Ligin ilk yarısını 5 puan geriden gelerek lider bitirdiklerini ifade eden Goztepe Teknik Direktoru Okan Buruk, "Şuan liderin 3 puan gerisindeyiz. Biz en yukarıda olmak istiyoruz. Goztepe'ye yakışan bu" dedi. TFF 1. Lig'de son dakikada bulduğu 2 golle Şanlıurfaspor deplasmanından 1 puanla donen Goztepe'de Teknik Direktor Okan Buruk basın mensuplarıyla bir araya geldi. Goztepe Adnan Suvari Tesisleri'ndeki antrenman oncesi oyuncular Umut Nayir ve Murat Akın'la birlikte acıklamalarda bulunan Okan Buruk, Şanlıurfaspor'a karşı doğru oyunla ve hucum bolgesindeki doğru secimlerle cok rahat one gecebilecekleri bir mac oynadıklarını ifade ederek, "Hicbir şey yokken golu yedik. Rakip biraz daha geri cekildi. Biz baskı altında kaldık. İkinci yarı Umut'u oyuna alıp cift forvete donduk. Yine rakip kaleye rahat gittik, yine gol atabileceğimiz pozisyonlar bulduk ama ikinci golu yedik. Faul verilebilecek bir pozisyondu. Rakip savunmaya cekilince oyun kilitlendi ve son dakikalarda 2-2 yaptık. Şanlıurfa'dan 1 puan almak bizim icin yeterli değildi. Ama bizim icin bir guven oldu skoru buraya taşımamız. Bu guveni Manisaspor macında daha onemli bir hale getirmek istiyoruz" dedi. Yeni bir galibiyet serisinin peşinde olduklarını kaydeden Buruk, "Rakipler bize karşı cok farklı hazırlanıyor. Goztepe ismi rakiplere aşırı motivasyon sağlıyor. Cok zor bir lig. Son dakika golleri olmasa ust tarafta kimsenin kazanamadığı farklı bir hafta olacaktı. Bundan sonra yine mac mac bakacağız. Bu hafta bizim icin cok onemli bir mac oynayacağız. İyi bir takıma karşı mucadele edeceğiz" diye konuştu. "MURAT BU HAFTA İYİ OYNADI" Devre arasında yaptıkları transferlerin kendi istediği oyunculardan oluştuğunu anlatan Okan Buruk, "Takımdan ayrılmak isteyen oyuncularımız da oldu. Onların yerine oyuncular aldık bu oyuncuların adaptasyon sureci var. Murat Akın cok tecrubeli olmasına rağmen onun bile surece ihtiyacı vardı. Bu hafta iyi oynadı, saha icinde sorumluluk aldı" yorumunu yaptı. Ligin ilk yarısını 5 puan geriden gelerek lider bitirdiklerini anlatan Buruk, "İlk yarıda da iniş-cıkışlar oldu. Şuan liderin 3 puan gerisindeyiz. Biz en yukarıda olmak istiyoruz. Goztepe'ye yakışan bu. Şansızlıklar yaşadık, bizim ve oyuncuların hataları oldu ama tekrar bu performansı yakalayacağız. Goztepe ismiyle yan yana gelmekten cok gururluyuz. Bize yakışanı yapmak icin elimizden gelenin fazlasını yapacağız. Bu hafta da bunun başlangıcı olacak" acıklamalarında bulundu. "UMUT, FUCHS VE SİNAN YOK" Umut Nayir'in 2 gundur sakatlığı olduğunu ifade eden Buruk, "Surpriz olmazsa Umut, Manisaspor macında oynayamayacak. Benjamin Fuchs da sakatlığı nedeniyle oynayamayacak. Sinan da kart cezalısı. Tanju antrenmanlara başladı, bu hafta takımla birlikte calışıyor" diye konuştu. UMUT NAYİR: "ADİS'LE İYİ OYNUYORUZ AMA..." Takıma katkı sağlamaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden Umut Nayir, "Okan hocamla hep istişare halindeydik. Arkamda olduğunu hissettirdi bana. Oynamak ve takıma katkı sağlamak istiyorum. Adis'le iyi oynuyoruz ama amac takıma katkı sağlamak. Ancak kişiler uzerinden değil takımın uzerinden değerlendirme yapmak lazım. Kişiler uzerinden değerlendirme yapmanın cok mantıklı olduğunu sanmıyorum" dedi. Adis Jahovic'le birlikte oynadığımız zaman rakip takıma tehdit oluşturduklarını ifade eden Umut, "Bu bizim icin de savunmada sıkıntıya neden olabiliyor. Avantajları olduğu gibi dezavantajları da var. Onun takdiri hocamızın" diye konuştu. Ligdeki yabancı kuralını da değerlendiren Umut, "Yabancı sayının fazla olduğunu duşunuyorum. Kulupler 14 yabancıyı doldurma gibi bir zorunluluk hissediyor kendinde. O zaman da Turk oyuncular oynayamıyor. Turk oyuncuların da kendini gostermesi acından iyi olduğunu da soyleyebilirim. Kucuk ve iyi bir performans milli takım kapısını bile acabilir" ifadelerini kullandı. MURAT AKIN: "LİG SONUNDA ŞAMPİYON OLACAĞIZ" Goztepe'ye gelirken hedeflerinin şampiyonluk olduğunu anlatan Murat Akın ise, "Şampiyonluklar yaşadım ama bunlar geride kaldı. Onemli olan bu sene. İlk 2-3 hafta benim icin zor gecti. Oynaya oynaya acılan bir futbolcuyum. Bundan sonraki donemlerde takıma daha cok katkı sağlayacağımı duşuyorum. Onemli olan Goztepe'nin 3 puanı alması ve şampiyon olması bundan sonra daha iyi performans sağlayacağımı duşunuyorum" acıklamalarında bulundu. Manisaspor macıyla beraber galibiyet serisine başlayacaklarını ifade eden Murat, lig sonunda da şampiyon olacaklarına inandığını soyledi. Haber Kaynak: İHA __________________