Sayı coğaltılabilir ama Steinert, Nunez, Bangura, Tagoe ve Forsell transferleri gecmişte cok tartışıldı. Kimi tek mac oynadı aldı paraları gitti, kimi Vakıfkoy’un yolunu tuttu, kimi de hala Vakıfkoy’de cezasını cekiyor. Bu isimlerin ortak noktası takıma yaptıkları katkılarının maliyetlerinin oldukca altında kalmasıydı. O donemin başkanı merhum İbrahim Yazıcı da cok eleştirildi, takımın başındaki teknik adam Ertuğrul Sağlam da… Hatırlayın, her Divan Kurulu’nun ana gundem maddesi bu oyunculardı. Bursaspor’un parası nasıl sokağa atılırdı? Erkan Korustan doneminde Bursaspor farklı bir strateji uyguladı. Kulube gecmişte FIFA lisansına sahip (Bursaspor’da calıştığı icin lisansını dondurmuş) bir menajer Sportif Koordinator unvanıyla dahil edildi. İsmi Barış Guclu… Kimse hakkında onyargılı değilim, sordum soruşturdum, Sayın Guclu ile ilgili herkesin ortak soylemi şu: “Cevresinde sevilen, cok parası olsa cami yaptıracak kadar iyi bir insan.” Yetinmedim araştırdım… Şu an aktif menajerlik yapmıyor, ortağıyla birlikte Tribune Sports Magazine Dergisi’nin sahibi. Bir donem basketbol oynamış, sporu bırakmış, menajerliğe yonelmiş… Menajerliğini defalarca dondurmuş, kuluplerde calışmış alt liglerde yer alan Goztepe, Kartalspor ve Siirtspor’da ceşitli vazifeler almış… İyi derecede İngilizce biliyor. İstanbul’dan Bursaspor’a yakın bir tanıdığının tavsiyesiyle geldiği biliniyor… Beşiktaş taraftarı… Bursaspor’da goreve başladıktan sonra Siyah Beyazlı takımla ilgili soylemleri ve paylaştığı fotoğraflar nedeniyle sosyal paylaşım adresini kapattığı herkesin malumu… Menajerlik yaptığı donemdeki ortakları hala calışıyor. Bursaspor’un 2. Lig’de yer aldığı donemde menajer sıfatıyla Yeşil Beyazlı kulube transfer ettirdiği oyuncularla tanınıyor… Bursaspor’daki gorev tanımıyla ilgili bir bilgilendirme yapılmadı. Genel Direktor Ayhan Barışıcı’nın gorev tanımıyla ilgili soylediklerini aynen aktarıyorum: “Benim her yere yetişmem mumkun değil, bana yardımcı olacak, transferle ilgili goruşmeleri yapacak.” Amacım Sayın Guclu’yu hedef almak değil… Fakat… Bursaspor’un gunumuzde tartışılan isimleri Frey, Civelli ve Taiwo’yla goruşmeleri de Sayın Guclu yaptı… Transferde aktif rol oynadı. Şimdi soruyorum? FIFA lisansına sahip bir menajer neden belirli periyotlarda belgesini askıya alır, kuluplerde gorev yapar ve sonra o kuluplerle yollarını ayırmasıyla yeniden kaldığı yerden oyuncu pazarlamaya devam eder? Normal şartlarda FIFA yetkisine sahip bir menajer imza attırdığı oyunculardan kazanacağı komisyonu (ki bunlar hatırı sayılır rakamlar) elinin tersiyle iter ve maaşla calışmayı yeğler? Sadece soruyorum? Suha Gursoy Bursa Hakimiyet