Super Lig'in 3 haftasında 7 puan toplayan Caykur Rizespor'da Başkan Hasan Kartal, hedeflerini Demiroren Haber Ajansı'na (DHA) değerlendirdi. Başkan Hasan Kartal, transferleri İsmail Kartal ve sportif direktorun ortak kararı ile yaptıklarını belirterek, "Hocamız, sportif direktor ve biz bir grup oluşturduk. Gurubun evet dediği ve ekonomik olarak da hepimizin uygun goreceği şekilde bir kadro yaptık. Ne ekonomik olarak kulubu zorladık ne de eksiğimiz kaldı. Hemen hemen %99 hocamızın isteği ile transferi tamamladık. Hocanın ve sportif direktorun olmaz dediği sporcuyu almadık. Ekibi cok iyi kurduk. Şimdi zaten son aldığımız Umar'la da transferi tamamladık. Milli maclar nedeniyle 2 hafta ara var. Ligin yeniden başlaması ile takımlar bundan sonra gorunecek. Ne yaptık, ne şekilde oldu, uyumlu mu olur uyumsuz mu olur 2 hafta sonraki bizim Goztepe macında belli olur. Biz cok uyumlu bir takım kurduğumuzdan eminiz. Biz bu yıl iyi futbol sergileyecek bir takım olacağız" diye konuştu. "BİZİM LİG'DE AŞAĞI İLE İŞİMİZ YOK GUCLU BİR TAKIMIZ" Tek hedeflerinin her mactan 3 puan almak olduğunu dile getiren Kartal, "Her mactan 3 puan alırsak mutlaka yukarıya oynayacağız. Bizim ligde aşağı ile işimiz yok, biz guclu bir takımız artık. Bundan sonra Rizespor'un duşme tehlikesi olacak gibi bir duşunce bizim hic aklımızdan gecmedi, gecmez de. Biz iyi bir takım yaptık, kalıcı bir şekilde lige devam edecek takımı da daha sağlam bir şekilde yapmaya calışıyoruz. Ne yapıyoruz? Gecen sene kiralıklarla dolu olan bir takımdı şimdi kendi oyuncumuz artık bu cocuklar. Bu cocuklarla iyi bir iskelet oluşturduktan sonra seneye de bunun uzerine bir şeyler aldıktan sonra cok daha guclu bir takım olacağız" şeklinde konuştu. "ALT YAPI TESİSLERİMİZİ BİTİRİYORUZ" Alt yapı konusunda onemli atılımlarda bulunduklarını belirten Hasan Kartal, "Alt yapı tesislerimizi bitiyoruz. Bundan sonra inşallah kendi cocuklarımızı oynatmak kaydıyla, ufak tefek eksiklerimizi tamamlamak kaydıyla Rizespor'un bir iskeleti olacak ve hep yukarıya oynayacak. Bundan hic şuphemiz yok" dedi. "TARAFTARIMIZ COK DEĞİL AMA EKONOMİMİZ GUCLU" Kartal, buyuk takım kucuk takım diye bir algım yok diyerek sozlerini şoyle surdurdu: "Cok taraftarı olan, az taraftarı olan takımlar var. Cok taraftarı olan ama borc icinde yuzen takımlar, az taraftarı olup ekonomik gucu iyi olan takımlar. Bizim taraftarımız cok değil ama ekonomik gucumuz onlardan cok daha iyi. Hicbir sıkıntımız yok, borcumuz yok evelallah bankalara gidip yapılandırma istemeyen bir kulubuz. Bizim tek eksiğimiz var. Taraftarımızı buyuttuğumuz zaman biz de buyuk taraftar olacağız. Bu buyuk takım dediğimiz taraftarı cok olan takımlarda tabii ki taraftar baskısı oluyor. İşte Beşiktaş macında gorduk. O ambiyans farklı bir şey. Bu manevi bir destektir, hepsi bir dua etse bile onlara yarar o kadar insan dua ediyor, bizimkilerin duasıyla onların duası farklı olur. Ama tabii ben daha