Atiker Konyaspor Teknik Direktoru Aykut Kocaman, 2-0 mağlup oldukları Genclerbirliği macının ardından, Bugun ki koşullar icinde bunu tersine cevirme şansı imkansıza yakın. Rakip icin de kendimizi icin adil olan ne ise o olsun istiyorum. Bu duşuncemizi kaybetmiş durumdayız" dedi. Kocaman, "Son 4-5 haftalık gidişe bakıldığı zaman. Buna uygun davranan Genclerbirliği oldu. İki takımda yapabileceklerini maksimum seviyede yapmaya calıştılar. Aradaki temel fark şuydu; butun enerjisini grup halinde harcayan bir takım ile butun enerjisini bireysel olarak harcayan bir takımın mucadelesi vardı. Grup halinde enerjisini biriktirip harcayan takımın oyun icerisinde bir adım once olması muhtemeldi. Tamamen mac bu şekilde gelişti" diye konuştu. "Hataların buyuk bir kısmı bizim aleyhimize oluyor" diyen Kocaman, şoyle devam etti: "Erken gelen golden sonra 4 taneye yakın net denebilecek gol pozisyonlarına girdik. Anlık bireysel cabalarla uretilen pozisyonlardı. Bunlardan bir tanesi maca tutunma ihtimalimizi arttırabilirdi. Bu psikolojiyi bizim lehimize cevirebilirdi. Bununla beraber bizim bu oyunun skoruna soyleyecek hic bir şeyimiz yok soylemek lazım. Kendi adımıza da soyluyorum bunu, bizim sahamız da kotuye gitti, dolayısıyla gecen haftaki oyunda da tam ihtiyac duyduğumuz anlarda rakibinde cok azaldığı bolumde, topu hızlı bir şeklide akıtan bir zemin ancak; rakibi sıkıntılı ve acık yakalayabilecek duruma getirmek cok zor oldu. Duzeltmemiz lazım ama aynı şekilde Başkent'in sahası, yine berbat bir zemin, top tıkır tıkır gidiyor. Kontroller zorlaşıyor." Son 6 macta 4'uncu mağlubiyet aldıklarını hatırlatan Kocaman, "Ufak tefek sıkıntıların olduğu da yadsınamaz bir gercek" diye konuştu. Adil bir oyun istediklerini soyleyen Kocaman, "Oyundaki ozellikle hakemlerin, antrenorlerin, oyuncuların adalet cevresinde donmeye başladıkları zaman gelişme olur. Boyle duygu ve duşuncemizi kaybetmiş durumdayız. Dolayısıyla bunu geri getirme şansımız yok. Bugun ki koşullar icinde bunu tersine cevirme şansı imkansıza yakın. Rakip icin de kendimizi icin adil olan ne ise o olsun istiyorum. Bu duşuncemizi kaybetmiş durumdayız" ifadelerini kullandı. Gunluk Gazeteler