Medipol Başakşehir’in Brezilyalı yıldızı Robinho, takımda yaşanan değişikliklere rağmen şampiyonluk iddialarında hicbir değişiklik olmayacağını soyledi. Medipol Başakşehir’in Brezilyalı yıldızı Robinho, takımda yaşanan değişikliklere rağmen şampiyonluk iddialarında hicbir değişiklik olmayacağını soyledi. Turuncu-lacivertli takımın yeni sezon hazırlıklarını surdurduğu Avusturya’daki kampında AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Robinho, "Şampiyonluk iddiamızda hicbir değişiklik olmayacak. Teknik direktorumuz değişti ve takımımızdan onemli oyuncular ayrıldı ama onların yerine gelen oyuncular da kaliteli isimler. Buraya gelen oyuncular belirli bir kaliteye sahip olduğu icin buraya geliyor. Onun icin bu ayrılıkların bizi etkileyeceğini duşunmuyorum." ifadelerini kullandı. "Hedefim bu sezonu bir kupa ile suslemek" İyi bir sezon başı kampı gecirdiklerini aktaran Brezilyalı yıldız, "Tabii ki tatilden geldikten sonra bazı zorluklar yaşıyoruz ama zaten sezon başının da anlamı budur. Şu ana kadar cok iyi ve cok verimli calıştık. Hedefim, isteğim, Başakşehir’de kalmak, bircok gol atmak ve artık bu sezonu bir kupa ile suslemek." şeklinde goruş belirtti. Bu sezon en buyuk hedeflerinin başında takımı Şampiyonlar Ligi gruplarına taşımak olduğunun altını cizen Robinho, "Şampiyonlar Ligi arenasına cıkmak, orada oynamak tabii ki zor ama takımımızın Şampiyonlar Ligi’ne hazır olduğuna inanıyorum. Her ne kadar zor olursa olsun biz buna inandık. Şampiyonlar Ligi gruplarına kalmak istiyoruz." diye konuştu. "Sezon başından hicbir takıma ’Kesin şampiyon olur.’ diyemiyorsunuz" Robinho, Super Lig’de yeni sezonda şampiyonluk icin kıyasıya bir mucadelenin yaşanacağına inandığını dile getirdi. "Şampiyonluk iddiamızda hicbir değişiklik olmayacak, dediniz. Peki bu sezon şampiyonluk yarışında sizi en cok hangi takımın zorlayacağını duşunuyorsunuz?" sorusuna 35 yaşındaki oyuncu, "Bunu tek bir takıma indirgeyemeyiz, baktığınız zaman Galatasaray iyi bir takım ama Turkiye Super Ligi bence cok kaliteli bir lig ve kaliteli takımlardan oluşuyor. Ben bu ligde yer alan her takımın bizi zorlayacağını duşunuyorum." cevabını verdi. Super Lig’in kalitesinin her gecen yıl arttığına tanıklık ettiğini kaydeden Robinho, "Turkiye Ligi cok hafife alınacak bir lig değil, baktığınız zaman her sezon gelişen, kalitesini artıran bir lig. Super Lig’in kalitesinin anlaşılması adına şunu da soyleyebilirim, sezon başından hicbir takıma ’Kesin şampiyon olur.’ diyemiyorsunuz. Bence bu da ligin kalitesini gosteriyor." değerlendirmesinde bulundu. "Gecen sezonu cok iyi gecirdik sadece taclandıramadık" Robinho, gecen sezon şampiyonluğu kacırmanın uzuntusunu yaşadıklarını belirtirken, "Cok onemli bir puan farkına rağmen şampiyonluk fırsatını kullanamadınız. Bunun sebepleri nelerdi?" sorusunu ise şoyle cevapladı: "Bunu tek bir faktore bağlayamayız, baktığınız zaman bir suru neden, bir suru hata var ama gecmiş gecmişte kalmıştır. Bence gecen sezonu cok iyi gecirdik, sadece taclandıramadık, şampiyon olamadık. Şu anda gecmişi geride bırakıp, onumuze bakmamız gerek." Yıldız oyuncu, gecen sezon gol yollarında yaşanan sıkıntının hatırlatılması uzerine ise "Evet gecen sezon gol yollarında