Turkiye Futbol Federasyonu’nun olağan mali kongresi oncesinde biraraya gelen, Ankaragucu, Kocaelispor ve Sakaryaspor kulup başkanları, taleplerini anlatmak icin son ana kadar bekleyince, treni kacırdı. 3 kulup, yaşadığı ekonomik sıkıntıyı genel kurul delegelerine anlatma fırsatı bulamadı. Turkiye Futbol Federasyonu’nun olağan mali genel kurulunda, Yıldırım Demiroren yonetiminin hesap ve faaliyetleri ibra edilirken, ilginc bir olay yaşandı. Kongre oncesinde biraraya gelen; Ankaragucu, Kocaelispor ve Sakaryaspor kulup başkanları, yaşadıkları ekonomik sıkıntıları medya kanalıyla duyurmaya calışmıştı. Başkanlar, cozume yonelik olarak, oncelikle 3 madde olarak belirledikleri taleplerini, genel kurul delegeleri ve yonetim kurulu uyeleri onunde de duyurmak istemişti. Ancak, başkanlar kongre acemiliği ve dikkatsizlik nedeniyle taktik hatası yapınca, duşuncelerini genel kurulda dile getiremedi. Genel Kurul salonunda yan yana oturan A.Gucu Başkanı Mehmet Yiğiner ve Kocaelispor Başkanı Nebil Uzun, orta sıralardan kongreyi izledi. 20 maddelik gundemle toplanan genel kurulda, faaliyet ve denetleme kurulu raporu gibi detaylı maddeleri Divan Kurulu’nun idaresinde cok kısa surede gecilirken, delegeler de soz alarak goruş ve duşuncelerini anlatmaya calıştı. En uzun konuşmayı Trabzonspor Kulup Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu yaparken, Federasyon Başkanı Yıldırım Demiroren, Başkan Vekili Ufuk Ozerten, eski başkanlardan Kemal Ulusu ve Yılmaz Tokatlı, Faal Futbol Hakemleri ve Gozlemcileri Derneği Başkanı Abdurrahman Arıcı, Gaziosmanpaşa Spor Kulubu delegesi, Trabzonspor Yonetim Kurulu uyesi İbrahim Usta, Divan kurulu uyesi ve Cankırıspor Kulup Başkanı Sevda Karaali genel kurula hitap eden diğer isimler oldu. DİVAN BAŞKANI GECİKME CEZASI KESTİ Kongrede, ibranın gercekleşmesi ve Başkan Yıldırım Demiroren’in teşekkur konuşması sırasında, Mehmet Yiğiner ve Nebil Uzun, onden ikinci sıraya kadar geldi. Demiroren’in, konuşmasını bitirip kursuden inmek uzere olduğu anda başkanlar Divan Kurulu’ndan soz hakkı almak icin el kaldırdı. Divan Başkanı olan aynı zamanda Kulupler Birliği Başkanlığı’nı yuruten Halil Unal, bu talebi gormesine rağmen karşılık vermedi ve genel kurulu kapatıyorum işareti yaptıktan sonra kongreyi noktaladı. Son ana kadar bekleyen başkanlar, bu gelişmenin ardından seslerini duyurma şansını kullanamadı. BİR ARAYA GELİP STRATEJİ BELİRLEMİŞTİ 3 kulup başkanı, kongreden bir gun once biraraya gelmiş; ekonomik sıkıntı ceken kuluplere cıkış yolu bulunabilmesi amacıyla, gelirlerinin yuzde ellisinin bloke edilmesi, transfer yasağının yumuşatılarak transfer kısıtlaması adı altında 3-4 oyuncuya izin verilmesi, transfer edilen amator oyuncuların 1 yıl bekleme kuralının kaldırılması ve yoneticilerin gorevde oldukları donemle ilgili mapsuplaşmanın, gorevlerinin bitiminde, hemen gercekleştirilmesi gibi konuları, delegelere ve federasyon yonetim kuruluna iletme konusunda dayanışma sergilemişti. Kaynak __________________