''Mali acıdan sıkıntı yaşıyoruz''
Futbol0 Mesaj
●29 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- ''Mali acıdan sıkıntı yaşıyoruz''
-
04-10-2019, 21:58:56Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı, kulubun mali acıdan ciddi sıkıntı yaşadığını belirterek, ''Kulubun borcu Bursa icin buyuk değil ama yonetimin gucunu kat kat aşıyor'' dedi. Yazıcı, bazı yoneticilerle birlikte duzenlediği basınla sohbet toplantısında, ligin ilk yarısını hedeflerinin 1-2 puan altında kapadıklarını, yonetim olarak kendilerini başarılı gorduklerini, ancak mali ve idari acıdan beklediklerinden kotu durumda bir kulup devraldıklarını soyledi. ''Eski iyi olsaydı, yeniye gerek kalmazdı'' diyen Yazıcı, gecmiş yonetimleri karalamak gibi bir duşuncesinin olmadığını, sadece kulubun mali durumunu tum kentin ve camianın bilmesini istediğini vurguladı. Yazıcı, Bursaspor'un başarılı olabilmesi icin yapılması gerekenin belli olduğunu, ancak bu konuda ciddi bir tıkanma yaşandığını dile getirerek, mali acıdan desteğe ihtiyacları bulunduğunu, bunun sağlanması halinde takımı başarıya goturecek yonetim kabiliyetine sahip olduklarını belirtti. Bursaspor'un bulunduğu yer ile ust sıradakiler arasında ciddi bir fark bulunmadığını, ancak aynı durumun alt sıralardakiler icin de gecerli olduğunu vurgulayan Yazıcı, ikinci yarıda yapılacak transferler ve sakat oyuncuların iyileşmesiyle başarılı sonuclar alıp ust sıralara yukseleceklerine inandıklarını belirtti. -TRANSFER- İbrahim Yazıcı, teknik direktor Samet Aybaba'nın verdiği rapor doğrultusunda takıma 2 yerli 2 de yabancı oyuncu takviyesi yapmayı planladıklarını belirtti. Aybaba'nın, orta saha ve forvet icin oyuncu takviyesi talebinde bulunduğunu belirten Yazıcı, ''Yurt ici ve yurt dışında arayışlarımız suruyor. Kulubun mali durumu el verdiğince gereken takviyeyi yapacağız'' diye konuştu. Yazıcı, ''Yerli ve yabancı oyuncular konusunda isim verecek misiniz, yabancılar icin belirlenen ulke var mı'' sorusuna, ''Dunyanın her yerinden olabilir. İsim vermek istemiyoruz, cunku o zaman mali kulfet artıyor. İmza aşamasına gelindiğinde gerekli acıklamayı yapacağız'' yanıtını verdi. Gidecek oyuncularla ilgili bir soruya ise Yazıcı, ''Gidecek oyuncularla ilgili de teknik heyetten rapor aldık, ancak isim acıklamayı doğru bulmuyoruz. Bu oyuncular gitmeyebilir, ikinci yarıda onlardan faydalanmak zorunda kalabiliriz. Eğer isim acıklar ve o oyuncu gitmezse bir daha kendisinden verim alamayız'' goruşunu dile getirdi. -''DESTEK GELMESE DE GOREVDEN KACMAYIZ AMA...'' Başkan Yazıcı, goreve gelmeden once kentin onde gelenleriyle bire bir goruştuğunu ve destek sozu aldığının altını cizerek, ''Ancak şu ana kadar somut bir destek goremedik. Destek gelmese de gorevden kacmayız ama lastik patlarsa gerekli acıklamayı yaparız'' dedi. Bursaspor'un 25 milyon YTL civarında borcu bulunduğunu anlatan Yazıcı, şoyle devam etti: ''Ben goreve geldiğimde eski vergi ve SSK borclarını odemeyeceğimizi soylemiştim. Ama baktım ki, odemezsek 3 misli bir fatura cıkacak kulubun karşısına ve odedim. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'ndan (BTSO) yardım istedik. Onlar da yardım yapabileceklerini, ancak bu konuda Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'ndan izin almamızı istedi. İstedik, olumsuz yanıt geldi. Eğer Bursaspor'a yardım yapmayı duşunursek, mutlaka bir yolu bulunur. Belediye başkanlarımızın, bazı şirketlerin desteklerin desteği var ama yeterli değil.'' Yazıcı, ''Bursaspor'a yardım kampanyası başlatılsa gerekli kaynak sağlanmaz mı'' yonundeki soru uzerine, ''Kulup yararına duzenlenen piyangonun biletlerini bile satamıyoruz. Biz, kulube maddi anlamda gelir kazandıracak, borcları azaltacak her turlu girişime varız. Mesela 75 YTL'lik yıllık kulup aidatlarını odemeyen 500 kişi var. Şimdi bu odemeyenlerin uyelikleri tuzuk gereği değiştirilecek'' diye konuştu. ''BTSO yetkilileri, kulube otobus bağışlarken 'İsterseniz size bir futbolcu alabiliriz' demişti. Yine boyle bir şey gundeme gelirse kabul eder misiniz'' sorusunu ise Yazıcı, ''Tabii ki kabul ederiz. Bırakın bir futbolcunun tum maliyetinin karşılanmasını, onun cok altındaki katkıları bile kabul ederiz. Yeter ki insanlar yardım etsin'' diye cevapladı. Yazıcı, ''Vestel Manisaspor orneğinde olduğu gibi Bursaspor'a da bir sponsorluk teklifi gelirse kabul eder misiniz'' sorusuna ise şu yanıtı verdi: ''Bursaspor'un adının onune veya arkasına bir firmanın eklenmesine karşıyım. Boyle bir teklif gelirse geri ceviririm. Ben bunu Bursaspor'un buyukluğune yakıştıramam. Bunun dışında gelecek tum sponsor tekliflerine acığız. Diğer branşlar icin boyle bir talep gelirse kabul ederim.'' -''SAMET AYBABA BAŞARILI''- Samet Aybaba'ya taraftarın hala tepki gostermesine anlam veremediğini ifade eden Yazıcı, kendisinin teknik heyeti başarılı bulduğunu belirtti. Yazıcı, Aybaba doneminde Bursaspor'un 12 puan topladığını, ayrıca genc oyuncuların vitrine cıkma imkanı bulduğunun altını cizerek, ''Bir onceki teknik heyet tarafından PAF takıma bile gonderilmeyen futbolcular, şu anda ilk 11'in değişmez futbolcuları oldu. Bana gore Samet Aybaba faydalı işler yapıyor'' dedi. __________________