Başkan Ali Ay'ın gitmesini de isteyen var, kalmasını da isteyen var... Barış YALIM - Ozan DEMİR'in ozel haberi Mutlu Topcu'nun sucsuz olduğuna inanan da var yetersiz olduğunu duşunen de var... Futbolculara guvenmeyen de var, bircoğunun gonderilmesini talep eden de var... Ancak ortak bir kanı var. Yeşil Beyazlı taraftar Bursaspor'dan A'dan Z'ye memnun değil. Soyledikleri soz ise bu sezonu ozetliyor: "Futboldan soğuduk." Aybars Aybaraz - Esnaf "Mutlu Topcu'nun iyi niyetinden şuphemiz yok. İyi bir teknik adam ama Bursaspor'un vizyonuna ve bulunduğu 5 buyuk takımdan biri olma huviyetinde bir teknik adam olduğunu duşunmuyorum. Aynı zamanda Hamza Hamzaoğlu'nun da olduğunu duşunmuyordum. Bursaspor'u daha vizyon sahibi bir teknik direktorun yonetmesi gerekiyor. Bursaspor Başkanı Ali Ay'ın yonetim kurulundaki uyeleri daha iyi secmesi gerekiyor. Vizyonu olan bir kulup olarak, gelecek sezon daha iyi bir takım kurularak Bursaspor'u şampiyonluğa oynayan bir takım olarak gormek istiyoruz. Akhisar Belediyespor mağlubiyeti bizi cok uzdu ve hırpaladı. Taraftar tepkisini stadı terk ederek cok seviyeli bir şekilde gosterdi. Bursaspor taraftarı iyi gunde de kotu gunde de her zaman takımının arkasında olmuştur. Cunku biz armaya aşık insanlarız. Pazartesi gunu de stattaki yerimizi alacağız." İsmail Sertkol - Esnaf "Uzun zamandan beri Bursaspor cok kotu. Beklentilerin cok cok altında. Yonetimin de zayıf kaldığını duşunuyorum. Boyle kotu sonuclar alan bir takımın Galatasaray macında en ucuz bileti 50 TL olması, gereksiz. Taraftar desteği almak istiyotlarsa biraz fedakarlık yapmaları gerekiyor. Benim kombinem var, yıllardır da alıyorum. Rica ediyoruz artık takım guzel bir futbol oynasın. Yonetimden, teknik heyetten beklentimiz bu. Şampiyonluk gormuş bir takım olarak Akhisar Belediyespor karşısında alınan mağlubiyet cok acı. Cok uzucu. Bir an once ne yapılması gerekiyorsa yapılsın. Ben Mutlu Topcu'yu cok yeterli bulmuyorum. Bursaspor'a daha kariyer gecmişi olan, gunluk başarılar değil, geleceğe donuk başarılar duşunebilecek bir hoca lazım." Muammer Guner - Esnaf "Bursaspor ile ilgili şikayetlerimiz cok. Yonetim ve Mutlu Topcu'nun bir an once istifa etmesi gerekiyor. Takım cok kotu durumda. Hamza Hoca'yı istemiyorduk. Ama demek ki Hamza Hoca takıma daha faydalıymış. Mutlu Topcu Bursaspor'u kaldırabilecek bir tecrubeye sahip değil. O yuzden ben once Mutlu Topcu'nun akabinde de Ali Ay yonetiminin istifa etmesini istiyorum. Ali Ay son donemde yaptığı psikolojiye devam ediyor. Biletleri 20 TL yaptım taraftar gelsin diyor ama taraftar Bursaspor icin geliyor. 50 TL Bursaspor taraftarı icin cok para demek. Yazıktır, gunahtır. İşci kesim icin 50 TL coktur. Kombineyi 250 TL yapıyorsun, bir Beşiktaş, Galatasaray macına 50 TL bilet satıyorsun. Biz de taraftar olarak bu konu hakkında bir kınama yapıyoruz. Ali Ay başkanımızdır ama bizim onceliğimiz Bursaspor'dur. O yuzden Galatasaray macına gideceğiz." Latif Altıkardeş - Esnaf "Bu haftaki yenilgiyle ilgili cok uzgunuz. Şampiyon olan bir takımın bu hale gelmesi tabii ki cok uzuyor. Bu duruma gelmesinde yonetim midir, hoca mıdır bilemiyorum ama bir sıkıntı var. Ne kadar doğru konuşmaya calışsalar da, ne kadar gercekleri anlatmaya calışsalar da olmuyor. 