Ankaragucu Başkanı Mehmet Yiğiner'den flaş acıklamalar... Kulubun 24 milyon TL vergi borcu olduğunu ifade eden Başkan, “FIFA’daki dosyalardan başımızı kaldıramadan yeni sorunlar cıkıyor. Borcu yapan cekip gitmiş. Vergi borclarının, gecmiş yonetimlere rucu etmesi icin yasal calışma yapacağız” diye konuştu. MKE Ankaragucu Başkanı Mehmet Yiğiner, kendi yonetimlerine ait olmayan borcları odemekten yorulduklarını belirtip, “Hangi cephede mucadele edeceğimizi şaşırdık. Gecmiş donem yonetimleri odeme yapmadığından 24 milyon TL vergi borcu birikmiş. Geriye doğru, kim vergi borcunu odememişse, onunla ilgili yasal sureci başlatacağız” diye konuştu. Ankaragucu’ne sahip cıkma ve onu yaşatma konusunda verdikleri savaşta cok yalnız bırakıldıklarını, destek olması gerekenleri yanlarında bulamadıklarını dile getiren Yiğiner, şunları soyledi: “İlk gun ne soylediysek bugun de aynı şeyleri soyluyoruz. Zor gunumuzde yanımızda olanların biz de yanında oluruz. Bize sırtını donenlere biz de sırtımızı doneriz. Bu kulup, gecmiş donem yonetimlerinin borc yuku ile bitme noktasına getirilmiş. Yaklaşık bir ay once FIFA’dan 2 dosya daha geldi. Stefan Senecky ve Drago Gabric, alacakları odenmediği icin dava acmış. Zaten, 12 dosya vardı. Bir de bu ikisi eklendi. Eksi puan ve kume duşurulme tehdidi, mevcut olan bu dosyalarla ilgili odeme yapılmadığı anda tepemize inecek gibi duruyor. Bunların hangisi bizim yonetimin borcu. Gabric kiralık gelmiş, oyuncunun parası odenmemiş. Şimdi biz bu yukun altına giriyoruz. Odeme planı yaptık, miktarı belirledik. Diğer dosyalar gibi bunu da cozume kavuşturacağımızı umuyorum. Senecky ile ilgili olarak da FIFA’ya yazı yazdık. Bu oyuncunun TFF nezdinde de davası olduğunu ve iki ayrı davanın yurutulmemesini, burada bu sorunu cozmek icin calışma yapacağımızı ilettik. FIFA’dan yazı bekliyoruz. Stanislav Sestak ile ilgili sorunu herkes biliyor. 2 milyon 900 bin Euro bonservis bedeli ile Ahmet Gokcek yonetiminde alınan oyuncu, bu bedel ile ilgili odeme yapılmadan 400 bin Euro’ya Bursaspor’a satılıyor. Arada 6 milyon TL fark var. Bugun o 6 milyonu masaya koysak, PTT Birinci Lige yeniden cıkarız.”x BORCU YAPAN BU BORCU FAİZİYLE ODESİN “Ankaragucu’nun, 24 milyon TL vergi borcu var. Gecmiş donem yonetimleri odeme yapmadığından bu borc oluşmuş. Şimdi dava acıp, kimseyi ayırmadan, bu borcları yapanlara borcun rucu etmesi icin yasal calışma yapacağız. Yonetim olarak hangi cephede mucadele edeceğimizi şaşırdık. Surekli borc oduyoruz. Buyukşehir, tum Ankara’nın belediyesi. Keciorengucu, Bugsaş ve Ankaraspor’a nasıl yardım yapıyorsa, en azından yarısını da Ankaragucu’ne yapmalı. Bu yonetim bu gune kadar 4-5 trilyon harcadı. Harcamaya da devam eder ama bu kentin markası, bu kadar sahipsiz bu kadar desteksiz kalmamalı. 2 bin forma yaptırdık, kısa surede tukendi. 20 bin tane daha yaptırsak eminim o da hemen biter. Cunku bu kentte Ankaragucu’ne karşı muthiş bir ilgi ve sevgi var. Bu sevgiyi, Ankaralıyım diyen, karşılıksız bırakmamalı. Bu kulube, bu takıma, bu genclere sahip cıkmalı. Esnaf kardeşlerimiz ide bu işin icine sokmaya başladık. Bizim de plan ve projelerimiz var. Bundan sonrası icin herkes, hesabını daha iyi yapsın.” ANKARAGUCU 19 MAYIS’DAN BAŞKA YERDE OYNAMAZ “Ankaragucu olarak gelecek sezon 2. Ligde misafir olarak kalmayı ve kısa surede once PTT Birinci Lig ardından da Super Lige yukselmeyi hedefliyoruz. Maclarımızı nerede oynayacağımız ile ilgili sorular soruluyor. Ankaragucu takımı, 19 Mayıs Stadı’ndan başka bir yerde oynamaz. Bununla ilgili olarak Spor Genel Mudurumuz’den randevu talep ettik. Ne pahasına olursa olsun 19 Mayıs’ta kalacağız. Sezonluk kira bedeli cok yuksek değil. 150-200 bin TL veremeyecek kadar aciz değiliz. Biz en kısa surede yeniden Super Lige cıkmayı hedefliyoruz. İkinci ligde oynayacak olsak kimsenin desteğine ihtiyacımız olmaz.” TEKNİK DİREKTOR KARARI BU HAFTA VERİLECEK “Teknik Direktor konusunda 3-4 aday ile arkadaşlarımız goruşme halinde. Hayati Soydaş da bu isimlerden biri. Şu an icin net bir şey yok. Bir hafta icinde teknik adam konusunu neticelendireceğimizi umuyorum. Kadro konusunda da calışmalarımız suruyor. Sozleşmesi devam eden oyuncularımızın kulupteki alacaklarını yatırıyoruz. Onlarla anlaşacağımıza inanıyorum. PTT Birinci ligden cıkan Torku Konyaspor’a son macta kafa tutan, diğer maclarda rakiplerine korku salan kadromuzun İkinci Lig icin cok ust duzeyde olduğunu soyleyebilirim. Turkiye genelinde bir secme yaptık. A2 takımından da oyuncuları yukarı cıkaracağız.” “Genel kurulla ilgili calışmamız suruyor. Yonetime heyecan verecek, ekonomik destek sağlayacak isimlere ihtiyac var. Bugun birileri cıkıp, şu oyuncunun transferini ben ustleniyorum. Bu oyuncunun sozleşme bedelini ben karşılayacağım diyerek, net ifadeler kullanmalı. Bizim, boş vaatleri dinleyerek gecirecek zamanımız yok.” Kaynak __________________