Ust uste alınan uc galibiyet sonrasında acıkcası benim hic ummadığım , başkan ve hocamızın hep bizleri olacağımıza inandırmaya calıştığı yerlerde yer alan takımımız Gaziantep deplasmanına cıktı. Takımın kadrosunu ve oyununu yeterli bulamasam da acıkcası bu maca kadar sadece 2 gol atmayı başarabilmiş Gaziantep deplasmanından en kotu beraberlik ile doneriz duşuncesindeydim. Nitekim Gaziantep'i "şanlı" Bursa'yı "gazi" unvanı verdirerek 3-2 mağlubiyetle ayrıldık. Mac hakkında konuşacak olursak; haksız bir penaltı ile 10 kişi kaldık , pozisyon hakemin gozunun onunde oldu goremedi , bir an duraksadı daha sonra kim uyardıysa artık onun yonlendirmesiyle penaltıyı verince sayıca eksik kaldık. Bu sebepten oturu Bursaspor’umuz istediği oyunu sergileyemedi, hakem yuzunden mağlup olduk demeyi inanın cok isterdim. En azından tesellim olurdu ama nasıl ki Kasımpaşa macındaki penaltı ve kırmızı kart ile alakalı hakemi konuşmadık, burada da başka şeyler konuşmak Bursaspor adına daha faydalı olacaktır. Sahada genel itibariyle cok kotu bir oyun vardı. Evvela 25. dakikaya kadar tabiri caizse orta sahayı gecemedik. Tam kımıldamaya başladığımız anlarda gercekten hazırlanış ve bitiş bakımından jeneriklik bir golle geriye duştuk. Bundan sonraki kısmından ziyade tek bir noktaya dikkat cekmek istiyorum. Rakibin kadrosuna bakınca Elyasa Sume bek olarak oynarken stoper oynamaya başlayan bir oyuncu. Sık sık stoper oynasa da orjin olarak defansın cizgi kısmının adamı. Keza yanındaki arkadaşı Barış sağ bek oynayan bir isim. Mecburiyetten stopere kaydırılmış. Boyle bir rakip tandemi var. Elyasa'nın boyu 1,84 , Barış'ın boyu 1,79'ken santraforumuz Kubilay'ın boyu 1,90 ve bu kardeşimizi bir kez daha iyi kafa topu ile buluşturamadan macı tamamlattık. Macı tamamlatmak bir yana koca mac boyunca buluşturmak icin oyunu kanatlara yıkma gayretine dahi girmedik. Elimizde John ve Del Valle gibi bu oyunu oynamaya musait adamlarda var. Kanat akınları ile gelsek Kubilay'ın cok net ustunluğu var. Bu sezon ilk kez boyle helva diye tabir edilen stoper ikilisi yakalamışken macın yıldızı olabilirdi. Kubilay'ın buluşturamayıp kornere gondereceğimiz her top yine Gaziantep kalesinde tehlike olacaktı. Nitekim Elyasa haricinde kaleci haric Angan 1,84 ve Ghilas 1,85 boyu ile toplam 3 adet 1,80 uzerinde boyu olan adamlara sahiplerdi. Bizde ise Ertuğrul oynadığı zamanlarda 1,87 olmak uzere, Sivok 1,85 , Şamil 1,87 , Kubilay 1,90 , Merter 1,92 boyu ile kornerlerde cok bariz bir şekilde avantajımız olacaktı. Nitekim ilk gelen kafa topunda Batalla'nın kısacık boyuyla attığı gol ve mac 3-1'ken Sivok'un tehlikeli kafa vuruşu bunun en guzel ornekleriydi. Bu avantajı gormek icin ne hoca olmaya, ne futbol bilmeye gerek var. Bir cift goren goz , az biraz fizik bilgisi yeterli. Bunu bile duşunememek beni kahreden taraf oldu. Bu mac bir kez daha gosterdi ki elimizdeki mevcut kadro yapısı itibariyle maclara cift on libero cıkmak zo-run-da-yız. İstesek de, istemesek de bu kadro ile buna mecburuz. İşte "Evimizde oynuyoruz , niye Şamil - Faty , Bilal - Jorquera 'dan biri olmalı " falan diyenlere bu mac ornek olsun. Tek başına Merter ile Gaziantep gibi sıradan bir orta saha ikilisi bile ustunluk kurdu. Cift capa diye tabir ettiğimiz 3 macta 9 puan almamız , bir ofansif , bir defansif oyuncu ile cıktığımız 3 macta 6 puan kaybetmemiz tesaduf değil. Bu kadro kalitesi cift on liberoyu gerektiriyor. Kadromuz sene başında da belirtmeye calıştığımız gibi hucum futbolu oynamaya musait bir kadro değil. Bunu bilmek, kabullenmek ve ona gore oyun planı uygulamamız gerekiyor. Bundan onceki 3 macta alınan 9 puan nasıl iyi şeyler soyletmediyse, bu mağlubiyet de dunyanın sonu değil.Onumuzdeki milli mac arası var. Tam zamanında araya giriyoruz. Olası bir Osmanlıspor mağlubiyeti işleri sıkıntılı hale getirebilirdi. Bu sureci iyi değerlendirmemiz gerek. Umarım sakat olan isimlerden de aramıza katılanlar olur ve Osmanlıspor macına hem kadro, hem de mental olarak iyi bir durumda cıkarız. Nitekim rakip en ufak bir hatayı affetmeyecek kadar tehlikeli bir oyun sistemine ve oyunculara sahip. Yazımın son kısmında Erdem Ozgenc'e değinmek istiyorum. Penaltı ve kırmızı kart ile alakalı olarak canını hic sıkmasın. Lakin ben kendisini biraz kilo almış gibi gordum. Umarım en kısa surede fit duruma doner. Bir de penaltıdan once benzer bir pozisyon oldu uzerine gelen topu kontrol etme sacmalığına kalkıştı Allah'tan kalemizde gol olarak sonuclanmadı. Bundan sonraki maclarda iyi bir Erdem'e ihtiyacımız olduğu icin yazmak istedim. Umarım milli ara ona da iyi gelecektir. Bursasporluyuz.org