Hamzaoğlu, "Para kazanmak icin kulupleri batağa cekmekten kacınmayan birileri var. Benîm donemimde 45-50 milyon euro kulubun kasasında kaldı. 10-15 milyon euro da birilerinin cebine girmedi. Şu sebep, bu sebep 'Gule gule' dediler" yorumunu yaptı. Attila GOKCE / Milliyet Arkadaşım Fatih Kuşcu ile birlikte Bursaspor'u ziyaret ettik gecen hafta... Teknik direktor Hamza Hamzaoğlu, Sivok ve Bilal Kısa ile konuştuk. Biz bu konuşmaları yaptıktan sonra Bursaspor, Kasımpaşa'yı zor da olsa yenerek ikinci sıraya yerleşti. Yani puan cetvelinin Şampiyonlar Ligi hattına... Ama durun, bugun bulundukları yer ne kadar heyecan verici olursa olsun, Bursaspor'un hedefi ligi ilk 5 sırada bitirmek, UEFA Avrupa Ligi'ne katılmak... Bu yıl Fenerbahce ile birlikte Konyaspor ve Osmanlıspor'un da UEFA Avrupa Ligi'ne katılması, rekabette bir tur motor etkisi yaratmış. Hamza Hoca, Bursaspor'a gelişini ve hedeflerini anlatıyor: Avrupa'yı istiyoruz! "Galatasaray'daki gorevimden ayrıldıktan sonra ben yurtdışını duşunuyordum. Gideyim, kendimi geliştireyim. 2-3 yıl ya da kalabilirsem daha uzun yıllar... Ama Bursaspor bana cazip geldi. Buradaki imkanları da biliyorum. Başkanımız Ali Ay ve yonetimle cok uyumlu calışıyoruz. Bu yıl hedefimiz UEFA Avrupa Ligi'ne katılabilmek. Bunu sağlayabilirsek cok buyuk başarı olur." Hamzaoğlu. sadece teknik-taktik konuşmuyor: "Ekonomik anlamda da iyi işler yaptık. Harcamaları 160 milyon liradan 6 milyona cektik. Pahalı oyuncuları sattık, futbolcu gider, maaşlar duştu. Daha ekonomik oyuncular transfer ettik. Şimdi sıra sportif başarıya geldi. Bir de genc oyuncular projemiz var. Bir kac yıl icinde genc, deneyim kazanmış, dinamik bir Bursaspor'la daha buyuk hedeflere koşmak hedefimiz. Mesela şampiyonluk... O tacı bir kez daha giymek Bursaspor'a cok yakışır." İdealizmle gercekler Hamza Hoca, futbolda yasakların değil, serbestliğin daha yararlı olduğunu soyluyor. Ozellikle yabancı oyuncu konusunda kısıtlamaların kalkmasını olumlu buluyor: "Ben biliyorum ki 14 yabancı hakkım var. Ama alt yapıda da yetenekli oyuncularım varsa onceliği onlara vermişsem, ihtiyacım kadar doğru yabancı transfer ediyorsam, bunun bana zararı değil, yararı olur." Bu arada Kubilay Kanatsızkuş'tan soz ediyor Hamzaoğlu, "Goreceksiniz, herkesin gozunu kamaştıracak pırıl pırıl bir kariyere tanık olacaksınız" diyor. Twente'de harikalar yaratan Enes Unal orneğindeki gibi 19 yaşındaki Kanatsızkuş'un da Bursaspor'un ovunc kaynağı olacağını iddia ediyor.