Alman teknik adam, ’Civelli bir hata yaptı, macın genelinde cok iyiydi. Frey cok tecrubeli ve onemli bir kariyere sahip bir isim. Taiwo ise Turkiye’nin en iyi sol beki olabilir’ dedi. Bursaspor Teknik Direktoru Christoph Daum, Bursaspor TV’de gundemdeki konuları değerlendirdi ve onemli acıklamalar yaptı. İlk olarak yeşil beyazlı kulube geldiği icin mutlu olduğunu belirten Alman teknik adam, ’Bursa, Turkiye’nin en onemli şehirlerinden bir tanesi. Mukemmel bir taraftarımız var. Taraftarlarımız ile birlikte cok iyi işler yapmaya geldik. Yonetimimiz bize cok iyi bir takım teslim etti. Cok calıştığımız zaman karşılığını alacağımızı biliyorum” dedi. MUKEMMEL ALTYAPI Bursaspor altyapısının Turkiye’nin en iyi altyapılarından birisine sahip olduğunu belirten Daum, “Her şeyden evvel Bursaspor mukemmel bir altyapıya sahip. Bursa’dan cok cok iyi futbolcular yetişiyor. Orneğin bu sezon Enes’i goruyoruz. Bursaspor icin bu konuda cok sevincliyim. Bursaspor’da altyapıdan yetişen oyunculara Turkiye genelinde bakarsak artısının cok fazla olduğu goruyoruz” dedi. COK KALİTELİ BİR KADROMUZ VAR A takımımıza bu sezon transfer edilen isimlerin kariyerlerinin cok iyi olduğunu belirten Christop Daum sozlerini şoyle surdurdu; “Yabancı transferlerimiz cok iyi. Sebastien Frey cok tecrubeli ve onemli bir kariyere sahip bir isim. Tum yabancılarımız cok kaliteliler. Orneğin Renato Civelli bu hafta kendi kalemize gol attı ancak tum maca baktığımızda hatasız oynadı. Her şeyini ortaya koydu. O’nun ve bizim acımızdan o gol cok kotu oldu. Taye Taiwo ise sol bek olarak kariyeri belli. Turkiye’nin en iyi sol beki olabilir. Cok cok iyi yerlere gelebileceğini duşunuyorum. Yeni transferlerimizden Şamil Cinaz cok basit ve garanti futbol oynayan bir oyuncu. Ekstrası cok fazla olmamasına rağmen takımımızı iyi organize ediyor. Bu yonlerini artı olarak goruyorum. Yasin Pehlivan’ı Avusturya Milli Takımı’nın kadrosunda olduğu icin cok fazla goremedik. Antrenmanda gorduğum kadarıyla istekli ve arzulu bir oyuncu” dedi. BATALLA’NIN KALİTESİ TARTIŞILMAZ Arjantinli oyuncumuz Pablo Martin Batalla hakkında ise Daum, “ Mukemmel derecede taktik bilgi beceresi yuksek bir oyuncu. Batalla aynı zamanda teknik kapasitesi yuksek bir futbolcu. Surpriz toplarla takımı oynatabiliyor. Onu daha cok organize etmesi icin beyin gorevini ustlendirmemiz gerekiyor. Kalitesi tartışılmaz. Kendisi gol bolgelerinde cok etkili. O noktalara Batalla’yı taşımak istiyoruz” dedi. BURSA’DAKİ BAŞARI İSTEĞİNİ GORDUM Bursaspor’daki hedefinin kesinlikle ligin zirvesinde yer alan bir takım oluşturabilmek olduğuna değinen Daum, “ Bursaspor’a gelmeden once Rıdvan Başkanımız ve diğer buyuklerimiz ile goruştuğumde Bursa’daki başarı isteğini ve arzuyu gordum. Bursa kesinlikle Avrupa’da olması gereken bir takım. Bu taraftar bunları fazlasıyla hak ediyor. Bu enerjiyi kendilerinde gordum. Buraya Avrupa Kupaları’na katılmak icin geldim. Ben inanıyorum ki taraftarlarımız da bunu arzuluyordur. Bu başarı icin hepimizin arzulu olması gerekiyor. Buna bizler inanıyoruz. Taraftarlarımız uc seneden beri Avrupa’da bu tecrubeyi yaşadı. Gonul isterdi ki daha ust turlara kendimizi atalım. Bu hedefe cok calışarak kesinlikle ulaşacağımıza inanıyorum. Yonetimimiz yeni, teknik heyetimiz yeni bu yuzden sabra ihtiyacımız var. Birazlı sabırlı olursak goreceksiniz hepimiz hep beraber bu guzel şehirde guzel taraftarlarla layık olduğumuz noktaya getireceğimize inanıyoruz.” dedi. TARAFTARA HAYRANIM Turkiye’de calıştırdığı takımlar ile Bursa’ya geldiğinde Bursaspor taraftarına buyuk bir hayranlık duyduğunu belirten Daum, “Bursaspor taraftarlarına her zaman hayranlık duyuyordum. Bursaspor’a imza attığım gun basın toplantısında taraftarlara seslenirken, “bizim arkamızda duvar olun” dedim. Onların desteği ile biz ancak bunları yapabiliriz. Yonetim başta olmak uzere, taraftarlarımız bize duvar olursa kesinlikle bizler başarılı oluruz. Buna inanıyorum. Oyle bir ortam olmalı ki rakipler Bursa’ya gelirken, “Bursaspor deplasmanı cok zor” demeliler. Buraya gelen her takım