Caykur Rizespor'un kalecisi Gokhan Akkan, "Rizespor'un sozleşmeli oyuncusuyum, sozleşmem devam ediyor. Bir teklif gelirse nasıl değerlendirilir bilmiyorum ama hedefim Avrupa'da oynamak." dedi. Yeşil-mavili takımla Erzurum'daki Yuksek İrtifa Kamp Merkezi'nde 2019-2020 Cemil Usta Sezonu'na hazırlanan 24 yaşındaki Gokhan Akkan, duzenlediği basın toplantısında, takımın durumu ve hedefleri hakkında acıklamalarda bulundu. Gokhan Akkan, sezon hazırlıklarına yeni başladıklarını, transfer edilecek futbolcularla takımın daha iyi olacağına inandığını belirterek, teknik direktor İsmail Kartal'ın tavrı, davranışları ve yaklaşımının kendileri icin cok pozitif olduğunu anlattı. Milli takımda kalıcı olmak istediğini ifade eden Gokhan, "Milli takımda kalıcı olmak onemli. Hedefim milli takım ailesinde surekli bulunmak. Takımımdaki performansımla orayı surekli olarak elde etmek icin calışıyorum." diye konuştu. Olası transfer teklifleri konusunda kulup başkanı ve yoneticilerle değerlendirme yapacağını dile getiren Gokhan Akkan, "Rizespor'un sozleşmeli oyuncusuyum. Benim icin şu an icin onemli olan Rizespor. Burada olduğum surece elimden gelenin en iyisini yapacağım. Transfer dedikoduları buyuk veya kucuk takımlar icin elbette olabilir. Kulubun menfaatleri doğrultusunda teklif olursa ona gore oturulup değerlendirilir." ifadelerini kullandı. Yeşil-mavili takımın file bekcisi, geride kalan sezonun ilk yarısında sadece 12 puan toplayabildiklerini, ligin ikinci yarısında ortaya koydukları etkili futbolla puan cetvelinde ust sıralarda yer aldıklarını anımsatarak, "Ligin ikinci yarısında takımı ligde tutmamız gerektiğinin bilincindeydik. Aramıza katılan futbolcular da cok cabuk adapte oldu. Bundan sonra da bize duşen cok iyi performans sergilemekti. Takımda herkes elinden gelenin en iyisini ortaya koydu ve ligde kaldık. Bulunduğum mevki itibarıyla takımdan daha iyisini yapmam lazım ki mac kazanılsın." değerlendirmesinde bulundu. Juventus'un 41 yaşındaki kalecisi Gianluigi Buffon'u ornek aldığını aktaran Gokhan Akkan, yaşının genc olması nedeniyle Avrupa'da futbol oynama hayali kurduğunu vurguladı. Kaleci Gokhan, Rizespor'un sozleşmeli oyuncusu olduğunu anımsatarak, "Bir teklif gelirse nasıl değerlendirilir bilmiyorum ama hedefim Avrupa'da oynamak. Beğenerek takip ettiğim efsane olmuş bir isim var, Buffon. Bu yaşına rağmen hala ust duzey oynayan bir insan. Kariyer planlaması acısından ornek aldığım bir kalecidir kendisi." yorumunu yaptı. Kaynak: AA