cok dua ediyorum onun icin sıkıntı yok. Bizim buyuk takım olabilmemiz icin taraftar sayımızı artırmamız lazım. Hicbir zaman ben hakemlerimize de ozellikle soyluyorum taraftardan etkilenmemeleri lazım. Hakem sahaya cıktığı zaman duzgun bir şekilde yonetmesi lazım, kul hakkına girmemesi lazım." "İSTANBUL HEGEMONYASI DİYE BİR ŞEYE KATILMIYORUM" Ligde var olan algıyı değiştirmek istediklerini vurgulayan Hasan Kartal, "İstanbul hegemonyası diye bir şeye katılmıyorum. Bu hegemonyayı oluşturan Turk halkı. İstanbul takımlarına daha oncelik verip onları tutuyorlar. Aslında Anadolu takımlarını daha fazla destekleseler, Anadolu takımlarının yanında olsalar, Anadolu takımları da başarılı olur, şampiyon olur. İşte biz bu devrimi yapmak istiyoruz. Biz bu algıyı artık değiştirmek istiyoruz. Biz hem taraftarımızı yukseltmek hem de Anadolu'da şampiyon olacak bir Rizespor oluşturmak istiyoruz" diye konuştu. "YABANCI KURALINDA SİSTEM DEĞİŞMELİ" Kartal, yabancıya sıcak bakmadığını vurguladı ve sozlerini şoyle surdurdu: "Hem ekonomik olarak sıcak bakmam hem de spor yapacaksa bizim cocuklarımız yapsın. Başkasının sporcusuyla başarılı olmaktansa bizimkinin başarısızlığını daha cok tercih ederim. Ama once bir sistem kurulmuş ki, Turkiye'de kurulan sistem cercevesinde senin yapacağın bir şey yok. Mecburen yabancıya doğru gidiyorsun. Beni eleştirenler cok siz yabancıya karşısınız ama 10 tane yabancıyla oynuyorsunuz. Buna katılıyorum beni sistem ona surukluyor. Aslında bu sistemin duzeltilmesi lazım, bu sistem duzeltilirse o zaman yabancı sayısı aşağıya duşerse alt yapıya daha cok onem veririz. Alt yapıya onem verdikten sonra da bizim cocuklar yukarıya doğru cıkar. Buna bir sistem getirilmesi lazım, bu spor kuluplerinin yapabileceği bir şey değil. Bunu Spor Bakanlığı'nın yapması lazım." "LİG BU SEZON SURPRİZLERLE DOLU OLACAK" Ligin bu sezon beklenildiğinden farklı gececeğini belirten Hasan Kartal, "Alanyaspor lider 3'te 3 yaptı. Ben ligde ileriye doğru gittiğimizde onumuzdeki maclarda eğer transferler uyum sağlarsa takımlar başarılı olabilir. Ama bazı takımlarda uyum sağlayamayacak sporcular var. Ben zannetmiyorum her transfer yapan takımın başarılı olacaklarını. Bu sene bana gore ligde cok surprizler olabilir. Kafanızda oluşturduğunuz takımlar yukarılarda olmayabilir" dedi. "ANKARAGUCU İYİ YERLERDE OLACAKTIR" Ankaragucu'nun transfer yasağını kaldıramaması ile ilgili konuşan Kartal, "Ben Ankaragucu'nu seviyorum, cunku Ankara'da yaşıyoruz. Ankaragucu'nun gercekten cok değerli bir seyircisi var. Ankaragucu'nun daha iyi yerlerde olmasını cok temenni ediyorum. Ankaragucu duşecek gibi bir duşunce kafamda yoktur olmaz da. Ankaragucu yine belli yerlerde olur diye duşunuyorum. Cunku bu seyirci baskısı farklı bir şey. Seyirci baskısı, yonetime, hakeme, siyasilere baskıdır. Onun icin ben Ankaragucu'nun iyi yerlerde olacağını duşunuyorum" diye konuştu. Ercan ATA-Nesrin AYDIN YALDIZ DHA