Başarılı orta saha oyuncumuz Ricardo Faty antrenman oncesinde saha kenarında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Antrenman oncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan deneyimli orta saha oyuncumuz Ricardo Faty, antrenman oncesi anaokulu oğrencilerinin yaptıkları surprize ilişkin, “Guzel bir surprizdi. Tesisimizde bu tarz heyecanları yaşamamız, yaşatmamız cok guzel. Bursaspor, sadece bir spor kulubu değil, bir şehrin gencliğini de temsil ediyor. Bu şehrin cocuklarını bu şekilde mutlu etmek de cok guzeldi. Cok da guzel bir jest yapmışlar. Hepimizin yuzlerini maskeleştirip, kendi suretleri haline getirmişler. Cok mutlu olduk” ifadelerini kullandı. “Her macta birazcık da onun icin oynuyoruz” Teknik Direktorumuz Hamza Hamzaoğlu’nun ekibinde yer alan Yıldırım Uran’ın doğum gununu de kutlayan Faty, “Her birimiz gibi onun da bu oluşumda cok katkısı var. En cok da karizmasıyla burada kendisini hissettiren bireylerimizden bir tanesi. Biliyoruz, sağlık durumundan haberimiz var. Doğum gunuyken kendisini hatırlamamıza bir sebep daha oldu. O da bizim parcamız olduğu icin antrenmanlarda onun icin de bir şeyler yapıyoruz. Her macta birazcık da onun icin oynuyoruz” diye konuştu. “Şanssız bir sakatlık” Sakatlığına ilişkin sorulan soruyu yanıtlayan Faty, “Şanssız bir sakatlık. İstediğimiz bir şey değildi. Cok onemli bir karşılaşmayı kacırmak zorunda kaldım. Bu kotu şansın ardından en azından beni iyi hissettiren bir olay vardı. O da milli takım arasının girmesi. Sakatlığım belli bir sure daha devam edeceği icin bu arada mac oynanmayacak olması benim daha az mac kacırmama sebep olacak. İyi tarafından bakmaya calışıyorum. Oynayacağım ilk karşılaşmaya hazırlanmaya calışıyorum” dedi. “Kafamızı bu tarz şeylerle meşgul etmek bizim gorevimiz değil” Bir basın mensubunun, ‘Şampiyonluğa ne kadar yakın, ne kadar uzaksınız?’ sorusunu yanıtlayan deneyimli oyuncu, “Biz profesyonel oyuncular olarak elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz ama bu tarz kelimeleri kullanmak bizim onceliğimiz değil. Biz profesyonel oyuncuların onceliği onumuzdeki karşılaşmalara hazırlanmak ve hafta hafta elimizden gelenin en iyisini yapmaya calışmak. Daha sonrasında olabilecek şeyler vardır, biz bunun farkındayız ama bunları ne soylemek, ne de kafamızı bu tarz şeylerle meşgul etmek bizim gorevimiz değil. Başkaları bunun planını yapacaktır. Bizim planımız en iyi şekilde onumuzdeki maca hazırlanmak” şeklinde konuştu. “Bizim onceliğimiz sonucları almak” Takımın oyununun iyi bulunmadığı şeklindeki eleştirilerin hatırlatılması uzerine Faty, sozlerini şoyle tamamladı: “Bu tarz eleştirileri anlayışla karşılayabiliyorum. Kadromuzun tamamı olmasa da belli bir kısmını sezon başında değiştirdik. Bu uyumu guzel futbola değiştirmek bir anda olabilecek bir şey değil. Belli bir zaman gerekebiliyor. Bursaspor gibi bir kulupseniz, Bursaspor gibi bir kulubun takımında oynuyorsanız, bilirsiniz ki diğer takımlardan daha onemlidir sonuclar. Once sonucu almaya odaklanırsınız. Guzel futbol onemlidir ama benim olmadığım Gaziantepspor macını ele alacak olursak hem rakip cok iyi, hem saha şartları guzel futbol oynamaya elverişli gozukmedi. Bizim onceliğimiz sonucları almak. Uzerimizdeki puan baskısı azaldığı zaman mutlaka daha guzel futbol oynamaya odaklanabiliriz. Şimdilik saha şartları, rakibimizin bize oluşturabileceği tehditleri ele aldığımızda iyi bir futbol yerine, doğru bir futbol oynamaya calışıyoruz. Şu anki onceliğimiz o. Cunku puanları toplamamız ve sıralamada yukselmeye devam etmemiz gerekiyor." Bursaspor.org