5 mac sonunda alınan 4 galibiyet toplanan 12 puan ve lig 2.liği ama herkesin icinde tarif etmekte zorlandığı bir hoşnutsuzluk var Bunun sebebi; Oynanan futbolun kalitesizliği mi? Rakiplere verilen pozisyonların cokluğu mu? Hamza Hoca’nın kadro tercihleri mi? Turkiye’deki futbol endustrisindeki genel bir cokuş mu? Belki hepsi, belki daha başka sebepler, belki de kafamızdaki cıtanın cok yukseklerde olması… Oncelikle sakatlıkların devam ettiği ve kadronun bu seviyede olduğu her mac, rakip kim olursa olsun, Bursaspor icin zor olacaktır Bunu Pazar gunu bir kez daha net bir şekilde gorduk İlk olarak, sahaya cıkan 11 ile ilgili; Defansın gobeğinde Ertuğrul-Sivok ikilisini, sağbekte de Mert Ornek tercihini bekliyordum Sebebi de, gerek İsmail’in yaptığı kritik hataların fazlalığı, gerek Ertuğrul’un gosterdiği performans ve gerekse de Mert Ornek’in ofansif katkısının cok daha iyi olması Zira ic sahada oynadığınız her macta kanat beklerinin hucuma verdiği destek skor ve pozisyon zenginliği bakımından cok onemli Onemli diyorum cunku defansın onunde oynayan Faty-Şamil ikilisinin Batalla’ya olan sınırlı katkısı, kanat akınlarının değerini bir kat daha artırıyor Orta sahadaki Şamil-Faty tercihi ise Hamza Hoca’nın “Gol yemeyim, nasıl olsa bir tane atarım” mantığının bir sonucu Bu tercih kimilerine gore doğru kabul edilebilir ama soz konusu Bursa şehri ve ic saha macı olduğunda tepkinin de beraberinde gelmesi kacınılmaz oluyor Takımın 3. bolgesindeki tercihler konusunda ise eldeki mevcut kadro imkÂnlarıyla kimsenin bir itirazının olduğunu duşunmuyorum Peki, sahaya yansıyan futbol goruntusu niye bu kadar kotuydu? Kasımpaşa karşısında ozellikle ilk yarıda ciddi problemler yaşadık Bunun da bircok sebebi var; Şamil-Faty ikilisinin orta sahada topu tutma ve oyunu yonlendirme bakımından yavaş ve etkisiz kalması, Rakibin Aziz’in olduğu kanadı iyi kapatması ve Aziz’i nispeten oyundan duşurmesi ve ofansa olan katkısını engellemeleri, Ertuğrul’un ofansa hemen hic katkı verememesi, Joshua John’un etkisiz oyunu, Del Valle’nin ayağında cok fazla top tutma isteği Batalla’nın cok yalnız ve surekli ikili adam markajında kalması, Ve Kasımpaşa’nın gecen haftalarda ki kotu goruntusunden uzaklaşıp, cok daha istekli, daha mucadeleci bir oyun ortaya koyması Hamza Hoca’nın hamleleri; Doğrusu ilk yarıda rakibe verilen 5 pozisyon ve Bursaspor’un etkisiz futbolundan sonra ikinci yarıya Jorquera veya Bilal’den birisini alarak başlayacağını duşunmuştum Bunun icin 61. dakikayı bekledi ve akabinde de aradığımız golu bulduk Buradaki her iki değişiklik de doğruydu Orta sahada oyun kurmak anlamında Jorquera, Batalla’nın imdadına yetişti Sercan’dan da gununde olmayan John’un yerine bir hareketlilik kazandırmasını bekledi Acıkcası bu hamle anında etkili oldu ve yapılan ortaya kafasını uzatan Sercan’ın vuruşu, sonrasında topun defanstan Jorquera’nın onune duşmesi ve Şililinin son iki haftada yaptığı ikinci altın vuruş… Perde kapanırken; Atılan gol sonrası oyun tam istediğimiz şekle donmuşken, İsmail’in “Durun! Beni unutmayın…” dercesine yaptırdığı penaltı ve gorduğu kırmızı kart, Timsah Arena’nın buz kesmesine neden olsa da, Harun’un “Sen varsan, ben de varım!” diyerek yaptığı kurtarış, tum Bursaspor taraftarlarının icini ısıttı… Şimdi ne olacak? Herkesin maclara gelmeden once kalbini bir doktora gostermesi şart Sakatların bir an once donmesi gerekiyor Bursa’nın evliyalar şehri olduğunu herkesin kabul etmesini bekleyeceğiz… Zira ortaya konan bu futbol kalitesiyle, 5 haftada alınan 4 galibiyetin başka bir izahını yapmak biraz zor oluyor… Prof. Dr. Sinan Cavun / Hurriyet Bursa