Medipol Başakşehir’in yeni transferlerinden Furkan Soyalp, UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarına katılma hakkı elde edeceklerine inandığını soyledi. Turuncu-lacivertli takımdaki ilk roportajını Avusturya kampında AA muhabirine veren Furkan, Medipol Başakşehir’e geldiği icin mutlu olduğunu belirterek, iyi bir takım olduklarını ve Şampiyonlar Ligi’nde oynamayı hak ettiklerini belirtti. Başakşehir’in kurumsal yapıya sahip, imkanları ust duzey bir kulup olduğunu aktaran 24 yaşındaki futbolcu, "Saha ici ve saha dışı sistemleri var. Tum organizasyon yerli yerinde. Bu calışmanın karşılığını er ya da gec alacaktır. Şampiyon olamadı ama surekli kendini geliştiren bir Başakşehir vardı, bence kaybedilmiş değil, kazanılmış şeyler bunlar. Bu yıl, bu takım Avrupa kupalarında ulkemizi temsil edecek ve bunun saygı duyulması gereken bir şey olduğunu duşunuyorum. İnanıyorum ki Şampiyonlar Ligi on elemesini gecip gruplarda mucadele edeceğiz. Tum takım da buna inanıyor. Bu calışma, bu disiplin sonunda başarıyı kesinlikle getirecektir." diye konuştu. Tum futbolcular gibi Şampiyonlar Ligi’nde oynamanın kendisi icin de cok onemli bir hedef olduğunu vurgulayan Furkan, "Zamanında Bursa’da akademiden cıkıp Şampiyonlar Ligi’nde saha icinde bayrağı sallayan genc cocuklardan birisiydim. O atmosferi hala hissedebiliyorum. O yuzden orada, o yıldızlı topla oynamak istiyorum. Bunlar belki nuanslar ama butune ulaştıran detaylar. Bu hırsla elimden geleni yapacağım. Bu takım Şampiyonlar Ligi’nde olmayı hak ediyor. On elemelerde elimizden geleni yapacağımızdan herkes emin olabilir." ifadelerini kullandı. Furkan, Şampiyonlar Ligi’nde karşılaşmak istediği takım ve top oynamak istediği stadı ise, "Bu yıl izlerken Ajax’a karşı oynamayı isterdim. Cunku o sistem oyunun nasıl işlediğini ve ona karşı neler yapabileceğimi gormek isterdim. Cunku onlara saygı duyuyorum. Dunya futbolunda ses getirdiler ve bu farklı bir yapılanma oldu. Bu yıl Ajax beni etkiledi ama oynamak istediğim statlardan biri Camp Nou." sozleriyle anlattı. "Bursa’da sozleşmem uzatılmadı" Bursaspor’dan ayrılma surecini de değinen orta saha oyuncusu, şoyle devam etti: "Beni bugune kadar getiren Bursaspor Kulubunun emeği cok buyuktur. Burada olmamı sağlayan oradaki performansımdır. Onlara minnettarım. İstemediğimiz bir şekilde sezonu bitirdik. Bu nedenle iletişimimiz kopuk oldu ama Bursa her zaman kalbimde olacaktır. Bende emeği buyuktur, ikinci ailem gibi, Ankara’dan sonra yaşadığım en uzun şehir orası oldu. Evim hala Bursa’da. Sozleşmemin son yılıydı, bu yılın da biraz da sancılı gecmesinden dolayı Bursa’da sozleşmem uzatılmadı. Onlar uzatmadığı zaman benim de oyuncu olarak yapabileceğim pek bir şey yok. Gecen yıl son yılımdı, bunun da boyle olduğunu biliyordum. Kişisel tercihler, hoca tercihi, kuluple olan ilişkilerden dolayı boyle bir yola cıktık. Umarım benim icin hayırlı olur. Ben de alternatiflerime baktım, Başakşehir’in de benimle ilgilendiği gerceği vardı, boylesine profesyonel yapılanması olan bir kulupte oynamayı hep istiyordum. Hem saha ici hem de saha dışı sistemi olarak beni cezbediyordu o yuzden bugun buradayım. Hayallerime adım adım ilerliyorum, umarım bundan sonraki adımım Avrupa olur. Şu an takımda kalmak, sure bulmak, kendimi kabullendirmek oncelikli hedefler ama bana sorarsanız bundan sonraki durağın neresi diye, Avrupa’da bir takım hayal ederim." Furkan, "Senin gibi adı transfer haberleriyle de anılan bir oyuncu ile