icin Bursa deplasmanı cok zor olmalı. Tabi bu soylemler ile olmaz. Cok calışmalıyız. Ne olursa olsun taraftarlarımız en onemlisi. Yoneticiler, bizler, futbolcular değişebilir ama taraftarlar her zaman burada. Bursasporluluk ayrıcalıktır” dedi. HUCUMDA AKTİF OLMALIYIZ Eskişehirspor macına da değinen Daum, “Eskişehirspor macında defansif taktiği olarak disiplinli oynadık. Mesela 10.dakikada Pinto’nun kafa vuruşu gol olsaydı one gecebilirdik. Kaleci cok iyi cıkardı. Yediğimiz golden sonrada aslında oyunu cevirecek futbolumuz vardı. Oyunu dondurebilirdik. İlk devre cok fazla derin kaldık. İleri cıkmada cok zorlandık. Defansı one cıkarıp daha baskılı oynamamız gerekiyordu. Cıkışlarımız iyi değildi. Daha fazla one cıkmak zorundayız. Kesinlikle daha onde basmamız gerekiyor. Bu zaman zarfı icerisinde defans kurgumuzu oluşturmaya calıştık. Şimdi daha aktif olmalıyız. Oyunu seyrederek pasif değil, bizim hucum olarak aktif olmamız gerekiyor. Bu sabah toplantıda futbolcularıma soyledim. Galibiyette her şey iyi değildir. Mağlubiyette de her şey kotu değildir. Pozitif olayların uzerine katarak, calışarak hataları en aza indirgeyeceğiz” dedi. Bursaspor’da oluşturmak istediği oyun sistemi hakkında da bilgi veren Daum, “ Defans kurgumuzun cok kuvvetli olması gerekiyor. Sağ ve sol beklerimizin cok iyi cıkması gerekiyor. Defans bloğumuzun onunde olan iki orta saha oyuncumuz, oyun acışlarımızda ileriye katkıyı sağlayacak. Forvetin arkasında oynayan oyuncu oyunu tamamen ofansif yonde yoneten bir futbolcu. Kanatlarda oynayan futbolcularımız da cok suratli olmalı. Cok iyi cıkmalı. Biz aktif olup, oyunu kontrol etmeliyiz” dedi. TRANSFER DUŞUNUYORUZ Henuz 5 gundur takımla birlikte calıştıklarını ve takım kadrosu hakkında karar vermek icin cok erken olduğunu belirten Daum, “ Transfer icin kesin bir karar vermek cok erken olur. Cunku takımla 5 gun calışma şansımız oldu. Bu yuzden takımın durumu hakkında karar vermek erken. Tabii ki yonetimimiz, teknik heyetimiz olsun devamlı olarak takıma katkı guc katacak nasıl transfer yapabiliriz bakıyoruz. Herkes bu yonde calışıyor. Tabii ki Turkiye’deki 6 yabancı sayısı kuralını da goz ardı edemeyiz. Transferde Turk futbolculara bakıyoruz. Altyapıdan da kendini gosteren oyuncularımıza zaman zaman şans vereceğiz. Başkanımız ve Yonetimimiz ile birlikte şuna karar verdik. Bizim mevcut futbolcularımızın ustunde katkı sağlayacak transfer yapmalıyız. İlk etapta şuanda mevcut kadroma guveniyorum. Transfer duşunuyoruz ama en onemlisi mevcut futbolcularımızdan cok daha fazla katkı sağlayacak transfer yapmalıyız” dedi. BURSA’DA KOLAY KOLAY MAC ALAMAYACAKLAR Eskişehirspor macının ardından Galatasaray macı hakkında yapmış olduğu acıklama icin Christoph Daum, “Boyle mağlubiyetlerden sonra uzuntu icerisinde bazen soylenen kelimelerin ardından “keşke bunu soylememiş olsaydım daha iyi olurdu” diye duşunuyorum. Ama şoyle bir şey soyleyebilirim. Biz Bursalıyız. Bizim gelen rakibe deplasmana geldiklerini hissettirmemiz gerekiyor. Kim olursa olsun, Bursa’nın gucunu hissettireceğiz. Bursa’da kolay kolay bir mac alınmayacak. Bunu tum takımlara hep beraber gostereceğiz. Biz butun gururumuzla Bursaspor’u sahada hissettireceğiz. Biz sahaya cıktığımızda her şeyimizi vereceğimize herkes emin olabilir. Cok buyuk galibiyetlere imza atacağımıza inanıyoruz. Başlangıcı da onumuzdeki hafta sonu yapmak istiyoruz” SUPER LİG COK ZORLU Spor Toto Super Lig’in Avrupa’nın en zorlu liglerinden birisi olduğunu belirten Daum, “Super Lig Avrupa’nın zor liglerinden bir tanesi. Zor bir işe geldiğimizi biliyorum. Bunu başarmak icin buradayım. Ligin kalitesi gittikce daha yukseliyor. Cok cok kaliteli genc Turk futbolcuları Avrupa’dan buraya geliyor” dedi. TURKCE MESAJ Teknik Direktorumuz Christoph Daum programın sonunda taraftarlarımıza son mesajını Turkce olarak verdi. Daum, “ Bursaspor’da cok mutluyum. Şimdi Bursaspor ikinci vatanım. Taraftarımıza cok teşekkur ediyorum” dedi. Olayspor
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- ’Yabancı transferlerimiz cok iyi’