'İlk 5 icine girilmezse istifa ederiz' diye acıklama yapıldı. Bu konuda durust olunması gerekiyor. Şimdi Galatasaray macı var. Fenerbahce macında 20 TL olan biletler şimdi 50 TL. Taraftarın tepkisinden korkuyorlarsa işleri bu duruma getirmeyecekler. Biz her zaman Bursaspor'un yanındayız. Gelecek sezon icin yonetim ve teknik heyet değişirse Bursaspor icin daha iyi olacağını duşunuyorum. Başkan Ali Ay, Twitter'da taraftarların tepkisini takip ediyor. Sadece olumlu yazılanları değil biraz da olumsuz eleştirileri dikkate alması gerekiyor." Recep Işıkcan - Esnaf "Bu sezon Bursaspor'dan hic memnun değiliz. Taraftarın tepkisi oyundan daha ziyade yonetimin yaptığı yanlışlıklardan dolayı. Mutlu Topcu geldi ama hicbir katkı sağlayamadı bize. Oyun olsa alınan sonucun bir onemi yok. Ama baktığınızda hem oyun hem de arka arkaya alınan farklı mağlubiyetler serisi var. Bundan sonra oynayacağımız karşılaşmalarda da aynı sonuclar alınırsa ilk yarıda topladığımız puanlara şukretmemiz gerekecek. Yoksa Bursaspor kume duşerdi. Eski taraftar gucu artık yok. Futbolcuların da yeteri kadar ozverili olduğunu duşunmuyorum. Ya icerden ya dışarıdan bir olumsuzluk var. Bir an once ne yapılacaksa yapılsın ve Bursaspor eski gunlerine geri donsun. Biz o şampiyonluktaki atmosferi ozledik ve o gunleri yeniden yaşamak istiyoruz." Levent Emer - Esnaf "Bu sene Bursaspor'dan beklentilerimizin hepsi bitti. Dibe vurduk. Bir şekilde bu seneyi bitirip onumuzdeki sezonlara bakacağız. Biz Kapalıcarşı esnafı olarak Bursaspor'dan ve futboldan soğuduk. Biz artık futbolcuların hem şehri hem hocayı sabote ettiğine inanıyoruz. Başkanı sabote ettiğini duşunuyoruz. Başkan'a da hak vermemek elde değil. Başkanımız kendi cebinden para veriyor ve futbolcular bunu sabote ediyor. Mutlu Topcu Bursaspor icin yetersiz. Son 6 mactan hicbir umidim yok ama ligi 39 puanla bitiririrsek şukur diyeceğiz. Galatasaray macının 50 TL olması aslında taraftarın gelmesini istemedikleri icin. Cunku taraftar tepkisinden korkuyorlar. Kombinesi olan 12-13 bin kişi muhakkak gidecek. Bu hafta cok guzel bir protesto yapıldı. Biz kufru seven insanlar değiliz. Kufur ceza getirir, bu tur protestolar ses getirir." Şukru Karciga - Esnaf "Lige guzel başladık. Oyun olarak memnun edici değildi ama hedef olarak ilk 5 dediler. Ben hicbir zaman inanmadım. Takım cunku gercekten guzel oyun oynamadı. Bence burada yonetimi ve mevcut teknik heyeti suclamamak gerekiyor. Ali Ay mali tablodan bahsediyor. Haklı da. Para olmadan bir şey olmuyor. O da istiyordur ki iyi topcular alınsın. Ama mali tabloyu duzeltmeden olmuyor. Mutlu Topcu'ya yapılan eleştirileri de haklı bulmuyorum. Sonucta kumaş belli ve hocamız da elindeki oyuncularla elinden gelenin en iyisini yapmaya calışıyor. Bence burda duşunulmesi gereken onumuzdeki sezon. Gelecek vaat eden değil, ilk 11'de oynayabilecek, 3-4 tane iyi futbolcu alınması gerekiyor. Cok buyuk butceli transferler tabii ki beklemiyoruz ama Bursaspor'a katkı sağlayacak guzel futbolcular alırız. Seneye de taraftara eski heyecanını yaşatacak Bursaspor izleriz." İlhan Karataş - Esnaf "Bursaspor şu anda hicbir şekilde bizi tatmin etmiyor. Ne yonetim olarak, ne oyun olarak, ne sonuc olarak ne de birliktelik olarak tatmin değiliz. Biz zaten iyice soğuduk. Kombinemiz olduğu halde maclara gitmiyoruz. Futboldan hicbir zaman soğuyacağımı duşunmezdim. Ama gercekten hem Bursaspor'dan hem futboldan soğudum. Bunun sebebi iyi yonetilememek. Yonetimsel acıdan camia olarak kulubu sahiplenmeyi biraz gerilere atmak sebepler bunlar. Biz Şampiyonlar Ligi şampiyonu olmak istemiyoruz. Sadece daha onceden şampiyon olan bir takımın hakkını vermelerini istiyoruz. Bizi yonetenler ve futbolcular bunu yapmıyor. Sonuc bu. Ben Ali Ay'a guveniyorum. Onun durustluğune, adamlığına inanıyorum. Onumuzdeki sezon da kulubu yonetmesini istiyorum ama bu şekilde değil. Etrafını temizleyerek. Futbolculara ise asla guvenmiyorum." Bursasporluyuz.org
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- Taraftar ne istiyor?