Sadece gidenlerin yeni doldu, Erkan Korustan yonetimi herkesi hayal kırıklığına uğrattı. Anlaştık denilerek elden kacan mı ararsın, Hikmet Karaman’ın isteyip Christoph Daum’dan veto yiyenler mi? Bu sezonki transfer hikayeleri cok konuşulacak turden. Beytullah SUAT Bir sezon başı transfer donemi daha sona erdi. Bursaspor’da tıpkı gecen yıllarda olduğu gibi camianın, taraftarın canını sıkan pek cok gelişme olduğunu soyleyebiliriz. Elden kacan futbolcular, atılacak adımların da gec atılması bunların başlıca nedeni. En son soylenecek cumleyi baştan soylemek gerekirse; Erkan Korustan yonetimi bu konuda herkesi hayal kırıklığına uğrattı. Transfer doneminde kimler gundeme gelmedi ki; Bursaspor yonetimi en buyuk hatayı ’prensip anlaşması yaptık’ diye duyurduğu Bojan Jokic’te yaşadı. JOKİC KACTI, TAWİO GELDİ Resmi siteden futbolcuyla anlaşıldığı acıklandı, sonrasında Jokic Villarreal’e imza attı. ’Hata menajerlerde’ dendi, bir takım Bursalı menajerlere suc atıldı. Goreve gelir gelmez daha ilk transferde sınıfta kalan Korustan yonetimi, Taye Taiwo’yu getirerek biraz olsun eleştirileri yatıştırdı. Gundeme gelen isimler aslında o kadar cok ki. Erman Kılıc, Samuel Holmen, Sinan Bolat, Michael Eneramo, Hurşut Meric, Eren Derdiyok, Semih Şenturk, Kerim Frei sadece bir kacı. HURŞUT MERİC KONUSU Listeyi uzatmak mumkun. Gundeme gelenlerin hepsi aşağıdaki tabloda yazılı. Ayrı ayrı hikayeleri var hepsinin. Mesela Hurşut Meric konusu. O donem yonetim İlhan Cavcav’la irtibata gecti, bonservisi ’750 bin Euro’ dendi. Yonetim rakamı cok bulunca defteri kapattı. Sonrasında Başkent ekibinden ’gelin goruşelim’ cağrısına rağmen ilk talepteki tutumdan dolayı transfer dosyası acılmadı. Semih Şenturk’u Hikmet Karaman istedi. Christoph Daum, tecrubeli futbolcunun transferini 2010’daki ’Daum Fenerbahce’de kalsaydı ben giderdim’ cumlesinden sonra gundeme bile getirmedi. SADECE YASİN’İ ALDIRDI Sinan Bolat’ın istediği 1 milyon 500 bin Euro imza parası transferin acılmadan kapanmasına neden olurken, yıllık istediği yine 1 milyon 500 bin Euro da fazla bulundu. Gosso, Burhan Eşer, Arouna Kone, John Arne Riise gibi isimler de Hikmet Karaman tarafından istenilen ancak yonetime raporu verilmeyenler oldu. Taye Taiwo, Sebastian Frey ve Reneto Civelli gibi futbolculardan ise Karaman’ın haberi bile yoktu. Hikmet Karaman’ın Bursaspor’a transfer ettirdiği tek isim Gaziantepspor’dan Yasin Pehlivan oldu. BREZİLYALI GOLCUNUN DURUMU Orduspor’dan alınan Şamil Cinas bile yonetim tarafından kadroya katıldı. Son dakikalarda kadroya katılmak istenen Brezilyalı golcu Fernando Viana Santana’nın hikayesi ise oldukca ilginc. Bonservisi bolum bolum 4 ayrı yerde cıktı Brezilyalı golcunun. Yuzde 20’si başka yerde, yuzde 30’u başka yerde, yine yuzde 20’si başka ve son olarak yine yuzde 30 hakkı ayrı ayrı 4 isimde cıkınca yonetim geri adım attı ve transferi gercekleştirmedi. Eren Derdiyok’un son donemde yaşadığı sakatlıklar ise transfer edilmemesine neden olarak gosterildi. BONSERVİSE PARA VERİLMEDİ Gelelim Bursaspor’un kadrosuna kattığı isimlere. Yeşil beyazlı yonetim bu surecte 6 ismi kadrosuna dahil etti. İzlenen politika ise oldukca dikkat cekti. Yeşil beyazlı yonetim deyim yerindeyse hic bonservis ucreti odemedi. Sadece Galatasaray’dan renklerine katılan Colin Kazım icin kasasından 250 bin Euro cıktı. Ancak futbolculara verilen maliyetlerde ise yeşil beyazlı yonetimin cıtayı epey bir yukarılara taşıdığı soylenebilir. YASİN 600 BİN EURO ALACAK Genoa’dan transfer edilen kaleci Sebastian Frey, Timsah’tan yıllık 1 milyon 650 bin Euro alacak. Renato Civelli ve Taye Taiwo’ya 1 milyon 250 bin Euro odenecek. Nijeryalı futbolcuya ise bir defalık olmak uzere 500 bin Euro imza parası verildi. Colin Kazım 1 milyon 100 bin Euro, yine bonservissiz alınan Şamil Cinas 600 bin TL, Yasin Pehlivan ise 600 bin Euro alacak. KİM NE KADAR ALACAK Christoph Daum: 1 milyon 300 bin Euro Sebastian Frey: 1 milyon 650 bin Euro Tawe Taiwo: 1 milyon 250 bin Euro Renato Civelli: 1 milyon 250 bin Euro Colin Kazım: 1 milyon 100 bin Euro Yasin Pehlivan: 600 bin Euro Şamil Cinas: 600 bin TL İŞTE BU DONEM GUNDEME GELENLER: Tolga Zengin Arouna Kone Hurşut Meric Robin Yalcın Koray Gunter Burhan Eşer Gosso Fernando Viana Santana Kerim Frei Erman Kılıc Eren Derdiyok Semih Şenturk Bojan Jokic Sinan Bolat Samuel Holmen Michael Eneramo Bogdan Stancu Karcemarskars Rafik Djebbour Santa Cruz Serdar Kurtuluş Mohamed Lamine Sissoko Necati Ateş Selcuk Şahin Aydın Yılmaz Uche Kalu John Arne Riise Olayspor
- ReadBull.net
- Spor
- Futbol
- Bir garip transfer donemi