Medipol Başakşehir'in Senegalli yıldızı Demba Ba, Turkiye'nin tam bir ozgurluk ulkesi olduğunu ve burada futbol oynamaktan dolayı cok mutlu olduğunu soyledi. Medipol Başakşehir'in Senegalli yıldızı Demba Ba, Turkiye'nin tam bir ozgurluk ulkesi olduğunu ve burada futbol oynamaktan dolayı cok mutlu olduğunu soyledi. Turuncu-lacivertli takımın yeni sezon hazırlıklarını surdurduğu Avusturya'daki kampında, AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Demba Ba, Chelsea'den Beşiktaş'a transfer olduğunda da insanların şaşırdığını belirterek, şoyle konuştu: "Chelsea'den Beşiktaş'a nasıl transfer oldum diyerek, bunu soran, sorgulayan arkadaşlarım olmuştu. Ama şunu soyleyeyim; oncelikle ben Muslumanım ve boyle bir Musluman ulkede oynamaktan, yaşamaktan, dinimin gereğini yerine getirmekten dolayı cok mutluyum. Turkiye'ye baktığınız zaman burada insanlar dini gereklerini yapmakta ozgurler, ben burada tam zamanında camiye gidip namazımı kılabiliyorum, ibadetimi yapabiliyorum, orucumu tutabiliyorum. Eğer bir kadın kapanmak istiyorsa kapanabiliyor, kapanmak istemiyorsa kapanmıyor ve bu bence inanılmaz bir ozgurluk ve dunyanın her yerinde yok. Turkiye bir ozgurluk ulkesi burada futbol oynamaktan mutluyum." "Turkiye tamamen bir ozgurluk ulkesi" Futbol oynadığı ulkelerde Muslumanların sıkıntılar yaşadığına şahitlik ettiğini aktaran 34 yaşındaki futbolcu, şu ifadeleri kullandı: "Ben hicbir zaman sıkıntı yaşamadım. Cunku benim duruşum cok netti, beni bilen herkes cok iyi biliyordu ve bundan dolayı beni bununla ilgili kimse yargılayamadı, suclayamadı. Etrafımdaki bazı futbolculara, mesela ramazan ayında oruc tutmamalarını soyleyen kulupler, hocalar oluyordu. Onun dışında Fransa'da kadınlar başı kapalı dolaştığı icin insanlar tarafından alay ediliyor ya da sozlu tacize uğruyordu. Aynı şekilde başka ulkede bir erkek dini kıyafetiyle dışarıya cıktığı zaman cok yoğun bir şekilde insanlar tarafından alay ediliyordu. Bunların hicbiri Turkiye'de olmuyor ve tekrar ediyorum, Turkiye tamamen bir ozgurluk ulkesi. Ne kadar yabancı basında Turkiye ile ilgili farklı şeyler yazılsa da ben burada yaşıyorum, burada işimi yapıyorum. Bunun yazdıkları gibi olmadığını net bir şekilde soyleyebilirim." "Batı ulkelerinde İslam inancından rahatsız olanlar var" "Benim hayat amacım, futboldan cok daha fazlası. Futbol bittikten sonra da benim hayatım bir şekilde devam edecek." sozlerini kullanan golcu futbolcu, İslam topluluklarının kendilerini iyi ifade edemediğine dikkati cekerek, "Batı ulkelerinde bu inancı curutmek isteyen, İslam inancından rahatsız olanlar var. Batı ulkeleri tabii ki bunun (İslam'ın) kalkmasını istiyor. Bunun olmamasını istiyor, Musluman ulkeler bu nedenle her zaman yoğun bir saldırıya uğruyor. Biz Muslumanlar olarak kendi icimizde kenetlenirsek, dağılmazsak bizi kim yıkabilir ki? Kimse yıkamaz. Biz inancımızla guclu bir şekilde kaldıkca hicbir batı ulkesi ya da batı duşuncesi bizi yıkamaz." değerlendirmesinde bulundu. Demba Ba, zaman zaman sosyal medyadan dunya sorunlarıyla ilgili yaptığı paylaşımların ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da Arakanlı Muslumanlara desteği icin teşekkur ettiğinin hatırlatılması uzerine ise, "Cumhurbaşkanı ile bugune kadar hic konuşmadık. Hic oyle bir şansım olmadı. Her zaman değil ama hissettiğim zaman paylaşım yapıyorum. Acıkcası son zamanlarda başka olan bitenlerdense kendi icime kapandım ve kendime daha cok odaklandığım icin şu an katıldığım herhangi bir aktivite yok." şeklinde goruş belirtti. Yıldız oyuncu, İstanbul'un cami olarak cok zengin bir şehir olduğunu anlatarak, şunları kaydetti: "İctenlikle şunu soyleyebilirim. Bizim tesisimizin yakınında bir cami var, oradaki imam cok iyi. Cunku her şeyi kısa kısa geciştirmiyor. Gercekten derinlemesine anlatıyor her şeyi. Kur'an okurken de aynı şekilde gayet bunu belirli bir zamana yayarak yapıyor, acele bir şekilde yapmıyor. O yuzden bu camide kendimi cok huzurlu hissediyorum." İnternet Haber
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- Demba Ba: Turkiye bir ozgurluk ulkesi burada futbol oynamaktan mutluyum