OLAY TV'nin fark yaratan programlarından Spor Saati'nin bu haftaki konuğu Bursaspor'un şampiyonluğundaki onemli isimlerden İbrahim Ozturk oldu. Tam 6,5 yıl yeşil beyazlı formayı giyen ve mucadelesiyle, hırsıyla, efendiliğiyle takdir edilen tecrubeli stoper, şu sıralar Sivasspor'un başarısı icin ter dokuyor. Tabii ki ana konumuz, Bursaspor ve o muhteşem sezon... İbrahim o donem yaşanılanların hicbir zaman unutulmayacağını soyluyor. O surecte 'Fedakarlığın, mucadelenin, hırsın, isteğin, birlik ve beraberliğin karşılığını aldık' diyen İbrahim'in ağzından işte o inanılmaz şampiyonluk... 11 DEĞİL 12 KİŞİ OYNUYORDUK 'Şampiyonluk tabii ki kolay olmadı. Ancak bir sene once onun temelleri atılmıştı. Takım birbirini iyi tanıyordu. Arkadaşlık anlamında tek sıkıntı yoktu. Abi kardeş ilişkileri cok iyiydi. Herkes birbirinden birşeyler oğreniyordu ve bu performansımıza yansıdı. Aramızda her zaman konuştuk; Biz futbolumuzu oynayalım, gerisi zaten gelir diye. Onemli bir ayrıntı var. Biz maclarımızı 11 değil 12 kişi oynuyorduk. Gerek iceride, gerekse deplasmanda taraftarımız her zaman farkını ortaya koydu. Kendi icimizde konuşuyorduk 'Neden olmasın' diye. Futbol olarak goz dolduruyorduk ve skorlar geliyordu.' 2 KİŞİLİK KOŞARDIK 'Mesela Batalla... Coğu zaman 60'da sahaya giriyordu. O donem Batalla icin 90 dakikalık oyuncu değil yorumları yapıldı. Biz de 'Ben iki kişilik koşarım yeter ki Batalla veya Ergic gol atsın' mantığı vardı. Herkes gorevini biliyordu. Batalla beklerken Ergic vardı onunde. Ergic'in de cok katkısı olmuştur Bursaspor'a. Bu tecrubelilerin yanında gencler de cok şeyler oğrendi. Biz boyle bir gruptuk ve şampiyonluk geldi. Bursaspor neden 2. şampiyonluğu yaşamasın. Bu taraftar varken bence zor değil. Yeter ki herkes bir olsun, butun olsun. Bizim yakaladığımız arkadaşlığı, mucadeleyi, hırsı isteği oluştururlarsa emin olun gerisi gelir. Cunku tek şampiyonluk Bursaspor'u kesmez.' BİZDE PARA KONUŞULMAZDI 'Şampiyonluk doneminde maddi sıkıntılar vardı, ama hic sorun olmadı. O donem para konuşulmuyordu. Parayla işimiz yoktu bizim. Alırsan, gelecek zaten. Şehir arkanda, şehrin buyukleri arkanda. Yeter ki başarı gelsin. Onemli olan istemekti, gostermekti. Herkes onu duşundu. Para bizim icin her zaman ikinci plandaydı.' 1 DAKİKA 90 DAKİKA GİBİ GELDİ 'Son macta Beşiktaş'ı yeneceğimize inandık. Biz gerekeni yapalım dedik. Mac bitti, İstanbul'dan gelecek haber anında omrumuzden omur gitti. 1 dakikalık surec 90 dakikadan daha uzun geldi. Sonucunda yaşanan mutluluğu biliyorsunuz. Fenerbahce puan kaybedip, biz de kayıp yaşasaydık duşunun neler olurdu. Daha fazla yıkılırdık, daha fazla uzulurduk. Bir hafta sonra Fenerbahce-Trabzon macını izledim. İyi bir şampiyonluk yaşadığımızı anladım. Biz haketmişiz.' AH O BAŞAKŞEHİR MACI 'Galatasaray'la Ali Sami Yen'de golsuz berabere kaldığımız bir mac var. Liderliği kaybetmiştik. Moral bozukluğu oldu fakat o puan bizi şampiyon yaptı. Cunku arkadan gelmek her zaman daha tehlikeydi. O donem İstanbul'daki Başakşehir macına cok uzulmuştum. Taraftarımız adeta Olimpiyat'ı doldurmuştu. Cok uzulmuştuk tum takım olarak. Deplasmanda kazandığımız ve geriden gelip ustunluk kurduğumuz Fenerbahce ve Beşiktaş macları oldukca kilitdi. Kırılma maclarıydı. Rakibe yenilmemek onemliydi biz kazanıp geldik.' HOCA İYİ İŞLER YAPTI 'Ertuğrul Sağlam'ın da yaptıkları ortada. Sozle değil icraatla iyi işler yaptı. Bursaspor'u her yıl Avrupa savaşının icine soktu. Herhalde o donem sadece ligi 2. bitirmedik. Birlikte guzel donemler yaşadık.' ONEMLİ OLAN BIRAKTIKTAN SONRA HATIRLANMAK 'O donem takımda iyi bir arkadaşlık vardı. Tesise gittiğiniz zaman canım cicim, dışarıda tanımamak olur mu? Bu noktalar işte başarıyı getiriyor. Biz halen goruşuyoruz. O gunleri anlatıyoruz. Zevk alıyoruz, mutlu oluyoruz. Futbolda oynarken değil, bıraktıktan sonra hatılanmaktır onemli olan. Biz de hata yaptık ama hicbir zaman art niyetli değildik.' COK ACEMİYDİK 'Şampiyonlar Ligi farklı dunyaydı. Cıktığınız zaman o farkı hissediyorsunuz. Futbol her yerde futbol ama tecrube farklı bir olay. Valencia, Manchester United, Glasgow'la mucadele