” demiş Aslan Ahmet bu sefer kızarak, “sen kimin parasıyla kime bilet alıyorsun? Alırım kurt kapanına, gonderirim Unkapanı’na! Yirsin Kayhan’da susamlı pide, cabuk benim paramı derhal ode!..” Aslında Ahmet icin para pul onemli değilmiş. Kendisinin enayi yerine konulmak istenmesine icerlemiş Ahmet Eraslan. Bu Ali Turan meğerse Bursaspor’da kulup yoneticiliği yapmayı pek sevmiş,meslek haline getirmiş orada kalmayı. Boş zamanlarındaysa Heykel’deki Sonmez İş Merkezi’nin arka tarafında“Cazibe Hanım’ın Gunduz Duşleri, Fırıncının Kızı, Bayıra Karşı Yatır Beni, Tırmala Beni Kaşı Beni” gibi kitaplar satarak yolunu bulmaya calışırmış. Peki, nasıl başarırmış tam 3 donemdir habire Bursaspor yonetimine girmeyi bu Ali Turan? Bursa’da, Olay Gazetesi’nde Spor Haberleri Mudurluğu yapan “Orhan Guney” isimli bir kardeşimiz varmış. Ali Turan’ın listelere girmesi icin lobi faaliyeti yapan işte bu Orhan Guney kardeşimizmiş. Cunku, daha yonetim kurulu toplantıları bitmeden iceride nelerin konuşulduğunu sızdırırmış bu Ali Turan kendisine! Yani yonetim icindeki kostebeğiymiş G. Ali bu kardeşimizin. Gel zaman, git zaman Recep Bolukbaşı artık gitmiş ancak, onu satarak son dakikada Ali Ay’ın listesine giren oynakbaşı Ali Turan yonetimde kalmayı surdurmuş. En son Bursa’da soğuşcu acılışında gorulen ve soğuşcu Emirhan Bala’ya 200 lira soğuşlenen Başkan Ali Ay, Bursaspor’un soğuşcusu bu Ali Turan’ı almış, kulubun alt yapısının sorumluluğunu vererek Vakıfkoy’un başına koymuş, oradakileri de soğuşlemesi icin. Tilkiye demişler “uc tavuk var, guder misin”? “Adamın guleceğini getirmeyin” demiş tilki! Vakıfkoy kendisine emanet edilince kikir kikir gulmuş bu G. Ali de! Bursaspor’dan yetişme genc yetenek Enes Unal’ı bilirsiniz? Onun bir de kardeşi vardı Bursaspor alt yapısında oynayan; Hasan Basriicin de “en az Enes kadar başarılı bir topcu olacak” diyorlar. Enes’le, Hasan Basri’nin babaları da Mesut Unal. Ali Turan, Mesut Unal’dan da borc adı altında 100 bin lira para istiyor! Eğer vermezse ne olur? Oğlu orada oynuyor. Bir pislik yapabilir. Cocuğu oynatmaz, futbol hayatını bitirir. Caresiz, Ali Turan’a o da 100 bin Torkiş Lirası soğuşleniyor! Yalnız bakın, şurayı es gecmeyelim, milleti habire soğuşleyen bu G. Ali, soğuşleten, buna izin veren de ne yazık ki Bursaspor Başkanı Ay Ali!.. Şimdiye dek kim bilir cocuğu orada yetişen daha kac baba soğuşlenmiştir G. Ali tarafından? Kim bilir daha kac baba evladını Bursaspor alt yapısına sokabilmek icin soğuş yedirmiştir Ali Turan’a? Tabii, Mesut Unal da alamıyor parasını Ali Turan’dan! En sonunda ne yapıyor biliyor musunuz? Oğlu Hasan Basri Unal’ı Bursaspor’dan alarak, Arabayatağıspor Kulubu’ne yerleştiriyor! Onlarla birlikte daha başka cok yetenekli cocuklar da terk ediyorlar Bursaspor’u! Ali Turan’ın Bursaspor seviciliği aslında Recep Bolukbaşı zamanında başlıyor. İkisi birden o donemde Bursaspor’u acayip seviyorlar! Oylesine seviyorlar, oylesine seviyorlar ki, vantuz gibi sabah akşam opulup durmaktan dolayı morarıyor artık takımın her yeri! İşadamı Faruk Bakgor, “taraftara kombine bilet alınsın” diye 240 bin liraveriyor Recep Bolukbaşı’nın son gunlerinde. Bunu da o sıra Taraftardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Ali Turan’a veriyor. Bu paranın sadece 150 bin lirasıyla bilet alınıyor. Kalanını kimin soğuşlediği mechul? Recep Bolukbaşı kongrede ibra derdine duşuyor, Ali Turan onu son dakikada satarak Ali Ay’ın listesine giriyor, bu arada soğuş paralarını herkes unutuyor! Ahmet Eraslan’dan soğuşlenen 100 bin liranın belgesi var. Hesabına yatanla, Bursaspor’a yatırılan belli. Bir gun, şu an Ali Ay’ın yonetiminde bulunan Hacı Hakan Dincturk arıyor Ahmet Eraslan’ı. “Senin meseleni duydum, gel” diyor, “durumu gidip kulup Başkanı Ali Ay’a anlatalım?..” Şaşırıyor Eraslan, “demek” diyor icinden, “bu kulubun yoneticileri arasında helal sut emmiş adamlar da varmış!..” Goruştukleri Ali Ay, Ali Turan’a “bana bak Ali, terbiyesizlik yapma, ver adamın parasını” diyor. Ahmet Eraslan’sa, Ali Ay’a, “başkanım, para onemli değil, yeter ki alın bu adamdan, daha o dakika kulube bağışlayayım ancak, bu herifte kalmasın” diyor. Ali, veli, kırk dokuz elli… G. Ali yine odemiyor parayı! “Parayı odediğime dair acıklama yapsın, ondan sonra vereceğim” diyor, eski yoneticilerden Ekrem Senal’a!.. Evvel zaman icinde, kalbur saman icinde… Deve tellal, pire berber, Ali Ay Bursaspor’a baş iken… Kulup yonetiminde soğuşculer cirit atıyor… Ali Ay bunları dinlemeyi, milleti bunlara soğuşletmeyi surduruyor! G. Ali gibi heriflere sorumluluk verip, orada tutarak bunlara canak tutuyor. Ali Ay’ın kendisi durustmuş ne fayda? Ecevit de durusttu. Kendi yemedi ama omru boyunca Guneş Moteli olayıyla da anıldı! Ali Ay, Ali Ay… Bu adamları yanında tutmaya devam edeceksen eğer ilk durakta arabandan inecekler var azıcık yana kay! Mehmet Ali Yılmaz / Yeni Marmara Gazetesi
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Futbol
- Ali Turan hakkında şok iddia!