bazı sıkıntılar yaşadık. Adebayor’un da sakatlığı olmuştu, kendisi cok buyuk bir oyuncuydu. Ancak bu sezon ben olayım, Demba olsun ve diğer ofansta oynayan oyuncularımız olsun, ustumuze duşeni yaparak gol sayımızı daha da artırmak istiyoruz. Bir daha boyle bir sorun yaşamak istemiyoruz." değerlendirmesinde bulundu. Robinho, "Sivasspor’da oynarken Emre Kılınc’ı Paulo Dybala’ya benzetmiş ve bir yıldız adayı olarak gostermiştiniz. Medipol Başakşehir’de bir yıldız adayınız var mı?" sorusuna, "Sivas’ta oynarken Emre ile şakalaşıyordum, Emre buyuk bir oyuncu ve ben de bunu soylemiştim. Başakşehir’e baktığınız zaman ise Demba, Arda, Visca ve benim gibi cok kaliteli ve tecrubeli isimler var. Bence bizi ozel kılan sadece bireysel yetenek değil, takım butunluğune de bu bireysel yeteneği yansıtmamız." şeklinde cevap verdi. "Sahip olduğum bazı yetenekleri futsala borcluyum" Brezilya ile ozdeşleşen futsala ilginin azalmasının, bireysel yetenekli oyuncuların azalmasına sebep olduğu goruşune katıldığını belirten Robinho, "Baktığınız zaman dunya futboluna damga vurmuş oyuncular, ben, Ronaldo ve Ronaldinho gibi hepimiz futsaldan cıkmayız. Sahip olduğum bazı yetenekleri futsala borcluyum. Cunku baktığınız zaman cok kısa mesafede 5’e 5 maclarda rakibinizi bir şekilde ekarte etmek zorundasınız. Futsaldan gelen futbolcular, diğer oyunculara gore biraz daha farklı." ifadelerini kullandı. Robinho, Santos’ta oynarken Real Madrid ve Barcelona’dan transfer teklifi aldığını hatırlatarak, Real Madrid’i tercih etmesini, "Barcelona da Real Madrid de dunya futbolunun onemli kulupleri. Ancak ben Santos’ta oynarken beni ilk arayan, benimle ilk irtibata gecen Real Madrid olmuştu. O zamana baktığınız zaman bu hem benim kariyerim hem Real Madrid hem de Santos icin cok karlı bir alışveriş oldu. Real Madrid’den ayrılma kararım icin ise pişmanlık duymuyorum. O donem daha farklı bir donemdi, bazı şeylerin kararlarını daha cabuk, daha az duşunerek alıyordum. O donem icin o kararı almam gerekiyordu ve o kararı aldım." şeklinde acıkladı. "Bir gun İstanbul’da da toplu taşımayı deneyebilirim" İstanbul’u cok sevdiğini ancak antrenmanlar ve maclar nedeniyle cok fazla gezme şansı bulamadığını dile getiren Robinho, "Manchester City’de oynarken verdiğin bir roportajda, Manchester’da toplu taşımayı kullandığını ve insanların buna şaşırdığını soylemiştin. İstanbul’da da toplu taşımayı kullanmayı duşunuyor musun?" sorusunu, "Olabilir niye olmasın. Bir gun İstanbul’da da toplu taşımayı deneyebilirim. Daha bunu gercekleştirmedim ama izin gunumde bir gun bunu deneyebilirim." şeklinde yanıtladı. İstanbul’dan sonra Turkiye’de en cok Antalya’yı sevdiğini kaydeden Brezilyalı yıldız, "Turkiye’de Antalya’yı seviyorum, ne zaman boş zamanım olsa ailemle Antalya’ya gidiyorum. Cunku orası cok sıcak. Sivas’ın da bendeki yeri cok ayrı. Kucuk bir şehir, oradaki insanlar beni cok iyi ağırladı, cok iyi karşıladı. Bana ve aileme cok iyi davrandılar. Tek şikayet edebileceğim belki cok soğuk olmasıydı. Ben Brezilyalıyım sıcağa alışığım ve sıcağı seviyorum." ifadelerini kullandı. İnternet Haber
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- Robinho: "Şampiyonluk iddiamızda hicbir değişiklik olmayacak"