Caykur Rizespor'un Brezilya'nın Gama takımından transfer ettiği Carlos Rodrigo Silva Ninja ve Denis Silva Cruz Rize'ye gelerek calışmalara başladı. Caykur Rizespor'un 1 yılı opsiyonlu olmak uzere 3,5 yıllık sozleşme imzaladığı Ninja ve Cruz, Mehmet Cengiz Tesisleri'nde yardımcı antrenor Osman Şahin yonetiminde antrenman yaptı. Antrenman oncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan sol kanat oyuncusu Ninja, kendisine guvendiğini ifade ederek, ''Burada yabancılık cekeceğimi duşunmuyorum. Brezilyalı arkadaşlarımız var. Bunun icin uyum suresini erken atlatacağımızı duşunuyorum. Arkadaşlarımın da desteği ile takımımın başarısında pay sahibi olmak istiyorum'' dedi. Brezilya'da sezonun sona erdiğini ifade eden Ninja, ''Takım arkadaşlarımıza yetişmek icin calışmalara erken başladık. Kısa surede eksiklerimi gidermem elbette mumkun değil. Ama kamp doneminde iyi calışarak ikinci yarıya takım arkadaşlarımla birlikte hazır olarak gireceğime inanıyorum'' diye konuştu. Stoper Cruz ise Rize'de olmaktan mutlu olduğunu kaydederek, ''Takımla birlikte calışmalara başladıktan sonra takımı ve arkadaşlarımızı tanıma fırsatı bulacağım. Ama gelmeden once takımda arkadaşlığın cok ust seviyede olduğunu oğrendim. Burada arkadaşlarımla birlikte iyi işler yapmak istiyorum. Bana guvenenleri mahcup etmeyeceğim'' diye konuştu. Brezilyalı futbolcuların yeşil-mavili takımın 28 Aralık'ta başlayacak calışmalarına katılacağı belirtildi. __________________