Bursaspor'u bankalardan kurtaracağım diyerek yola koyulan Ali Ay, Denizbank ile 7 yıl vaadeli kredi anlaşmasına imza atmak uzere. 7 Ocak 2016 Ali Ay: Ama oncelikli hedefimiz Bursaspor'u faiz yukunden kurtararak borclarını da en kısa surede temizlemek. 9 Ocak 2016 Ali Ay: Acil ve uzun vadeli eylem planını eş zamanlı devreye alıyoruz. Gelir getirecek projeye de ihtiyac var, bugun icinde bulunduğu ekonomik krizi cozecek sıcak paraya da. İki cozumun anahatarı da bizde var. 10 Ocak 2016 Ali Ay: Bursaspor’un nasıl yonetilmesi gerektiğiyle ilgili gelecek durum haritası olarak adlandırdığımız yeni kulup yonetim modelini birkac gun icerisinde paylaşacağız. Doğru planlama yapılmazsa bu buyuk yapı doğru şekilde yonetilemez. Denenmiş, iptidai anlayışla ancak idare edilir, biz yonetmeye geliyoruz. Yenilenmeye ihtiyacımız var. Futbol ve Bursaspor hafızası olan yetkin bir ekiple bu modeli oluşturduk. Bu modelde yetki ve gorev boşluğu da olmayacak, catışması da. Bursaspor’un buyuk olceğine yakışır bir yonetim disiplini sağlayacağız. Bursaspor tarihinde ilk kez genel kurul oncesinde yonetim modelimizi gorsel olarak paylaşacağız. 11 Ocak 2016 Ali Ay: Bizim işimiz iyi bir yonetim sergilemek, para bulmak, zamanında paraları odemek 03 Mart 2016 Ali Ay: Halk Faktoring'den 36 ay vadeli 70 milyon lira kredi cekeceğiz, faizi ile birlikte toplam geri odenecek miktar 83 milyon lira. Bu para ile Aktifbank'tan alınan yuksek faizli krediyi kapatacağız. 10 Mart 2016 Ali Ay: 2,5 sene sonunda bambaşka bir Bursaspor olacağının sozunu veriyorum. En buyuk hayalim Dortmund gibi bir kulup olmak. Hedefim ust uste 3 sene şampiyon olmak… 22 Temmuz 2016 Ali Ay: Banka borclarını odemek icin de elimizde bazı projelerimiz var. Gelecek sene bu aylara sıfır banka borcuyla girmeyi duşunuyoruz. 5 Ağustos 2016 Ali Ay: Dzsudzsak ve Necid'i satmamız halinde, TFF'den de gelecek parayla gunu yakalayacağız. Ben borclu bir Bursaspor bırakmam. Torunlarımıza duzgun bir şekilde borcsuz bir Bursaspor bırakacağım. Batmış bir Bursaspor bırakmayacağım. 30 Eylul 2016 Ali Ademoğlu: Dortmund modeli diye yola cıktık ama kendi modelimiz geliştirdik. Bizim de Ali Ay modelimiz var, bu model doğrultusunda Bursaspor'u cok guzel gunler bekliyor. Taraftarlarımız bizlere guvensinler. İlk goreve geldiğimizde gunu yakalamak icin 60 milyona ihtiyacımız vardı, bugun bu rakam 20 milyona indi. 13 Ekim 2016 Ali Ay: Bursaspor'un 5 kuruş parası yok. 7 yıl vaadeyle 100 milyon liralık kredi cekmeyi duşunuyoruz. 19 Ekim 2016 Ali Ay: Kredi miktarını 120 milyona cıkarmak istiyoruz, 7 yıl vaadesi olacak ve aylık 2.3 milyon lira borclar halinde geri odeyeceğiz. 20 Ekim 2016 Fatih Pulat: Cekeceğimiz kredi ile Halk Faktoring'den alınan yuksek faizli krediyi kapatacağız, gecmiş borcları da odeyerek gunu yakalamış olacağız. 7 yıl sonunda borcsuz bir Bursaspor'a kavuşmuş olacağız. *** 1996 yılında Avrupa futbolunun en buyuğu olan Borussia Dortmund 10 yıl sonra iflasın eşiğine geldiğini acıklamıştı. Geleceği pek fazla duşunmeden yapılan pahalı ve plansız transferler, bankalardan alınan yuksek meblağlı krediler, cok detaylı incelemeden yapılan borsaya acılma ve halka arz Borussia Dortmund kulubunun sonunu hazırlayan temel sebepler olarak gosterildi. Bursasporluyuz.org