Bursaspor Teknik Direktoru Christoph Daum, Milli Takımın başına getirilen Fatih Terim’i tebrik ederek, “Milli takıma kazandırıldığı icin bence cok iyi iş yapıldı” dedi. Bursa’daki basın mensuplarıyla Ozluce Tesisleri’ndeki yemekte tanışan Bursaspor Teknik Direktoru Christoph Daum, Galatasaray Teknik Direktoru Fatih Terim’in Milli takımının başına gecmesini değerlendirdi. Daum, “Son 10 yıla bakıldığında, 2002 yılında Şenol Guneş ile cok başarılar elde eden Turk futbol takımı, son zamanlarda bunu yansıtamadı. Bence Turk futbolunda oynayan futbolcular cok kaliteli. Ben doğru işler yapıldığında, milli takımın cok iyi işler yapacağına kesinlikle inanıyorum. Fatih Terim, cok iyi bir arkadaşım. Milli takıma kazandırıldığı icin bence cok iyi iş yapıldı. Tebrik ediyorum” diye konuştu. “BURSASPOR TEKLİFİNİ SEVİNEREK KABUL ETTİM” Bursa’da olmaktan dolayı buyuk mutluluk duyduğunu dile getiren Daum, “Buyuk hedeflerimize nasıl ulaşacağımızı sizinle paylaşacağım. Hepimizin Bursaspor’un arzusu Avrupa kupalarında tur atlamaktır. Hikmet karaman’ın başarılı olmasını hepimiz isterdik. Ona da başarılar dilerim. Benim icin Bursaspor’un teklifi surpriz oldu. Pek de fazla kendimi enformasyona alamadım. Ama gecmiş Turkiye’de calıştığım donemde Bursaspor’u tanıyordum. Osmanlı başkenti olan Bursa enteresan bir şehir. Sportif olarak bulunduğum zaman Bursa’da oynamaktan her zaman zorluk cektim. Bursaspor takımını ve taraflarını o yuzden cok iyi biliyorum. Teklifi severek sevinerek kabul ettim. Bursaspor’da bulunmaktan cok mutluyum” dedi. “BİRLİKTE OLMAK BİRLİKTE HAREKET ETMEK COK ONEMLİ” 40 yıldan beri Almanya’da olduğunu ifade ederek gecmiş tecrubeleriyle alakalı bilgiler aktaran Daum, “İdmanları seyreden arkadaşlar kendisini tamamen tanır kendini işine veren bir arkadaş. Biz hoca olarak başta koşmamız gerek. Cok iyi calışıyoruz. Doktorlardan rapor aldık bu yuklemeden sonra 31 sporcumuzun tamamı idmana cıktı. Futbolcularımızın cok istekli olması bizi sevindirdi. Cok cok iyi calışıyoruz. Birlikte olmak, birlikte hareket etmek cok onemli. Bursaspor buyuk bir kulup. Kulubumuz yonetimimiz basın ve taraftarımız bizle birlikte olduktan sonra cok iyi işler yapacağımızı biliyoruz. Taraftar desteğini biliyor, onların sevgisini kazanmanın ne kadar onemli olduğunun farkındayız. Bir haftadır burada calışıyoruz. Tamamen Avrupai bir tesis. Takımımız da cok iyi calışıyor. İlk macımızda bir mağlubiyet alsak da calışarak cizgimizi yukselteceğiz. Yonetimden cok buyuk destek alıyoruz. Başkan ve yonetim cok pozitif. Biz işimizi cok iyi yapmalıyız ve yapıyoruz. Sabah 07.00’dan 23.00’a kadar buradayız. Calışıyoruz ve calışacağız. Masorden malzemecimize tum personelimiz bizi cok iyi karşıladı. Onlara da teşekkur etmek istiyorum. Bu tum pozitif şeyleri skora cevirmek bizim icin cok onemli” diye konuştu. “UZUN BİR MARATON BİZİ BEKLİYOR” Bursa ve Turkiye’yi cok sevdiğini soyleyen Daum, Turkiye’nin ikinci vatanı olduğunu ifade ederek konuşmasını şoyle surdurdu: “Kısa vadede onumuzdeki macı kazanmak, hedefimiz her zaman onumuzdeki macı kazanmak olması gerekiyor. Kim olursa olsun, hangi rakip olursa olsun ilk hedefimiz bu olmalı. Takımımızı oyle hazırlayacağız bu moral ve motivasyonu takımımıza vereceğiz. Şampiyonluk ise buyuk bir maratondur. Onu kestirmek ise şimdiden zor. Maratonu da zaten ilk kilometrelerde kazanmıyorsunuz. Gercekten enteresan ve uzun bir maraton bizi bekliyor. Kendimizi bu yonden da hazırlıyoruz. Bursaspor’un hedeflerinden biri her zaman Avrupa kupalarına katılmak olması gerekiyor. Benim hedeflerimizi siz de tahmin edebilirsiniz. Transferle ilgili ise takımımıza en iyi katkıyı sağlayacak transferi yapmamız gerekiyor. Yabancı kontenjanını goz ardı etmememiz gerekiyor. Avrupa kupalarına katılma hedefi olduğu icir transferlerin de ona gore olması lazım. Transfer yapmak icin transfer yapmamak gerekiyor. Onemli olan bize katkı sunacak transferi yapmaktır. İlk etapta tum futbolculara yoneliyoruz. Transferde sonlara yaklaştığımız icin bazı arkadaşların mukaveleleri doluyor. Bunu da goz ardı edemeyiz. Yine de transfer surecimiz iki hafta calışmalarımız devam edecek.” “BEKLENTİLER ONEMLİ" Yabancıların takıma takısı ve Bursaspor’un eksiklikleriyle ilgili soruya Daum, “Elimizdeki kadro bu. Taktik calışmamız gerekiyor. Birkac sistem oynamak gerekiyor. Bunları calıştırarak bu yerlere getirmek zorundayız. Oyuncuların kalitesi onemli. Bu kalite ne kadar yuksekse 4-5 sistem oynayabilirsiniz. Kaleci Sebastian Frey’ın kalitesi cok onemli. İnanıyorum olacak. Beklenti onemli. Ondan ne beklediğiniz de onemli. Taiwo buyuk bir potansiyeli olan futbolcu. Turkiye’nin en iyi sol beklerinden biri olacaktır. Renato cok buyuk bir profesyonel” dedi. “BURSA’DA HEP ZORLANDIK” Bursa atmosferinin cok farklı olduğunu kaydeden Daum, “Benim hafızamda hep Bursa’da zorlandığımız kaldı. Bursaspor’u ben hicbir takımla kıyaslamadım. Bursa’ya hep sempatim vardı. Benim icin Bursa hep farklıydı. Diğer tekliflerle kıyaslasam bile Bursaspor farklı” diye konuştu. Bursaspor’un cok iyi bir altyapısının olduğunu herkesin bildiğini kaydeden Daum, “Bursaspor’dan gelişen genc milli futbol takımı cok. Bursa’daki potansiyel cok fazla. Birkac tane cok kaliteli genc arkadaşlarımız var. Bu her zaman benim icin hedeftir. Ben gencleri Turk futboluna katılmayı hedefliyorum” dedi. Bu arada Duam’un hem yardımcı antrenor hem tercumanlığını yapan İrfan Buz, Daum’un Almanya’da Ataturk icin cok iyi şeyler soylediğini ve bunların tamamen icten gelen duygular olduğunu kaydetti. Olayspor