ettik. Kolay olmayacağını biliyorduk. En azından Bursaspor ismini daha cok duyurmayı istemiştik. İcimde burukluk var cunku istediklerimizi yapamadık. Biraz daha camiayı taraftarı mutlu edebilirdik. Fırsatı kacırdık. Acemilikten dolayı fazla bir şey yapamadık.' TWENTE MACINA KAHROLMUŞTUM 'Avrupa Ligi'ndeki Twente macını asla unutamam. İkinci mac Bursa'da olsaydı, turu atlardık. Rakip o donem iyiydi. Şimdi o derecede iyi değiller belki ama o donemki kadroları cok iyiydi. Kaliteli bir takıma karşı oynadık. Tecrubesizlik o macta bizi yakmıştı.' TELEFONLARIMA BAKILMADI 'Bursaspor'dan ayrılış surecimde sıkıntılar yaşadım. Ancak vicdanım cok rahat. Burada cok guzel 6,5 yılım gecti. Ayrılık surecimde kırgınlıklarım oldu. Bu şekilde sonuclansın istemezdim. İnsanlar konuşup anlaşabilir. Ortada buyuk problem de yoktu. Eğer mac uzerinden değerlendiriyorsa, benim burada 200 macım var. Bu kadar basit bitmesi beni uzdu. Kesinlikle telefonlarıma bakılmadı. En cok buna uzuldum. Telefonuma bakılsaydı daha farklı olabilirdi. Biz oynarken de, para pulu konuşan birisi olmadık. Bursaspor adına leke gelecek bir şey yapmaktan her zaman uzak durdum. Benim icin onemli olan Bursaspyor'du. Bana o surecte kızan, tepki gosteren de olmuştur ama surec benden kaynaklanan bir surec değildi.' TARAFTAR OLSUN STADYUMUN ONEMİ YOK 'Sivas'ta cok guzel bir stadyum oldu. Herkesin gelip gormesini isterim. Timsah Arena'ya gelmedim. Televizyondan gordum, gercekten etkileyici. Bursaspor taraftarı icinde olduğu surece stadyumun aslında pek onemi yok. Atmosfer her zaman etkileyici oluyor. Oynamak isterdim tabii ki Timsah Arena'da. İnsanın icinde olan duygular bunlar. Yeni stadyum Sivas'ta kısmet oldu bize.' İYİ TRANSFER BAŞARI DEMEK DEĞİLDİR 'Bursaspor'u yakından takip ediyorum. Son donemlerde zor surecler yaşandı. Oncelikle şunu belirteyim; Biz 3. veya 4. olurken kızanlar vardı. Şimdi tablo nerelere geldi. Takımlarda geciş donemleri olur. Bursaspor'un her zaman Avrupa'ya gitmesini isterim. Şu an goruyorum ki, doğru zamanda doğru hamleler yapılıyor. İyi transfer demek, başarı demek değildir. İsim getiriyorsunuz ama bazen katkısı olmuyor. Mesela bizde İnsua vardı. Kaliteli futbolcuydu ama tutmadı. Bu bir ornektir. Sabır ve zaman Bursaspor'un ilacı bence şu an. Burada taraftar olduğu surece bunlar bana gore gecicidir' FUTBOLU AKLIYLA OYNAYAN ADAM 'Batalla'yı hala zevkle izliyorum. Şimdi kaptan ve sorumluluğu arttı. Hep aynı tempoda. Topla oynamayı seviyor. Topu aldığı vakit gideceği yeri cok iyi biliyor. Siz onu o an goremiyorsunuz ama bir bakmışsınız kale dibinde. Futbolu aklıyla oynuyor. Fiziksel olarak ikili mucadeleye girmiyor mesela. Herşeyden once kendini cok iyi tanıyor. Futbolu cok iyi biliyor. Onun icin Batalla zaten. Onunla oynamak buyuk bir zevkti. Turkiye'ye gelen en iyi 10 numaralar icinde ilk 3'te bana gore.' BURSASPOR'U VAKIFKOY AYAKTA TUTUYOR 'Vakıfkoy Bursaspor icin cok buyuk bir maden. Bursaspor bugun sıkıntı yaşamıyorsa orasının sayesinde. Diğer takımlarda transfere harcanan rakamları goruyoruz. Hayretler icersinde kalıyorum bazen. Bursaspor'u bence Vakıfkoy ayakta tutuyor. Transfer olmasa bile altyapıda her zaman bir alternatif cıkartabiliyor. Emin olun şu an hangi şehre giderseniz gidin butun gencler, Bursaspor altyapısında oynamak icin can atıyor. Burada şans bulabileceklerini biliyorlar.' 40'A KADAR OYNARIM '35 yaşındayım. 40'a kadar oynayacak gucu, kuvveti kendimde goruyorum.. Oynayabildiğim kadar devam etmek istiyorum. Kendime iyi bakıyorum. Sonu gelecek tabii ki bununda. Antrenorluk hayalim var. Futbolun icinden kopmak istemiyorum. Cok hocayla calıştım. Bu surecte cok şeyler oğrendim. İyi bir antroner olma yolunda ilerleyeceğim.' JUBİLE HAYALİM VAR 'Jubile konusunda duşuncelerim var. Şampiyon olan kadro ile Bursaspor'un o gunku takımının yapacağı bir mac olabilir. Mesela Bursaspor-Sivasspor mucadelesi de olabilir. Sonucta Super Lig'de sadece Bursaspor ve Sivasspor'da forma giydim. Tabii ki zaman ve surec neler gosterir bilemem.' Bursasporluyuz.org
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- Şampiyonlar Ligi'inde tecrubemiz yoktu!