Turkiye’de kişiler futbol kuluplerine neden başkan veya yonetici oluyor ? Bunun uc ana yanıtı var. A)-Kendi reklamını yapmak ve ticari hayatında avantajlar elde etmek icin, B)-Cok sevdiği kulubune samimiyetle hizmet etmek icin, C)-Birileri istedi diye, o birilerinin isteklerine gore hareket etmek. Yani gorev icabı… Hepimiz (B) şıkkına uyan bir başkan modelini hayal ediyoruz. Ama maalesef Turk futboluna ve Bursaspor’a bu modele uyan Başkan ve yonetici gelmiyor. Konumuz Bursaspor olduğuna gore, Erkan Korustan da Bursaspor Başkanı olduğuna gore onu konuşalım. Başkan kişiliği, tam bir Bursa beyefendisi olması ve gercek Bursasporluluğu ile seviliyor. Ama goruluyor ki iyi başkanlık icin bunlar yetmiyor. Cunku Bursa’da bu tanıma uyan binlerce insan var. O makama bu tanımlara uyan herkes oturamayacağına gore, oturan kişi de sonuna kadar hakkını vermeli; zira spor, siyaset farketmez. Turkiye’de herhangi bir topluluğun lideri kotuyse, o topluğun başarılı olma şansı yoktur. Başkan Korustan’ın maalesef şu ana kadar cizdiği tablosuyla yukarıda saydığım maddelerden (C) şıkkına daha cok uyan bir goruntusu var. Reklam duşunse medya da yer almak icin can atar, O, koşe bucak kacıyor ! Hizmet etmek icin gelse bu işe gonullu olduğunu her haliyle belli eder. Hic boyle gorunmuyor. Adeta ‘Gizli bir gorev icin burada’ yani birilerinin zorlaması ile gelmiş ve onu zorlayan kişilerin verdiği gorevleri yapmak ve o şahısların istediği kişilere kulupte gorev vermekle gorevli ! gibi bir hali var. Ozellikle stat gelirlerinde Belediye’nin her istediğini kabul edeceği bilindiğinden, bu mecranın desteği de arkasında; ama sonunda olan Bursaspor’a olacak bunun farkında değil maalesef. Yarın Belediye Başkanı değişirse ne olacak ? Bunun hesabı stat icin bu dayatmayı yapanlardan değil, Erkan Başkan’ın ta kendisinden sorulacaktır. Konunun bu yonunu Başkan hic duşunmuyor. Erkan Başkan Transfer başarısızlıklarına ise bu camia ozellikle eski yonetim doneminden antrenmanlı; ama “Kulubu profesyonellere teslim edeceğiz” deyip de “ne profesyonellikleri olduğu, aslında kulupte gorevlerinin ne olduğu” bile bilinmeyen kişileri idari kadroya doldurmanın ne anlamı var ? Bu kişilerin şuana kadar kulube yuk olmak dışında ne artıları oldu ve sevgili Başkan kendi işletmende boyle insanları bulundurur musun ? Sayın Başkan… Yukarıda başkanlık amacları ile ilgili uc madde saydım, seninle ilgili şuana kadar ki kamuoyunun ve benim izlenimimi de aktardım. Peki senin cevabın ne? Bursaspor’a neden başkan oldun? Eğer cevabın (B) şıkkı ise ki dilerim oyledir. Lutfen oyle davran. Bursasporlular, insanlarla saklambac oynayan değil, gerektiğinde yumruğunu masaya vuran başkan istiyor. Erkan Başkan… Bir diğer onemli konu da cift uyelikler ile ilgili. Kongrenin aldığı kararını zamanı coktan gecmiş olmasına rağmen hala uygulamamış olman buyuk tepki alıyor. Bursaspor Camiası ikiyuzlu insanları istemediğini bu kararla acıkca size soyledi ve gereğinin yapılması icin de gorev verdi. Ama bazı ağır abiler! tepki almamak icin ‘kurucu uyeleri bile maşa olarak kullanmaktan’ cekinmedi ve sana baskı yaptı. Sayın Başkan… Kimse Bursaspor’dan buyuk değildir. Sen bu camianın şuan liderisin. 2004’de Bursaspor kume duştuğunun ertesi gunu tum şehir kan ağlarken, İstanbul Etiler Şamdan Bar’da şampanya patlatıp Fenerbahce’nin şampiyonluğunu kutlayanların, Bursaspor maclarına gelmez iken Saracoğlu’nda, Arena’da loca satın alanların, Beşiktaş’ı Mudanya’da karşılayıp, Bursaspor’a karşı başarı dileyen soytarıların Bursaspor Kongre uyeleri arasında yeri yok. Bursaspor Delegeleri son kongrede ‘iki onemli karar’ aldı. Biri senin Başkanlık makamına oturman ki bunu doğal olarak hemen uyguladın. Biri de bu ikiyuzlulerin kulupten atılmasıydı. Peki bu ikinci kararı niye hala uygulamadın ? Buna cesaret mi bulamıyorsun ? Arkanda yuzbinlerce Bursasporlu varken bu cekincen niye ? Genel Kurulun sana verdiği Başkanlık kararını nasıl uyguladıysan bunu da bir an once uygulaman gerekiyor. Yani bu iki takımlılar değil de, bu durumdan rahatsız olan gercek Bursasporlu Kongre Uyeleri mi istifa etsin istiyorsun? Ki bu yonde de bir calışma olduğunu ben biliyorum. İnşallah olay bu noktaya gelmeden gereğini yaparsın. Tarık Capcı