Akhisarspor'un umudu Mehmet Altıparmak
Futbol0 Mesaj
●19 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- Akhisarspor'un umudu Mehmet Altıparmak
-
04-10-2019, 21:21:00Akhisarspor'un umudu Mehmet Altıparmak Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Akhisarspor'un teknik direktoru Mehmet Altıparmak, Buyukşehir Belediye Erzurumspor ve Gazişehir Gaziantep'ten sonra Akhisarspor'u da Super Lig'e cıkararak şampiyonluk serisini surdurmek istiyor. Buyukşehir Belediye Erzurumspor'dan sonra Gazişehir Gaziantep'i Super Lig'e cıkarmayı başaran 50 yaşındaki tecrubeli teknik direktor, yeni sezonda anlaşmaya vardığı Akhisarspor ile şampiyonluk yaşamayı hedefliyor. Spor Toto 1. Lig'in 2017-2018 sezonunda Buyukşehir Belediye Erzurumspor'un başındayken, play-off finalinde Gazişehir Gaziantep'i penaltı atışlarında eleyerek mavi-beyazlı takımın uzun yıllar suren "Super Lig" hasretini bitiren Altıparmak, daha sonra 2018-2019 sezonunda 1. Lig takımlarından Gazişehir Gaziantep'in başına gecti. Gazişehir Gaziantep'i de bu sezonda Super Lig'e cıkararak şehrin uzun yıllardır kurduğu hayali gercekleştiren Altıparmak, bu kez Super Lig'den duşmenin uzuntusunu yaşayan Akhisarspor'un "Super Lig" umudu oldu. "Turkiye'de ilklerin arasına adımı yazdırmak istiyorum" Mehmet Altıparmak, AA muhabirine yaptığı acıklamada, iki sezonun şampiyon hocası olmaktan mutluluk duyduğunu soyledi. Akhisarspor ile 1.Lig'de mucadele edeceğini ve hedefinin şampiyonluk olduğunu ifade eden Altıparmak, "Akhisarspor ile de şampiyon olarak Turkiye'de ilklerin arasına adımı yazdırmak istiyorum." dedi. Altıparmak, daha once calıştırdığı başka takımlarda da başarılı bir grafik cizdiğini belirterek, şoyle konuştu: "Coğu takımda şampiyon olmamız dışında başarılı olduk. Mesela Denizlispor'a ilk gittiğimde takım kume duşuyordu ve başkanıyla konuştuğumuzda 'Hocam duştuk ne yapacağız' dedi. Ben dedim 'Merak etmeyin' Allah'a şukur orada da cok calıştık ve ligde kaldık. Denizlispor'un ligde kalması da şampiyonluk gibiydi ve 2 sene sonra Super Lig'e cıktı. O sene kume duşmuş olsaydı Samsunspor ve Kocaelispor gibi ne olacağı belli olmayabilirdi." "Kurtarıcı olmak guzel şey" Calıştırdığı takımların başarılı olmasının kendisi icin gurur verici olduğunu aktaran Altıparmak, başarılı cıkışını surdurmek istediğini dile getirdi. "Kurtarıcı hoca" olarak gorulmesinin guzel bir duygu olduğunu anlatan Altıparmak, şunları kaydetti: "Bizim icin kurtarıcı olmak guzel bir şey ama Super Lig'de kalıcı olamıyoruz diye sorun var herhalde. 1. Lig'deyken biz biliyoruz, Super Lig'e cıkınca yoneticiler biliyor. Genelde bizden cok bildikleri icin boyle bir kanı var aslında. Bir takım Super Lig'e cıkar ve hoca yetersiz derler. Peki şehir, taraftar ve yonetici yeterli mi bunları sorgulayan yok. Bu ulkenin genel bir sorunu her zaman belli isimler vardır ve o isimler uzerinde olmasını isterler." "Biz bu duzeni yıkmak icin buradayız" Altıparmak, 5 yıl once kuluplerin kendisini 1. Lig'de de kabul etmediğini ancak yaptıklarıyla bu ligde kalıcı olmayı başardığını ifade ederek, Super Lig'de kalıcı bir teknik direktor olmayı hedeflediğini vurguladı. Galatasaray ile Super Kupa macına cıkacaklarına değinen Altıparmak, "Hangi mac olursa olsun ben kazanmak icin oynarım. Cok zorlu bir rakibe karşı oynayacağız ve Galatasaray'ın gucunu soyleme gerek yok ama onemli olan bu macta bizim ne yapacağımız. Sezon başı olması nedeniyle boyle macların sonucu pek belli olmaz cunku futbolcular hazır olmayabilir. Belki bizi cok onemsemeyecekler ama biz Super Lig'de şampiyonluk macı oynar gibi oynayacağız. Son iki senenin şampiyonu biziz ve tekrar Super Kupa'yı Akhisar'a goturmek istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu. KAYNAK: İNTERNETHABER __________________