Kac yıl oldu bilmiyorum. "BJK maclarına karşılıklı olarak seyirci alınmamalı" diye yazmıştım. Bursaspor tribunlerindeki arkadaşlarım bile sporun doğasına aykırı boyle bir şey yanlış duşunce demişlerdi bana unutmuyorum... Tezim de şu oldu... Arada bir husumet var...Bu husumet kapalı yada acık her neyse bir takım kapılar arkasında halledilmeden, sanki ortada hicbirşey yokmuş gibi 68 kuşağı mantığıyla davranılır da iktisat ilminin en eski argumanlarından biri olan “bırakınız yapsınlar bırakınız gecsinler” savıyla hareket edilirse durum kotu olur demiştim.. Problemi cozmesi gerekenler cozmek icin caba harcamaz da problem uluorta ortada bırakılıp tribunlerin cozmesi istenirse problem mroblem kalmaz toz duman olur ortalık... Aynen de oyle oldu.. Biz İstanbul’da seyircisiz macta Beşiktaşı yendik olay molay olmadı... Beşiktaş Bursa’da bizi yendi icimiz kan ağlayarak evlerimize gittik.. Ne zaman seyirci alınmaya kalkıldı olanlar oldu... İstanbul’da bıcaklanan kardeşlerimiz ve Bursa’da yaşanan o kotu gun ve hal daha devam eden davalar cok sayıda arkadaşımızın yuz yuze kaldığı ağır cezalar... Saha kapamalar ve bir suru cezalar... SEBEP ? Seyircisiz futbol olmaz fantezisi.. Var olan bir husumet neticede oyle boyutlara geldi ve yıllar gectikce kulleneceğine koru artarak el yakar hale geldi ki yumurta mı tavuktan cıkar, tavuk mu yumurtadan cıkar sarmalına burundu ve cozum sureci daha da icinden cıkılamaz hale geldi... Bu fanteziye ne gerek vardı ? Şimdi de başka bir meseleye enerji harcıyoruz.. Kriz cozmekten idare-i maslahata vakit yok... İstanbul İl Guvenlik kurulu ilan etmiş...Şu şu maclara rakip takım seyircisi alınmayacak diye.. Sebebi nedir bilinmez ama İstanbul ilinin idarecileri boyle karar vermişler... Bursa İl Guvenlik Kurulu da bu karara eş karşılıkla icabet etse ve dese ki; “ İstanbul İl Guvenlik Kurulu boyle bir karar verdiği icin biz de Bursa’ya Galatasaray seyircisini cok isterdik ama maalesef uzulerek davet edemiyoruz ozur dileriz “, ne şiş yanacak ne kebap.. Galatasaray camiasının eminim maca seyirci goturme gibi beklentisi yoktu, Bursa seyircisi de şu anda olduğu gibi rahatsızlık hissetmeyecekti... Şimdi durup dururken tansiyon yukseldi hem de maca bir ton zaman kala... Bursa İl Guvenlik Kurulu ve Sayın Vali’mizin bu kararı tekrar gozden gecireceğine inanıyorum Acalım başka bir pencere... Pencere acıp kapamaktan enerjimiz tukeniyor yahu... Muhittin İpek istifa etmiş... Bir iyi adam daha , 2 orta 1 sade bana musaade dedi.. Bursa Ataturk Stadının zemininin ne kadar iyi olduğu Şampiyonlar Ligine yukseldiğimiz o seneden beri herkesin dilinde.. Bursa gibi hava koşulları son derece değişiklik gosteren bir şehirde ve istikrarın ancak sozluklerde yer alabildiği bu makro coğrafyada Muhittin Bey ve ekibinin STAD ZEMİNİ konusundaki calışmalarını cok onemsiyor ve bunun kolay olduğunu hic zannetmiyorum... Ya daha fazla teklif eden oldu, ya teknik anlamda istekleri karşılanmadı yada adam bezdirildi o da yeter artık dedi.. Başka ne olacak ki? Uzay Mekiği yapmıyoruz ya... Suha Bey yollandı, Ersel Hoca gitti, Tercumanlar bye bye, Muhittin İpek son tango... Gecen seneye gore kazanc damıyız, zarar damıyız bunu analiz etmemiz lazım.. Bu nasıl dunya boyle ya... Bursaspor Kulubu; Genel Kurullardan once secim calışmaları esnasında bize soylendiği gibi ; Bu lige damga vuracak, Avrupa’da kok salacak, Avrupa’da başarılı sonuclar alarak tanınan bilinen bir marka yapılacaksa bunun yontemi YAP BOZ oyunu değildir... Neredeyse Lego firması Bursaspor’dan Tanzimat talep edecek bizi kopya ediyorsunuz diye... Başarının temel anahtarlarından birisi şudur.. İnsanları; duşunceleri, inancları, fikirleri, sınıfları ne olursa olsun doğru iş de kullanmak ve onlara iyi liderlik yapabilmektir.. İşini doğru yapan insanı ise korumak, kollamak el ustunde tutmak gerekir.. Evet gunumuz dunyasında iş bulmak zordur belki ama doğru insan bulmak cok daha zordur.. Doğru insanı da buldu mu bırakmamanız gerekir. Murat Tamzok Bursasporum.com