neden sozleşme uzatılmak istenilmedi?" sorusuna, "Sezon başında bir talihizliğim, kadro dışı kalma olayım oldu. O aradaki duygusal bağları biraz zedeledi. Uzun yıllardır Bursaspor Kulubunun icerisindeyim. Benden beklenen bir patlama vardı, ben de elimden geldiğince bunu yapmaya calıştım ama beklenti cok yuksek olunca yaptığınız normal şeyler bile standart altı gozukuyor. Benim de bunda payım var, beklenti de yuksekti... Aramızdaki bağlar kopmaya başladı. Ben hala cok seviyorum, hepsine saygı duyuyorum. Hicbir kırgınlığım yok ama arz-talep dengesi tutmayınca arada kopukluklar oluyor. Yonetim değişecekti, tercih bu yonde kullanıldı, iki taraf icin de umarım hayırlısı olur." yanıtını verdi. İstanbul ekibinin yeni transferi, Medipol Başakşehir’e gelmeden once adının Galatasaray ile anılması hakkında ise, "Sozleşmemin bitmesi ve maliyetsiz bir oyuncu olmam nedeniyle Turkiye’de coğu kulup tarafından istenilen pozisyona geldim. İstenilmek cok guzel. Bugune kadar ortaya koyduklarınızın karakterin geri yansıması gibi oluyor. Konuştuğum kuluplerin hepsi cok değerliydi, hepsine cok teşekkur ederim ama artık buradayım ve burası icin savaşacağım." acıklamasında bulundu. "Modern futbolda 10 numara kaldığını duşunmuyorum" Kendisini 10 numara olarak gormediğinin altını cizen Furkan Soyalp, "Modern futbolda 10 numara kaldığını duşunmuyorum. Tamamen atletik performans ve takım oyunu oynandığını duşunmuyorum. Bugun hocam ’Ne mevki oynamak istersin’ diye sorsa ’8 numara’ derim. Cunku oyunu oradan yonetmesi daha kolay ve biraz daha cesaretlendirici. 10 numaradayken arkanızdaki oyuncuların performansı 10 numarayı doğrudan etkiliyor. Size gelen topları, top akışını, pas trafiğinin kurbanı olabiliyorsanız. Bunun iyi yanları da olabilir, eğer pas trafiği iyi olursa siz boş kalan ve skor ureten oyuncu oluyorsunuz. Pas trafiği kotu olduğunda da oyundan ilk cıkan oyuncu oluyorsunuz. Ayrıca 8 numara mucadeleci ruhuma daha uygun. Klasik bir laf olduğu icin soylemiyorum ama hocam beni hangi mevkiye koyarsa koysun elimden gelenin hepsini yaparım." sozlerine yer verdi. Furkan, Medipol Başakşehir’de 8 numaralı pozisyonda gorev yapan Mossoro ile rekabeti konusunda ise, "Yıllarca Pablo Battala ile oynadım. Takım arkadaşlığı yaptım, surekli arkasında bekledim. Rekabet konusunda bir hayli tecrubeliyim. Mossoro da oyun zekası ve saha ici karakteriyle saygı duyduğum oyunculardan biri. Tanıdım daha cok saygı duydum. Tabii ki rekabet olacak, Mossoro’nun bu yıl sozleşmesinin son yılı. İsimler onemli değildir, kim daha fazla calışıyorsa, hak ediyorsa forma onun olsun." değerlendirmesinde bulundu. "Daha skorer olacağım" Furkan Soyalp, Bursaspor’da gol ve asist sayılarının duşuk kalmasının hatırlatılması uzerine ise şu goruşleri paylaştı: "Buraya gelmemdeki cok buyuk etkenlerden biri de bir oyun planının olmasıydı. Bursaspor’da oynarken, maca cıkarken bana şu soyleniyordu, ’10 numara, al forma senin, macı kurtar.’ Bu gercekten cok buyuk bir sorumluluk futbolcu icin. Buraya gelirken de bana şu soylendi, ’Sen pozisyonunu koru, her şeyi senin yapmana gerek yok, o top sana gelecek. Takım arkadaşların sana o topu getirecek, sen topu aldığın zaman ne yapacağını duşun.’ Ben de dedim ki ne kadar mantıklı. Cunku daha once surekli macı kurtarmak, sorumluluk, 10 numara, surekli bir şeyler yapmam lazım diye duşunurken, şimdi sistem oyunu olduğu icin burada sorumluluk herkese eşit paydada bolunmuş. Sen bu sistemde işini doğru yaparsan iş raylara oturuyor. Oyuncu kalitesi de arttığı icin, kişiye binen yuk azalıyor. Seni daha cabuk anlıyorlar, servisi daha net yapıyorlar, maclarda da boyle olursa daha skorer olacağımı ve daha fazla asist yapacağımı duşunuyorum." Furkan, iki sezon once Fenerbahce’ye attığı golun kendisi icin buyuk onem taşıdığını vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı: "Acıkcası benim de unutamadığım bir gol. Cunku cok fazla golum yok. Şaka bir yana benim icin cok unutulmaz bir gundu. Mac 0-0’dı, Pablo 10 numara ben 8 numara oynuyordum. Pablo topu almaya gitti, onun boşluğuna ben rotasyon yapmayı duşundum. Şu an bizim takımda olan Aziz Eraltay da topu bana attı, doner donmez ikiye bir yaptım, top onume geldikten sonra, Moussa Sow boşmuş ama ben tamamen kaleye odaklanmıştım. Vurdum ve cok guzel bir gol oldu. Sonra tekrar tekrar izliyorum, takımdaki tum arkadaşlarım o an şaşırmış. Antrenmanlarda atıyordum ama macta cesaret isteyen bir vuruş oldu. Pas acısı da vardı. Benim icin gercekten kabuğumun kırıldığı değil de cıtırdadığı bir andı, ondan sonra işler biraz daha kolaylaştı. Oz guven olarak daha iyi hissettim. Benim icin bir adımdı, umarım tekrar bunları yaşayabilirim. Cunku ben saha icinde deneme taraftarı olan bir yapıya sahibim. Eğer ekstra bir şey denemezsem ve mac normal biterse o gece uyku kotu olur. Deneyip kendi hatalarımla yuzleşmeyi yeğliyorum." "A Milli Takım’ın bana uzak olduğunu duşunmuyorum" Hedefleri arasında A Milli Takım forması giymek olduğunu da aktaran Furkan, "Dorukhan, İrfan cıktılar oynadılar ve buralara ulaştılar ve bize ornek oldular. Bunun aslında bu kadar da zor olmadığını, calışmanın karşılığının alınabileceğini gosterdiler. Ulkemizin bayrağı altında, altyapı millilere gittim ama A takım hic nasip olmadı. İnşallah olur, bunun icin calışacağım. Hedeflerimden birisi de bu. Performansımı yukselttikten sonra onun geleceğini duşunuyorum. Şenol Hoca cok saygı duyduğum biri. Daha once Bursaspor’da calışmıştım. Bana cok şey oğretmişti. Hem oğretmen kişiliği hem de antrenorluğune cok saygı duyduğum birisi. Ulke icin en iyisini duşunup, vicdanı ile hareket edecektir. Bizim yapmamız gereken calışmak ve gorev beklemek. A Milli Takım’ın bana uzak olduğunu duşunmuyorum. Ben ve benim gibi nice genc arkadaşların bir tık hızlanıp, calıştıkları zaman neler yapabileceklerini gosterdiklerini duşunuyorum." şeklinde goruş belirtti. Futbolcuların, sadece futbol değil sosyal yaşamlarına da ozen gostermelerinin onem taşıdığını anlatan Furkan Soyalp, sozlerini şoyle tamamladı: "Futbolun hayatımızın merkezinde olduğuna inanıyorum ama futbol dışında da bir hayatımızın olması gerektiğini duşunuyorum. Butun hayatımızı bu oyunun ustune yuklersek bu baskıyı kaldıramayacağımızı duşunuyorum. Sosyal, eğitim, aile ve kultur hayatımız olması gerekiyor. Ben de bir odev gibi bunlarla ozel olarak ilgilenmek istiyorum. Cunku zaman cok hızlı akıyor, cevrenizde sadece futbol olursa bu sizi daha fazla strese sokuyor. Kişisel gelişim adına her şeye acığım. Bazı konularda kendime duvarlar ormuyorum, eğitime ve oğrenmeye acığım. Hala Uludağ Universitesinde beden eğitimi ikinci sınıf oğrencisiyim, cok fazla devam edemediğim icin hala ikinci sınıftayım. Gelişimin bir sınırı olduğunu duşunmuyorum. Bu nedenle yeni bilgilere, araştırmaya acığım. Arkadaşlarım genelde bana "google" der. Cunku araştırmayı ve bilgiyi sevdiğim icin. Bu biraz yorucu aslında, cunku sorumluluk hissediyorsunuz." İnternet Haber