Spor Toto Super Lig ekiplerinden Atiker Konyaspor'un savunma oyuncusu Volkan Fındıklı, Anadolu kuluplerinin, "Uc buyukler" olarak adlandırılan Fenerbahce, Galatasaray ve Beşiktaş'a karşı daha iyi motive olduğunu soyledi. Bu sezon gosterdiği performansla Atiker Konyaspor'da ilk 11'in değişmez futbolcularından olan Volkan Fındıklı, Spor Toto Super Lig'in 25. haftasında deplasmanda Fenerbahce ile yapacakları macı AA muhabirine değerlendirdi. Yeşil-beyazlı futbolcu, son zamanlarda şanssız yenilgiler aldıklarını, Fenerbahce macıyla kotu gidişlerine son vermek istediklerini dile getirdi. Fenerbahce'yi iyi analiz ettiklerini aktaran Volkan Fındıklı, "Anadolu kulupleri 'Uc buyukler' olarak adlandırılan takımlara karşı daha iyi motive oluyor. Bunun kimse aksini soyleyemez. Deplasmanda onlara karşı elimizden gelen mucadeleyi sergileyeceğiz. Amacımız puan ya da puanlar alabilmek. Fenerbahce karşısında alacağımız galibiyetle hem motivasyonumuzu yukseltmek hem de ust sıralara cıkmak istiyoruz." diye konuştu. Bu sezon, gecen yıla gore performans olarak geride olduklarını vurgulayan Volkan Fındıklı, şunları kaydetti: "Aslında oyun olarak gecen seneyle aynıyız, sadece şanssız goller yiyoruz. Aldığımız kotu sonuclarda bunların payı olduğunu duşunuyorum. Gecen sene ilk felsefemiz, gol yememek uzerineydi. Oyunumuzu bunun uzerine inşa ettiğimiz zaman bulduğumuz gollerle 3 puanları alıyorduk. Bu sene şanssızlık mı beceriksizlik mi diyelim bilmiyorum, biraz fazla pozisyon veriyoruz. Takım olarak bu durumu cozmeye calışıyoruz. Yediğimiz gol sayısı, bu seneki durumumuzu ortaya cıkarıyor. Bunu iyiye cevirmek bizim elimizde. Gerekli skorları alıp, ust sıralara tutunmaya devam etmek istiyoruz. Bunu yapacak gucteyiz. takım olarak buna inanıyoruz." Aykut Kocaman'ın adının Fenerbahce ile anıldığının hatırlatılması uzerine 26 yaşındaki oyuncu, "Oyle bir konu birkac haftadır gundeme gelmeye başladı. Hocamızla bu konuyu konuşmadık. Bu konuları biz de basından takip ediyoruz. Ne kadar doğru ya da yanlış bilemem. Fenerbahce macı oncesi Aykut Kocaman'ın sarı-lacivertlilerle adının anılmasının normal olduğunu duşunuyorum." ifadelerini kullandı. "Avrupa'ya giden kestirme yol Turkiye Kupası" Volkan Fındıklı, Ziraat Turkiye Kupası ceyrek final ilk macında deplasmanda Sivasspor ile golsuz berabere kaldıklarını anımsattı. Rovanş macı oncesi deplasmandan avantajlı skorla donduklerini aktaran savunma oyuncusu, "Ziraat Turkiye Kupası'na buyuk onem veriyoruz. Sivasspor ile oynayacağımız ikinci macı kazanıp turu gecmek ve finale doğru yol almak istiyoruz. Avrupa kupalarına katılmak icin kestirme yol Turkiye Kupası olarak gorunuyor. Elimizden geldiğince cok calışmamız lazım. Yeniden UEFA Avrupa Ligi'ne katılmak istiyoruz. O yuzden bizim icin Turkiye Kupası cok değerli." şeklinde goruş belirtti. Volkan Fındıklı, Aykut Kocaman'ın bu sezon kendisine ilk 11'de daha cok yer verdiğinin hatırlatılması uzerine, şoyle konuştu: "Burada gorev almamı sağlayan kişi Aykut Kocaman'dır. Bana guvendiği icin şans verdiğini duşunuyorum. Ben de gorevimi bir şekilde yerine getirmeye calışıyorum. İyi şekilde değerlendiriyorum ki burada forma şansı bulabiliyorum. İkinci ligden gelip, burada tutunmak kolay bir şey değil. Şans verildiği surece alt liglerde oynayan futbolcular da benim geldiğim konumlara gelebilir." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Futbol
- Volkan Fındıklı: "Anadolu kulupleri 'Uc buyukler'e karşı iyi motive oluyor"