Omer'in rakibi Kadıkoy Panteri Bursaspor'un Genclerbirliği'nden transfer ettiği milli file bekcisi Omer Catkıc, ''1 numaralı'' forma icin rakiplerinin oldukca zorlu olduğunu belirterek, ''Biri gecen sezon İkinci Lig (A) Kategorisi'nin en az gol yiyen kalecisi Yavuz, diğeri de 'Kadıkoy Panteri' olarak anılan Pancu'' dedi. Omer, AA muhabirine yaptığı acıklamada, yıllardır Bursaspor'a transferinin gundeme geldiğini, ancak bir turlu gercekleşmediğini belirterek, sonunda yeşilbeyazlı formaya kavuştuğu icin cok mutlu olduğunu, transfer teklifini kabul etmesinde Bursaspor'un arkasındaki inanılmaz taraftar desteğinin etkili olduğunu soyledi. Genclerbirliği'nin tesis ve yonetim bakımından buyuk bir kulup olduğunu, ancak taraftar yoksunluğunun sıkıntısının hissedildiğini anlatan tecrubeli file bekcisi, ''Bursaspor ise gercekten buyuk bir camia. Bursaspor'a geldiğim icin cok mutluyum. Muhteşem taraftarımız ile buluşacağımız gunu iple cekiyorum'' yorumunu yaptı. Omer, takımda arkadaşlığın ust duzeyde olduğunu, en buyuk rekabeti yaşayacağı Yavuz ile de cok iyi anlaştıklarını belirterek, şoyle devam etti: ''Rakiplerim oldukca zorlu. Biri gecen sezon İkinci Lig (A) Kategorisinin en az gol yiyen kalecisi Yavuz, diğeri de 'Kadıkoy Panteri' olarak anılan Pancu. Şaka bir yana, bu sezon kalede muthiş bir rekabet olacak. Bu da Bursaspor'a yarayacak. Kimin oynayacağı da o kadar onemli değil. Onemli olan Bursaspor'un başarısı.'' ''TURKİYE YABANCILAR İCİN CENNET'' Turkiye'de yerli oyuncuların cok ağır eleştirildiğini one suren Omer, yabancı oyunculara ise daha toleranslı davranıldığını kaydetti. Omer, tum dunyada ırkcılığın on plana cıktığını, yabancı oyunculara karşı tepkiler olduğunu anlatarak, şoyle dedi: ''Orneğin İtalya'da oynayan arkadaşlarımız anlatıyor; kaybedilen bir macın ardından tum gazeteciler yabancı oyunculara yukleniyormuş. İtalyan oyuncular aleyhine ise bir şey yazılmıyormuş. Biz de ise tam tersi. 'Irkcılık olsun, yabancı oyunculara kotu davranılsın' demiyorum, ama aynı tolerans yerli oyunculara da gosterilsin. Turkiye yabancılar icin cennet.'' ''BEŞİKTAŞ'A (CORDOBA'YI GONDERİRSENİZ GELİRİM) DEDİM'' Gaziantepspor'da oynarken Beşiktaş'tan transfer teklifi aldığını, prensipte de anlaştığını belirten Omer, Cordoba'nın gonderilmemesi uzerine bu transferden vazgectiğini anlattı. Tecrubeli kaleci, Turkiye'de cok iyi kaleciler olduğunu, ancak ozellikle buyuk kuluplerin ısrarla yabancı kaleci tercih ettiğini belirterek, ''Bu da gerek medyanın gerekse taraftarın yabancı oyuncuya olan toleransından kaynaklanıyor. Gaziantepspor'da oynarken Beşiktaş ile buyuk olcude anlaşmıştım. Beşiktaş'a (Cordoba'yı gonderirseniz gelirim) dedim. İsmi bende kalsın bir yonetici, 'tamam gel sonra gondereceğiz' dedi. Ben de bunun uzerine Beşiktaş yerine Genclerbirliği'ne gittim'' diye konuştu. __________________