Spor Toto Super Lig'in 2016-2017 sezonunda "100'ler Kulubu"nun tek temsilcisi olan Kayserisporlu Umut Bulut, gol sayısını 137'ye cıkardı. Lig kariyerinde 100 gol barajını gecen futbolcular arasına Trabzonspor formasıyla 2010-2011 sezonunda giren Umut, Kayserispor'da gollerine devam ediyor. Tecrubeli futbolcu, geride kalan 24. haftada Beşiktaş ile 2-2 berabere kaldıkları macta attığı gol ile Super Lig kariyerinde 137'nci gole ulaştı. "100'ler Kulubu"nun aktif iki futbolcusundan biri olan Umut, MKE Ankaragucu, Trabzonspor, Galatasaray ve Kayserispor formasıyla lig kariyerinde toplam 385 maca cıktı. Bu kulubun aktif diğer uyesi Burak Yılmaz, Cin Super Lig takımlarından Beijing Guoan formasını terletiyor. Burak Yılmaz'ı gecti Trabzonspor forması giydiği donemde 2 Nisan 2011'de Konyaspor ile oynanan Super Lig karşılaşmasında gol sayısını 100'e cıkaran Umut'a, "dalya" dediği golun pasını, şu anda listedeki tek rakibi Burak vermişti. Tecrubeli forvet, bu sezon Beşiktaş macında fileleri havalandırarak Super Lig kariyerinde 136 golu bulunan Burak Yılmaz'ı da gecmiş oldu. Umut'un kariyerinde, Fransa 1. Lig ekibi Toulouse formasıyla 5, A Milli Futbol Takımı formasıyla da 10 golu bulunuyor. "Listede adımın olması gurur verici" Kayserispor'un 34 yaşındaki futbolcusu Umut, AA muhabirine yaptığı acıklamada, Turk futbolunun unutulmaz golculerinin isminin yer aldığı listede kendisinin de bulunmasının gurur verici olduğunu belirterek, "Bir futbolcu olarak en ust ligde oynamak ve burada kalabilmek cok onemli. Emeğimin karşılığını aldığımı duşunuyorum." dedi. Futbolculuk kariyerinde kişisel istatistiklerden ziyade formasını giydiği kulube sağlayacağı katkının hesabını yaptığını dile getiren Bulut, şunları kaydetti: "Tabii ki de gol sayımı yukseltmeyi duşunuyorum. Bunu da ilerleyen zamanlarda goreceğiz. Futbol hayatımın sonuna kadar oynayıp atabildiğim kadar gol atıp ust sıralara cıkarım, diye duşunuyorum. Gerci sıralama cok da onemli değil, onemli olan oynadığım takıma katkı sağlamak. Gercekten futbolu seviyorum, oynamayı seviyorum. Oynayabildiğim kadar oynayıp elimden geldiğince futbola ve Kayserispor'a hizmet etmeyi istiyorum." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Futbol
- "100'ler Kulubu"nun Super Lig'deki tek temsilcisi Umut Bulut