Mesut Mestan secilmeleri halindeki yonetim anlayışlarını acıkladı
Futbol0 Mesaj
●21 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- Mesut Mestan secilmeleri halindeki yonetim anlayışlarını acıkladı
-
04-10-2019, 21:35:32Mesut Mestan secilmeleri halindeki yonetim anlayışlarını acıkladı ’Eski cağdan modern cağa gececeğiz’ diyen Mestan “Yonetim tarzımız acık olacak. Herkes her şeyi bilecek. Sessiz ve derinden gidiyoruz” şeklinde konuştu. Bursaspor Başkan adayı Mesut Mestan, secilmeleri halinde yonetim olarak şeffaflığı ilke edineceklerini soyledi. Uzun yıllardır yeşil beyazlı kulube hizmet ettiğini belirten Mestan “Şampiyon olduğumuz donemde Futbol Şube Sorumluluğu gorevini yuruttum. Hem transferler de hem de takımın icinde duzeni sağlamamda dolayı onemli katkım oldu. Adaylığım icin kamuoyu baskısı yapıldı. Bu işin mutfağından geldim. Bursaspor sevgisi ağır bastı ‘hayır’ diyemedik. Koltuk meraklısı değiliz. Yapılacak atılımlar onemli. Yukarıya cıkardığımız adımları aşağıya duşurmemek istiyoruz’ dedi. ’DERSİMİZE CALIŞIYORUZ’ Yonetim olarak her turlu bilgiyi acıklayacaklarının altını cizen Mestan, şoyle devam etti: “Ben şunu net soyluyorum. Eski cağdan modern cağa gececeğiz. Şeffaf bir yonetim olacak. Butun sistem 1 yılda oturacak. Hesap kitap acık olacak. Butun kamuoyu her şeyi bilecek. Mali durumdan haberi olacak herkesin. Transferde dikkat edeceğiz. Avrupa da ceyrek final oynayacak bir Bursaspor yaratacağız. Oncelikle kendimize guveniyoruz. Dersimizi iyi calıştık. Yıllardır calışıyoruz. Neler yapacağımızı cok iyi biliyoruz. İlk once biz cıktık. Yakışan bir acıklama yaptık. Biz her şeyi yakışan bir şekilde yurutmeye devam ediyoruz. Biz de faksla yapardık bu işi ama yapmadık.” “Kulubun mali yapısını tam olarak bilmiyorum. Borcu yok alacağı yok diye biliyorum. Secilirsek ilk fırsatta bunu kamuoyu ile paylaşacağız. Goreve gelirsek kulupte her şeyi uzmanlar yonetecek. Yerelden alınan yardım ulusala yayılacak. Alamazsak yarışamayız. Alt yapıya eğileceğiz. Storelerimiz var modacımız yok. Boyle bir şey olamaz. Ben malımı satamıyorum. Kurumsal yapı olacak. Ekonomistlerle calışacağız. Pazarlamayı geliştireceğiz. Yoneticiler iş yapmaz. Başkan yonetici sadece yonetir.’ Teknik Direktor konusuna da değinen Mestan, “Şu aşamada Hikmet Karaman takımın sozleşmeli teknik adamı. Secildiğimiz tartirde oturur konuşuruz. Devam etmeden yanayım. Dere gecerken at değiştirilmez. Kendisi calışmak istemezse onu bilemem. Ben başarılı buluyorum. Değiştirmek gibi bir duşuncemiz yok. Biz kalmasından yana goruş bildireceğiz’ dedi. Mesut Mestan, Olağanustu Genel Kurulu oncesi birleşme konularına da acıklık getirerek, “Birleşme gibi bir beklentimiz yok. Bu aşamadan sonra imkansız. Biz yolumuza devam edeceğiz. Secileceğimize inanıyoruz. Sessiz ve derinden geliyoruz. Bizi hesaba katmayanlar yanıldıklarını gorecekler” diye konuştu. Mestan, Bursaspor’un kotu zamanında da yanında olduğunu ifade ederek şoyle konuştu: “Kulupte eski hatalar yapılmayacak. Benim 2 sezonda yaptığım hicbir transferde şaibe yok. Gencim azimliyim. Hedeflerim var. Kupa aldık 50 yıl daha mı bekleyeceğiz. Kupalara talibiz. Kimse başkan adayı cıkmadığı vakit ben yine cıktım. Eskiden deplasmana gidecek otobus bulamazken şimdi ucakla gidiyoruz. Ben o zaman vardım. Gecmişte yaptıklarımız bunu orneğidir. Bunu daha iyi yapmak icin yapacağız” şeklinde konuştu. Mesut Mestan, yonetim listesiyle ilgili olarak, “Listem şekillendi. Tum liste değişecek. Genel Kurul uyelerine tavsiyem cıtayı yukseğe taşıyacak başkan adayına oy versinler. Bu kongreden kazanan Bursaspor olsun” dedi. Olay __________________