’Bursaspor’u kimseye muhtac etmeyeceğiz’
Futbol0 Mesaj
●19 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Futbol
- ’Bursaspor’u kimseye muhtac etmeyeceğiz’
-
04-10-2019, 20:48:53Bursaspor’un yeni başkanı Erkan Korustan, Bursaspor’u kimseye muhtac etmeyeceklerini ifade ederek, ’Kendi ayakları uzerinde durabilen, ekonomik gucu olan bir kulup haline geleceğiz” dedi. Yeşil-beyazlıların gectiğimiz gunlerde yapılan Olağanustu Genel Kurul Toplantısı’nın ardından başkanlığa secilen Erkan Korustan, Havadis 16 Gazetesi’ne acıklamalarda bulundu. En buyuk hedefinin 5 şampiyonluğa ulaşmak olduğunu dile getiren Korustan, “Rahmetli başkanımız İbrahim Yazıcı, bize ilk şampiyonluğumuzu yaşattı. Onu bir kez daha minnet ve rahmetle anıyorum. Adaylık surecimizde de dile getirdiğim bir şey var. Bir şampiyonlukta kalmayıp, 5 şampiyonluğa ulaşıp, o yıldızı goğsumuze takmak en buyuk hayalim ve hedefim. Sportif anlamda Bursaspor’u zirveye oynatmanın cabası icinde olurken, diğer yandan da kurumsal anlamda onemli hamleler gercekleştirmemiz gerekiyor. Bursaspor’un mali durumunu herkes bilecek. Bağımsız bir denetleme kuruluşu aracılığıyla kamuoyuna acıklayacağız. Hesabı kitabı herkes bilecek. Gizli saklı hicbir şey kalmayacak. Bizim amacımız Bursaspor’un kimseye muhtac olmadan kendi ayakları uzerinde durabilmesini sağlamak. Allah izin verirse bunu başaracağız” dedi. “ALTEPE İLE STAT KONUSUNU GORUŞECEĞİZ” Yeni stadyumun gelirlerinin Bursaspor’a kalması icin Buyukşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile detaylı şekilde goruşeceklerini belirten Korustan, “Buyukşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe, stat gelirleriyle ilgili acıklama yapmıştı. Tum gelirlerin Bursaspor’un olacağını soylemişti. Başkan Altepe ile detaylı bir şekilde goruşeceğiz. Şu an goreve geleli cok kısa bir zaman oldu ve transfer gibi cok onemli bir konumuz var. Oncelikle yeni sezon planlamasını tamamlayalım, ardından da adım adım gideceğiz. Ama doğru ve sağlam adımlara” diye konuştu. “KULUBUN SIRTINDA BORC KAMBURU OLMAYACAK” ’Yonetim Kurulu’nda şube sorumluluklarını kaldırdığınızı goruyoruz. Nasıl bir sistem duşunuyorsunuz?’ şeklindeki soruya ise Korustan, “Bunu adaylık surecimde de dile getirmiştim. Artık şube sorumlulukları olmayacak. Yonetim kurulumuzda başkan dışında, bir de 2. başkanımız var. 4 arkadaşımız İcra Kurulu’nu oluşturuyor. Diğer arkadaşlarımız da yonetim kurulu uyesi olarak gorev yapacaklar. Eski sistem tamamen değişecek. Her bolumun başında alanının profesyoneli olacak. Almanya ve İngiltere’deki gibi Double Pass ismi verilen uzman firmalara kulubun futbol calışmalarını denetlemek istiyoruz. Bizim en buyuk hedefimiz Bursaspor’un guclu bir ekonomiye kavuşması. Futbolcu parasını zamanında alacak. Kulubun sırtında borc kamburu olmayacak” cevabını verdi. “BURSASPOR KOLEJİ EN ONEMLİ HEDEFLERİMİZDEN” Bursaspor Koleji ile ilgili de goruşlerini aktaran Erkan Korustan, “Allah’ın izniyle geleceğin Bursasporlu genclerinin yetişeceği ve benim de en buyuk hedeflerimden biri olan Bursaspor Koleji’ni donemimizde hayata gecirmek en onemli projelerimizden biri. Bunun yanında Bursaspor’un 30-40 yılını garanti altına alacak tesis hamleleri yapacağız. Butun belediyelerle, hatta herkesle bir araya geleceğiz. Herkesin fikrini alacağız” diye konuştu. “PİLOT TAKIM UYGULAMASI A TAKIMA OLUMLU YANSIYACAKTIR” Pilot takım calışmaları hakkında da bilgi veren Korustan, “Gecmişte Bursa Merinosspor ile olan pilot takım uygulamasında cok olumlu işler yapılmıştı. Bu donem Oyak Renault Kulubu ile boyle bir calışmamız olacak. Oyak Renault Kulubu’nun Bursaspor’a devir işlemi konusunda prensip anlaşmasına vardık. Tecrube kazanmak isteyen genc oyuncularımız icin cok onemli bir hamle olduğunu duşunuyorum. Umuyoruz ki bu uygulamamız A takıma olumlu yansıyacaktır” şeklinde konuştu. “TURKİYE’YE ORNEK OLACAK TARAFTARA SAHİBİZ” Yeşil-beyazlı taraftarlara da seslenen Korustan, “Ben Bursa aşığıyım. Bursaspor’a sevdalıyım. Yonetici ya da başkan değilken de tribunde taraftardım. Şehrimi ve takımımı boyle seviyorum. Tum Turkiye’ye ornek olacak bir taraftara sahibiz. Bilincli, takımını sahiplenen, bağrına basan bir taraftar topluluğumuz var. Yeni şampiyonluklar, Avrupa arenasında başarılar kazanmak icin birlikteliğe ihtiyacımız var. Gelin birbirimize sarılarak, omuz omuza vererek bu mutlulukları yaşayalım, diyorum. Bunun icin kombine kart fiyatlarını da aşağıya cektik. Aile tribunu uygulamasını başlattık. Bayanlarımız, cocuklarımız maclara gelsin. Nasıl buyuk bir aile olduğumuzu tum Turkiye gorsun. Yeni sezonda daha guclu bir Bursaspor icin camiamızı, kenetlenmeye ve guc birliğini oluşturmaya davet ediyorum. Tum Bursa’ya ve Bursasporlulara sevgilerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı. Olayspor __________________